Aslında viop çok sık kullanıyordum ama bu ekranda gördüğünüz ekimden beri hiç kullanmadım hatta ekimden de bir önceki 3-4 ay da kullanmadım, bahsettiğim viop işlemleri 2021 kkm açıklaması ile biten dönemdi.
Viop'u bırakma sebebim stresi ve zaman olarak işlerimi etkilemesiydi sürekli ekran takip etmek zorundaydım ama getirisi güzel oldu. Bir diğer bırakma sebebim 2019 ağustos gibi 100bin tl ile başladım küçük portfoyde de kullandım hatta ilk corona çıkınca elimde tskb viop vardı, 130bin tl 100bin tlye düştü 2 günde. araplar petrol üretimini kıstılar petrol 28 usdye düştü pazar günü, pazartesi tüm dünya çöktü 15 mart 2020 civarı ben de çöktüm. daha shortlamayı, düşüşten para kazanmayı bile bilmiyordum o zamanlar. Ama para büyüdüğü için stresi de arttı aldığı zaman da arttı. o sürede de hep fon ve viop kullandım 2020-2022 ilk yarısı arasında. Sonrası sadece fon. Benim twitterda hüstadlardan biri çok yakın arkadaşım her türlü teknik var ve 24 saat ekranda yaşıyoro viopta çok aktif günlük 500bin tl kar o civarda zarar yazıyor parası 5m'dan 10milyon 2 ayda çıkıp 3 günde tekrar 5-6m tl'lere düştüğü de oldu bu iki seçim arası. o başladığında parası 300bin tl'ydi benim 100bindi, viop bence çok faydalı ama totalde strese getirdiği getiri değiyor mu emin değilim. işi gücü bırakman lazım, ben de ileride bu seçeneği değerlendirebilirim. ekran emekçisi olma ihtimalim az değil
sözün özü portföy 100bin ken 3-5 kontratla güzel kar elde edebiliyorum ama şu anda anlamlı getiri elde etmem için 5m-10m tl işlem açmam lazım yüksek stresli
hedge etmek için çok daha mantıklı ama onu da yapmıyorum eurobondda çoğu para olduğu için.
Yer İmleri