Sağlık sisteminin 3 tane komponentı vardır. sağlık çalışanı, sağlık sunumu ve hasta
sağlık çalışanı bana göre genel olarak iyidir(kötüsü de vardır muhakkak)
sağlık sunumu yanı hastaneler, sgk, sağlık bakanlığı bazı problemler olmakla birlikte genelde iyi dir hatta coğu ülkeden çok iyidir.
ve sonuncusu hasta işte bütün problem burda bence bu hastalarla sistemin yürümesi, en mükemmel sistem bile olsa mümkün değil.sağlık personeli sayısını 3'e katlayın hastane sayısını 3'e katlayın ama bu hastalarla sistem yine kitlenir, verimli çalışmaz... klasik son cümle; eğitim şart
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Merhaba sn. hepsilin, sanırım sağlıkçısınız , tespitlerinize katılamıyorum. Bir sistem sorgulanırken en son hasta sorgulanmalı. Adı üstünde hasta ! Sistemi kuranlar , sistemin içinde olmamalı. Menfaatleri olmamalı. Örnek ; Adalet sistemi hakim ve savcılara teslim edilmemeli. Milli eğitim sistemi özel okul işletenlere teslim edilmemeli.
Sağlık sistemi de doktorlara bırakılmamalı. Doktorlar sadece çalışan olmalı. Sistem profesyonel yönetilmeli. Adamına göre, görüşüne göre veya inancına, rengine göre değil ; aciliyet durumuna göre hasta bakılmalı. Özelde çalışan hekim kesinlikle eş zamanlı devlette çalışmamalı. Bu konuda onlarca sayfa somut olumsuz olay yazabilirim.
Türkiye de bu maaşla bu kadar ağır şartlarda çalışan sağlık çalışanlarına bireysel olarak sadece '' helal olsun '' diyebilirim. Yarısından fazlası özverili olduğu için halen sistem çökmüyor. Ama , diğerleri de araya kaynıyor. İşte bu yancıları eleştirerek, sistemden çıkarılması sağlanmalı. özveriyle çalışanlara da hakları verilmelidir.
Hastaları suçlamak yerine ; kademeli sağlık sistemine geçilmeli. Sabah uyanan '' bugün canım sıkılıyor, bir psikiyatriste görüneyim, bir kalp grafisi çektireyim '' diye hastaneye giderse gerçek ihtiyaç duyanlara yardım edilemez.
Başlığın bitmesine 50 sayfa kalmış. Dolar kafayı dik tutuyor. başlığın kıdemlileri pek yazmıyor. Bu durum bile doların dötüne nişadır sürüldüğünün ispatı gibi.
usd / try 7,4495
Dün akşam iş dönüşü mahalleye yaklaştıkça artan davul&zurna sesi , birde ne göreyim krolar baya halaya durmuşlar , vur patlasın , çal oynasın durum böyleyken böyle olay yeri İstanbul-Pendik , biz bu dünyaya neden geldik?
Yer İmleri