Sayfa 93/415 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon
Arama sonucu : 3319 madde; 737 - 744 arası.

Konu: ALKA - Alkim Kağıt

1.  Alıntı Originally Posted by kaan28301 Yazıyı Oku
    bu mahkeme ne ile ilgiliydi sn keko
    satış yaptığı bir firma parayı ödememiş idi...alka da onu mahkemeye vermiş idi..mahkeme alka lehine karar vermişti..şimdiki miktarı ne kadardır bilmiyorum...eskilerin bilmesi gerekiyor...şu anda 100 milyon tl ye dayandı mı bilmiyorum...2017 yılında konuştuğumuzda 50 milyon tl civarı idi....tabi alacaklar dolar bazlı idi...dolar da çıktığına göre alacaklar da kabarmıştır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Originally Posted by Mausolos
    Polemik konusu olan, icra takibi başlatılan mahkeme süreci ile ilgili bilgileri hatırlama babında bir kez daha paylaşalım bakalım.

AÇIKLAMA:
    18.09.2014 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile alınan Yönetim Kurulu kararına istinaden İnterpap Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. 'nin karşılıksız çıkan çekleri sebebi ile yasal takibin başlatılmasına karar verildiği ve 25.09.2014 tarihli özel durum güncellemesiyle İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesinde 2.695.000 USD alacak tutarı için 2014/446 dava dosya numarası ile ihtiyati haciz kararı alındığı, İstanbul 13. İcra Müdürlüğünde 2014/27904 icra dosyası ile takibe başlandığı ve 28.11.2014 tarihinde şirketin sahiplerinden alınmış olan şahsi kefalet ile ilgili olarak İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesinde 2014/1421 Esas dava dosyası ile dava açıldığı duyurulmuştu.

İnterpap Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş.'nin 25.09.2014 tarihinden bugüne kadar geçen süre zarfında karşılıksız çıkan 6.082.022.72 USD tutarındaki çekler için 23.12.2014 tarihinde, İstanbul 36. İcra Müdürlüğünde 23.12.2014 tarih ve 2014/35820 esas sayılı icra dosyası ile takibe başlanmıştır.

Ayrıca Interpap Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. 'den olan 259.071,13 USD cari hesap alacak tutarı için 16.12.2014 tarihinde İstanbul 36. İcra Müdürlüğünde 2014/35013 icra dosyası ile takibe başlanmıştır.

Böylece 23 Aralık 2014 tarihi itibariyle İnterpap Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. 'nin:

İcra takibine verilen Karşılıksız çıkan çek tutarı : 8.777.022,72 USD
    İcra takibine verilen Cari hesap alacağımız : 259.071,13- USD
    Vadesi gelmeyen tahsildeki çek tutarı : 4.237.500,00- USD

Toplam Alacak tutarımız : 13.273.593,85- USD

23.12.2014 tarihinde İnterpap firması ortağı ve kefilinin;

- Eşine satış yaptığı İstanbul Beykoz tapusunda kayıtlı iki adet,
    - İstanbul Beşiktaş tapusunda kayıtlı bir adet gayrimenkul için İstanbul Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2014/547 esas sayılı dosya ile tasarrufun iptali davası açılmıştır.
    - 3. şahıs üzerine devrettiği İstanbul Üsküdar tapusuna kayıtlı bir adet gayrimenkul için İstanbul Anadolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2014/513 esas sayılı dosya ile tasarrufun iptali davası açılmıştır.

Yukarıdaki alacaklarımız ana faaliyet konumuz kağıt satışımızdan kaynaklanan ticari alacaklarımızdır.

buydu sanırım di mi sn keko

3. geçmiş yazılardan buldum bunu 13 miyon dolar diyor burada iyi para ama işte mahkeme ne zaman biter Allah bilir

4. 30 Haziran 2017 ve 31 Aralık 2016 tarihleri itibarıyla alacak karşılığının tamamı Şirket’in müşterisi olan
    İnterpap Dış Ticaret ve Mümessilik Anonim Şirket’inden (“İnterpapâ€) olan vadesi geçmiş ve yasal icra
    takip süreci başlatılmış şüpheli ticari alacaklarından oluşmaktadır. Şirket’in toplam 13.273.594 ABD
    Doları
    tutarındaki vadesi geçmiş söz konusu çek ve cari alacakları için yasal takibin başlatılmasına karar
    verilen süreçte T.C. İstanbul 13. Asliye Ticaret Mahkemesi İnterpap’ın iflasına karar vermiştir. İflas
    kararı gereğince İnterpap’ın iflası, İstanbul 1. İflas Müdürlüğü’ nün 2015/8 Esas sayılı masası ile açılmış
    olup, Şirket 2015 Eylül ayı içinde masaya söz konusu tüm ticari alacaklarına ilişkin kayıt yaptırılmıştır.
    İflas Müdürlüğü tarafından yaptırılan bilirkişi incelemesi neticesinde dosyaya sunulan bilirkişi raporu ile
    şirket ortaklarının usulsüz işlemler ile para tranferi yaptıkları ortaya çıkmıştır. Bu rapor üzerine iflas
    masası re’sen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na hileli iflas suçu ile suç duyurusunda bulunmuştur.
    Savcılık tarafından yapılan soruşturma neticesinde iddianame hazırlanmış ve hazırlanan iddianame
    İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi
    nezdinde hileli iflas suçu ile 2016/287 E. Sayılı dosya ile ceza davası açılmıştır. Şirket’in bahsi geçen
    Interpap firmasının ortaklarından almış olduğu toplam 30.000.000 TL tutarında şahsi kefalet
    bulunmaktadır. Şirket Yönetimi, Interpap firmasından olan ticari alacaklarına ilişkin hukuki süreç devam
    ettiğinden dolayı Interpap firması ortaklarından alınan bu şahsi kefalet için de ticari alacaklara ilişkin
    açılan dava kapsamında hukuki işlem başlatılmış olup dava devam etmektedir.

http://www.alkimkagit.com.tr/file/ALKA_062017.pdf

2017 haziran faaliyet raporunda borç miktarını buldum...13,273 milyon dolar imiş...şu anki 5,43 dolar kuru üzerinden 72 milyon tl ediyor...bir de 2014 yılından beridir devam eden mahkeme nedeniyle 5 yıllık yasal faiz de işletilir...toplam alacaklar tahminen 90-100 milyon tl lere varabilir...

en son mahkeme de alka lehine karar vermişti..karşı taraf bu sefer de son umut olarak danıştaya taşımıştı mahkemeyi..sonrasında ne oldu süreç nedir bilmiyorum...işte piyango kısmı budur...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by kaan28301 Yazıyı Oku
    geçmiş yazılardan buldum bunu 13 miyon dolar diyor burada iyi para ama işte mahkeme ne zaman biter Allah bilir
    benden önce araştırıp bulmuşsun dostum tebrikler...ben de yapıştırdıktan sonra yorumunu gördüm...

6. Şirketimizin %80 iştiraki olan Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin davacı, Aytaç Erkaya ve Mehmet Zeki Üçdoğan'ın davalı olduğu 2014/1421 Esas No'lu dava 06.12.2018 tarihi itibariyle İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülmüş olup dava bağlı ortaklığımız lehine kabul edilmiştir. Buna göre; 10 Eylül 2014 tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile birlikte 6.032.488 TL'nin davalılar Aytaç Erkaya ve M.Zeki Üçdoğan'dan alınıp davacı Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s

06,12,2018 tarihinde bir dava sonuçlanmış..yanlış hatırlamıyorsam tüm alacaklar için üç adet dava açılmış idi...bir tanesi bu şekilde sonuçlanmış...belki de gelen paralar ile borçlar bu şekilde kapatılmış...hani bir arkadaş kısa vadeli borçlar sadece 4 milyon tl kaldı diyordu ya :kahkah:

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    alkanın bir de mahkeme süreci vardı..iki yıl önce kaç milyon dolar olduğunu konuşuyorduk ...şu anda ise inanın miktarını hatırlamıyorum...sanırım mahkeme alka lehine karar vermişti..sonrasında iş danıştaya falan gitti galiba..sonuç ne zaman çıkar bilemeyiz...o konu tam bir piyangodur...ne zaman olumlu haber çıkarsa ve o sırada kimin elinde varsa çok güzel bir kazanç yapar...bakalım o piyango kime vuracak ??
    Yargıtay kararı bozar, taban taban ele verirler. Bu kadar mal sahipleri varken en kötüyü düşünmek daha hayırlı. Bu kağıtta şunu gördüm. Kağıtla evlenmeyeceksin, 4 den al 5 den sat kuralına uyulsaydı şu an 8 tl ye gelmiş gibi realize edilmiş olurdu. Ama kim uydu kimse uymadı. Kar cebe yakışır, yarın ne kötü haber geleceğini kimse kestiremez. Önümüzde puslu bir seçim sonrası krizi ve Suriye sorunu var. Kimse grafik mrafik dinlemez verir kucağına. Lafın kısası bu platformda fırsatlar bitmez. Dövize geçer kazanırsın, çıkar Alka alır katlarsın. Ya da tam tersi batarsın. Önemli olan doğru dalgaya oturmak. Buna da trendeki istenmeyen kişi sayısına göre spek karar veriyor

8. Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin 2.400 Ton 70 gr/m2 1.Hamur Ofset Bobin Bası Kağıdı ihalesi 07.08.2018 tarihinde firmamızda kalmıştır. İhale sonucuna itiraz süresinin beklenmesi sonrasında ihale sözleşmesi 04.09.2018 tarihi itibariyle imzalanmıştır.

Bu açıklamada bahsi geçen ihale konusuna ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından daha önce 03.08.2018 tarihli karar ile SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesi kararı verilmiştir.

12,4 milyon tl değerinde 2 400 ton kağıt tedariki ihalesini 04,09,2018 tarihinde kazanmış alka..

Sayfa 93/415 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •