-
Aslında temel problemimiz, "Vadem uzun, yarı param cebimde." prensibine uymamamız. BİST'in yükseleceğini düşünüyorum ve on bin lira param var diyelim. İki bin lirayla bir hisseye çok rahat girebilirim, tüm paramla girmek beni strese sokar ve hatalar zincirini başlatabilir.
-
Borsada yönü bilmek, bilinmesi gerekenlerin en önemlisi değil belki de. Vade seçimi, borsaya tüm parayla girmemek, kâr realizasyonları... bunlar yönü bilmekten daha önemli gibime geliyor... Belki de bu sırdan dolayıdır borsada kompetan olanların da bazen çok zarar etmesi.
-
Televizyonlarda görürsünüz eli yüzü titreyen, göz kapaklarında tik oluşmuş ekonomistler... Her şeyin başı sağlık arkadaşlar... Başa gelen her şeyde bir hayır vardır.
-
Hikâyem, beğeninize:
TANIŞMA
Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
- Hemen iki ünite O Rh pozitif kan bulmanız gerekiyor!
Adam, doktor odasından çıktı... Sabahın beşi... Yabancı bir şehir... Diğer kan gruplarına nispeten zor bulunan bir kan grubu... Ümitsiz bir şekilde koridordakilere seslendi:
- Yenidoğan kızım için kana ihtiyacımız var, çok acil! Acaba aranızda kan grubu O Rh pozitif olan var mı?
Koridorun uzak köşesinden iki genç kız bağırdı:
- Abi, bizimki!..
Adam kulaklarına inanamadı. Şaşkınlıkla bir müddet sustu. Bir çırpıda iki ünite kan bulmuştu... Melek miydi bu kızlar?
Kızlar adama tekrar seslendi:
- Abi, bizim kan grubumuz O Rh pozitif!
Hemen kan verme bölümüne gidildi, kanlar verildi... Adam kızlara çeşit çeşit meyve suları uzatırken durmaksızın teşekkürler ediyordu:
- Ne demek abi? İnsanlık vazifemiz!..
- Telaşeden sizinle tanışmaya bile fırsat bulamadık. Bana adlarınızı bağışlar mısınız?
- Sibel!
- Dilek!
"...Hormonlar, vitaminler, proteinler, karbonhidratlar gibi hayati öneme sahip maddelerin doku ve hücrelere taşınmasını sağlar. Oksijenin akciğerlere taşınması ve karbondioksit gibi zararlı gazların vücuttan uzaklaştırılmasında görev yapar. Taşıdığı hormonlar, vitaminler ve inorganik maddeler aracılığıyla hücreler ve organlar arasında iletişimi sağlar. İçerdiği çeşitli hücrelerin yardımıyla vücudu mikroorganizma ve toksinlerin etkisinden korur...."
Adam evde internet sitesinde kanın özelliklerini okuyordu. Eşi, kendi âlemine dalmış adamın yanına geldi. Masanın üstündeki mısrayı gördü:
- O! Ne kadar kibar bir mısra: Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
- Mısrayı güncelledim: "Kan damlacıklarında yaratıcımla tanıştım"
Adam kalktı. Balkona doğru yürüdüler.
- Sibel Dilek uyuyor mu?
- Hem de mışıl mışıl... Ninnisiz uyuyamaz oldu, şu an zengin bir ninni repertuvarına sahibim sayesinde... O kibar mısrayı sen yazmış olamazsın, sen öyle kibar mıydın?
- Ben her zaman kibarım.
İkisi aynı anda tekrar etti:
- Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
Son düzenleme : TEK; 16-11-2021 saat: 14:07.
-
Güncelledim hikâyeyi:
TANIŞMA
Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
- Hemen iki ünite O Rh pozitif kan bulmanız gerekiyor!
Adam, doktor odasından çıktı... Sabahın beşi... Yabancı bir şehir... Koridordaki sandalyelerde uyuklayan hasta yakınlarına ümitsizce seslendi:
- Yenidoğan kızım için kana ihtiyacımız var, çok acil! Acaba aranızda kan grubu O Rh pozitif olan var mı?
Koridorun uzak köşesinden iki genç kız bağırdı:
- Abi, bizimki!..
Adam kulaklarına inanamadı. Şaşkınlıkla bir müddet sustu. Bir çırpıda iki ünite kan bulmuştu... Melek miydi bu kızlar?
Kızlar adama tekrar seslendi:
- Abi, bizim kan grubumuz O Rh pozitif!
Kan verme bölümüne gidildi, kanlar verildi... Adam kızlara çeşit çeşit meyve suyu uzatırken durmaksızın teşekkürler ediyordu.
- Ne demek abi? İnsanlık vazifemiz!..
- Telaşeden birbirimizle tanışmaya bile fırsat bulamadık. Bana adlarınızı bağışlar mısınız?
- Sibel!
- Dilek!
"...En dar kılcal damarlardan kolayca geçebilir. Hormon, vitamin, protein, karbonhidrat gibi hayati maddelerin doku ve hücrelere ulaşmasını sağlar. Oksijeni akciğerden dokulara taşır. Karbondioksiti vücuttan atar. Hücre ve organlar arasında iletişimi düzenler. Vücudu mikroorganizma ve toksinlere karşı korur. Vücut sıcaklığını belirli sınırlar içinde tutar. Gerektiğinde pıhtılaşır. Özellikleri bazı organlar tarafından sürekli kaydedilmektedir..."
Adam evde, internet sitesinde kan hakkında yazılara dalmıştı. Eşi adamın yanına geldi. Masanın üzerindeki mısrayı gördü:
- O! Ne kadar kibar bir mısra: Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
- Mısrayı güncelledim: "Kan damlacıklarında yaratıcımla tanıştım"
Balkona doğru yürüdüler.
- Sibel Dilek uyuyor mu?
- Hem de mışıl mışıl... Ninnisiz uyuyamaz oldu, zengin bir ninni repertuvarına sahip oldum sayesinde... Mısranla sermest oldum bu arada. O mısrayı sen yazmış olamazsın. Sen öylesi kibar mıydın?
- Ben her zaman kibarım.
İkisi aynı anda tekrarladı mısrayı:
- Mine çiçeğinin yapraklarında yaratıcımla tanıştım.
-
- Çok önemsiyorduk sanki, güncellemiş hikâyeyi!
- Merakla bekliyorduk(!)
-
Borsada hangi haberin ne zaman alınıp satıldığını biz küçük yatırımcılar bilemeyiz. Belki de dolar yarınki Merkez Bankası faiz kararını bugün satın aldı, bilemeyiz... İyi kötü bir stratejimiz varsa ona tutunuruz. Sokaktaki ticaretimizde nasıl özenli, temkinli, sabırlı davranıyorsak burada da öylesi davranmalıyız. Haksız mıyım Bozkurt abi?
-
BİST dört ayda toplayamadığım puan kadar aşağı yukarı hareket etti bir günde... Yatırımcının iştahını kabartan bir hareket alanı. Günlük alım satımda bu hareket alanında iki kez terste kalmayı da hesaba katmak lazım! Yanıp sönen yeşil ve kırmızılar insanı hipnotize eder.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri