Sayfa 934/1002 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Viop u etkili kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Oradan büyük miktarda bir karınız olsa gerek.
    Aslında viop çok sık kullanıyordum ama bu ekranda gördüğünüz ekimden beri hiç kullanmadım hatta ekimden de bir önceki 3-4 ay da kullanmadım, bahsettiğim viop işlemleri 2021 kkm açıklaması ile biten dönemdi.
    Viop'u bırakma sebebim stresi ve zaman olarak işlerimi etkilemesiydi sürekli ekran takip etmek zorundaydım ama getirisi güzel oldu. Bir diğer bırakma sebebim 2019 ağustos gibi 100bin tl ile başladım küçük portfoyde de kullandım hatta ilk corona çıkınca elimde tskb viop vardı, 130bin tl 100bin tlye düştü 2 günde. araplar petrol üretimini kıstılar petrol 28 usdye düştü pazar günü, pazartesi tüm dünya çöktü 15 mart 2020 civarı ben de çöktüm. daha shortlamayı, düşüşten para kazanmayı bile bilmiyordum o zamanlar. Ama para büyüdüğü için stresi de arttı aldığı zaman da arttı. o sürede de hep fon ve viop kullandım 2020-2022 ilk yarısı arasında. Sonrası sadece fon. Benim twitterda hüstadlardan biri çok yakın arkadaşım her türlü teknik var ve 24 saat ekranda yaşıyor o viopta çok aktif günlük 500bin tl kar o civarda zarar yazıyor parası 5m'dan 10milyon 2 ayda çıkıp 3 günde tekrar 5-6m tl'lere düştüğü de oldu bu iki seçim arası. o başladığında parası 300bin tl'ydi benim 100bindi, viop bence çok faydalı ama totalde strese getirdiği getiri değiyor mu emin değilim. işi gücü bırakman lazım, ben de ileride bu seçeneği değerlendirebilirim. ekran emekçisi olma ihtimalim az değil sözün özü portföy 100bin ken 3-5 kontratla güzel kar elde edebiliyorum ama şu anda anlamlı getiri elde etmem için 5m-10m tl işlem açmam lazım yüksek stresli hedge etmek için çok daha mantıklı ama onu da yapmıyorum eurobondda çoğu para olduğu için.

2. arkadaşlar rakamsal bir şey sormak istiyorum. hesaplayabilen varsa ve yazarsa sevinirim... 2018 yılı nisan ayında 100 bin dolarlık bir varlığı olan kişinin, açıklanan falan değil gerçekleşen gerçek enflasyon hesaba katılarak bugün enflasyonu yenmesi için elinde kaç dolarlık varlığı olması gerekirdi? (sadece varlığı korumak değil, bir parça da reel getiri elde ettiğini falan da varsayarak) dolar enflasyonunu ve ülkemizdeki gercek enflasyonu falan filan hepsini hesaplayarak bunu bulabilmek mümkün mü? ben bir sürü yere baktım ama hesaplayamadım... selamlar... (başlangıç nisan 2018, bitiş temmuz 2023)

3.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Viop u etkili kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Oradan büyük miktarda bir karınız olsa gerek.
    şimdi daha dikkatli baktım mesela ev satışına kadar para 1.1m tlden 1.8m tl'ye gelmiş, %58 getirmiş aynı dönemde HVZ %70 getirmiş ki ben o dönemde bistten çıkıp nasdaq döndüğüm için portfoyde bist yok nasdaq vardı. Tekrar biste gelişim seçim sonrasıydı. Yani o dönemde bu başlıkta da mesajlarım var ekimden ocak'a kadar portfoyde tkf nnf mac vs vardı sadece bist ama tkf salak fon yöneticileri temmuz aralık short taşıdılar ve getirileri düşük kaldı ocakta tepede endeks yakında çöker diye tkf yüklendim ama onlar shortları kapatmıştı ve dağılımı görmedim ben onlar da çöktü shortları boşa taşıdık yani 2022 temmuz - 2022 aralık fonların ortalamasını düşürdü tkf. bu yüzden 1.1 - 1.8m kötü bile getiri olmuş.

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    arkadaşlar rakamsal bir şey sormak istiyorum. hesaplayabilen varsa ve yazarsa sevinirim... 2018 yılı nisan ayında 100 bin dolarlık bir varlığı olan kişinin, açıklanan falan değil gerçekleşen gerçek enflasyon hesaba katılarak bugün enflasyonu yenmesi için elinde kaç dolarlık varlığı olması gerekirdi? (sadece varlığı korumak değil, bir parça da reel getiri elde ettiğini falan da varsayarak) dolar enflasyonunu ve ülkemizdeki gercek enflasyonu falan filan hepsini hesaplayarak bunu bulabilmek mümkün mü? ben bir sürü yere baktım ama hesaplayamadım... selamlar... (başlangıç nisan 2018, bitiş temmuz 2023)
    dolara dolar bakıyorsan amerikan enflasyonunu yenmek hedefin olmalı.
    Alttaki siteyi buldum 121bin usd ise yeterliymiş. Türkiye için üfe endeksi var eurobond vergisi hesaplarken de kullanılıyor ama TL-TL ve açıklanana ÜFE olduğu için TÜFE'den daha realistik daha yüksek.
    TL için de buldum onu da kullanabilirsin ÜFE hesabını, 100bin tl 615bin tlymiş bugünkü. dolar kurunu o günkü değer ile çarpıp bugünkü kura bölersen cevabı da yazarsan memnun olurum
    https://www.usinflationcalculator.com/

https://www.maliyetbul.com/tuik-para...-hesabi-01.php

5. 158bin usd gibi buldum ayları düzeltince ÜFE hesabından, amerikada yaşasan ise 121bin usd yeterdi

6.  Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Cahilliğime verim. İçinde pirinç olan bir fon/fonlar bilen var mıdır? Veya bu tür fonlar var mı?(pamuk, pirinç ,buday vs içeren)
    Garantinin gıda ve tarım fonunu almıştım. Fon ağırlıklı olarak yerli ve yabancı hisse senedi taşıyor. Detaylarını çok incelemedim açıkcası.

https://fonasistani.com/detay/GZL

7.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    dolara dolar bakıyorsan amerikan enflasyonunu yenmek hedefin olmalı.
    Alttaki siteyi buldum 121bin usd ise yeterliymiş. Türkiye için üfe endeksi var eurobond vergisi hesaplarken de kullanılıyor ama TL-TL ve açıklanana ÜFE olduğu için TÜFE'den daha realistik daha yüksek.
    TL için de buldum onu da kullanabilirsin ÜFE hesabını, 100bin tl 615bin tlymiş bugünkü. dolar kurunu o günkü değer ile çarpıp bugünkü kura bölersen cevabı da yazarsan memnun olurum
    https://www.usinflationcalculator.com/

https://www.maliyetbul.com/tuik-para...-hesabi-01.php
    cevap için teşekkürler... o gün dolar 3.92 imiş... 100 bin lirayı böldüm, 25510 dolar alınabiliyormuş... bugün 25510 doların karşılığı 27.05 kurla 690 bin yapıyor. sizin bulduğunuz 615 bin rakamına yakın bir şey... şimdi burada 5 yıllık abd enflasyonunu ne olarak baz almak gerekir ki hepsini yenmiş olalım... örneğin yüzde 30 alsak 130 bin dolar olması gerekir ki bugünkü kurla 100 bin lirayı 3 milyon 516 bin lira yapabildiysek sanırım bütün enflasyonları yenmiş oluyoruz... yine de yanlışım olabilir bilemedim...

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    cevap için teşekkürler... o gün dolar 3.92 imiş... 100 bin lirayı böldüm, 25510 dolar alınabiliyormuş... bugün 25510 doların karşılığı 27.05 kurla 690 bin yapıyor. sizin bulduğunuz 615 bin rakamına yakın bir şey... şimdi burada 5 yıllık abd enflasyonunu ne olarak baz almak gerekir ki hepsini yenmiş olalım... örneğin yüzde 30 alsak 130 bin dolar olması gerekir ki bugünkü kurla 100 bin lirayı 3 milyon 516 bin lira yapabildiysek sanırım bütün enflasyonları yenmiş oluyoruz... yine de yanlışım olabilir bilemedim...
    Ilk yazdiginizda 100bin usd yazmissiniz ama simdi 100bin tlyi dolara bolup 25510 usd diye baslamissiniz hesaba. Iki farkli site gondermistim ingilizce olan siteye 25510 usd yazarsaniz onun enflasyonla bugun para olmasi gerektigi yazacak zaten. Ya da direk turkce siteye girip 100bin tl olarak bugunku 600bin civari sonucu bulursunuz ya amerikan enflasyonu ya da turk enflasyonuna bakin ayri ayri bakmaniza gerek yok zaten bizde ufe yuksek bizde isler daha zor yani.

Sayfa 934/1002 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •