Sayfa 94/1002 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Hocam tüm fonlarda %10 stopaj olduğuna göre, bu fonda da %10 stopaj olacaktır. Bu nedenle, 6 ay sonra yürürlüğe girmesi beklenen coin karlarından alınacak vergi oranının da %10 olmasını bekleyebiliriz diye düşünüyorum.
    hocam bos verin yaaa stopaji. onemli degil o kadar
    Canlar gider heyyyy

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Daha öncede yazdım
    Blockchain farklı bir şey,
    O fon blockchain sistemi ile uğraşan şirket hisselerine yatırım yapacak.
    Kripto paraya değil yani.

İş portföy blockchain fonu mesela ConsenSys, IBM, R3, Deloitte gibi şirketlere yatırım yapacak.
    Bir cins dar kapsamlı teknoloji fonu aslında.

Blockchain fonu kripto para fonu değil
    Karıştırmayın
    kripto da zaten blockchainden gelmis yani ayni sey
    Canlar gider heyyyy

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O fon kripto para fonu değil.
    Türkiyede kripto para yasası yok henüz.
    Yasal düzenlemesi olmayan bir şeye yatırım yapan fon şu aşamada kurulamaz.
    kac onayli platform simdi turkiyede coin trade yapiyor nasil ola bilir bu is.
    olacak hocam ama gec olacak
    Canlar gider heyyyy

4. iş portföy'ün yeni fonlarını incelerken bunu gördüm, ne kadar saçma bir şey, yönetiminde kadın olan şirketlerin daha iyi performans göstermesi gibi bir olay mı var, fonun amacı nedir anlamadım.

sss.jpg

Fon portföy toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen BİST’te işlem gören şirketlerin ortaklık paylarına yatırım yapar ve yatırımcıların bu alanı desteklemesine imkan sağlar.

Fon portföyüne dahil edilebilecek şirketlerin ortaklık paylarının seçiminde aşağıdaki kriterler dikkate alınır.

✓ (i)Yönetim kurulunda en az bir kadın üye bulundurma,
    ✓ (ii)Yönetiminde karar verici pozisyonda kadın yönetici bulundurma,
    ✓ (iii)Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM)’ın danışmanlığı kapsamında oluşturulacak diğer halka açık bilgileri içeren kriterleri sağlama

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    iş portföy'ün yeni fonlarını incelerken bunu gördüm, ne kadar saçma bir şey, yönetiminde kadın olan şirketlerin daha iyi performans göstermesi gibi bir olay mı var, fonun amacı nedir anlamadım.

sss.jpg

Fon portföy toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen BİST’te işlem gören şirketlerin ortaklık paylarına yatırım yapar ve yatırımcıların bu alanı desteklemesine imkan sağlar.

Fon portföyüne dahil edilebilecek şirketlerin ortaklık paylarının seçiminde aşağıdaki kriterler dikkate alınır.

✓ (i)Yönetim kurulunda en az bir kadın üye bulundurma,
    ✓ (ii)Yönetiminde karar verici pozisyonda kadın yönetici bulundurma,
    ✓ (iii)Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM)’ın danışmanlığı kapsamında oluşturulacak diğer halka açık bilgileri içeren kriterleri sağlama
    Ne olduğunu anlamadan nasıl sacma olduğunu anladiniz?

Her sey salt getiri odakli olmak zorunda değil. Aynı şirketin Tema fonu da var. Dünyada girerek artan rekor kiran ESG tahviller var. İnsancıl kapitalizm çağı diyolar buna.

6.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Ne olduğunu anlamadan nasıl sacma olduğunu anladiniz?

Her sey salt getiri odakli olmak zorunda değil. Aynı şirketin Tema fonu da var. Dünyada girerek artan rekor kiran ESG tahviller var. İnsancıl kapitalizm çağı diyolar buna.
    Yatırım fonu getiri odaklı olmak zorunda değil mi, hayır kurumu mu bu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duygusal kararlar ile yapılan işler başarısızlıkla sonuçlanır.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

8. gümüş fonlarından hangisini almak mantıklı?

Sayfa 94/1002 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •