Sayfa 941/1002 İlkİlk ... 441841891931939940941942943951991 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,521 - 7,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Misal bak burda ne diyor.Doktor yapılması gereken rutin tetkikleri yaptırdı ,yapılan tetkiklerde down la ilgili şüpheli durum yok,ama amnıosentez gibi çocuğu tehlikeye sokabilecek tetkikleri yaptırmak konusunda aileyi bilgilendirmemişse tazminat ödesin diyor.5 dakikalık gebe muayenesinde sen bunu her hastaya anlatacaksın , onay alacaksın ve bunu belgeleyeceksin diyor.Aslında kısaca bu işi yapma diyor.

2.  Alıntı Originally Posted by hayalım Yazıyı Oku
    Sayi moderator bazi uyelerimize Turkce kurslari icin topik acsak nasil olur. Dilimizi ayaklar altina alinan yazilari yorumlari gormek okumak istemiyorum. Dili boyle kullanarak kendilerine nasil bir ayricalik gelecegini dusunerekten dilimizi katletmelerimize anliyamiyorum. Neden acaba.
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    yazdığınız cümle :''dilimizi ayaklar altına alınan yazıları yorumları görmek istemiyorum. '' Türkçe dil bilgisi kuralları gereği böyle bir cümle kuramazsınız.

Doğrusu ; '' dilimizi ayaklar altına alan yazıları yorumları görmek istemiyorum '' dur.

yazdığınız cümle : '' dili böyle kullanarak kendilerine nasıl bir ayrıcalık geleceğini düşünerekten dilimizi katletmelerimize anlıyamıyorum ''

Doğrusu ;....... yok doğrusu ... yahu ben bunun neresini düzelteyim bunu tdk da çalışan uzmanlar bile düzeltemez...
    "dilimizi katletmelerimize" demiş.. kursu kendi için istiyor gibi anladım ben

çok talihsiz bir yazı olmuş

3. Doktor abi sizin o yıllarda bebeğin doğum ağırlığı, baş çevresi ölçüleri, doğum saati bilgileri gibi vb şeyler ebeveynlere söylenmiyor muydu.
    doğum saatini ve bilgilerimi öğrenmek istiyorum diye bir sürü cimerden yazı geliyor 1990-1995 yılları arası doğmuş kişilerden
    Hamdım Piştim Yandım

4. TR de acaip akraba evliligi var
    Oyle savunsun Abi
    Dogumcular kendini
    Kanun nezdinde

Sn bozkurt ,devlet hastanesinde doğum kartları vardı,o kartta tüm bilgiler oluyordu,hastaya veriyorduk,ama o zaman o hastalar o kartı saklıyorlarmıdır bilmem.Yoksa dediğiniz bilgilerin hepsi dosyanızda vardır.Arşivler imha edilmediyse o bilgiler bulunabilir elbet.Ebeveynler genelde sadece kaç kilo diye sorarlardı,diğer bilgileri umursamazlardı.

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    TR de acaip akraba evliligi var
    Oyle savunsun Abi
    Dogumcular kendini
    Kanun nezdinde
    Değerli kardeşim bizim hukuki sistem doktor düşmanı.Nedendir bilinmez son 15 yıldır yargıtay tamamen aleyhimize kararlar veriyor.Benim mesleğe başladığım ilk on yılda kesinlikle farklıydı,hakimler savcılar bizi kollarlardı.Hastalar elbet haklarını aramalı ,suç varsa cezada olmalı ama işleyen bir hukuk sistemimiz yok ki.Bir kez adliyeye düştün mü suçlu suçsuz farketmez yıllarca uğraşıyorsun maalesef.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    biz daha köydeyken orta okul yaşımızdayken mesleğe başlamıştık... hem berberlik hem dişi ağrıyana kerpeten müdahalesi , bel fıtığı olanı yarasa gibi ağaca bağlayıp sopa ile düzeltmek , böbrek taşı olana aparkat çıkartmak falan .... o hooo ... hastanın içinde çalışırken , içerde dikiş atarken elimiz hem hızlı olsun hem de oya gibi ince işçiliğimiz olsun diye bi kamyon dorsesinden fazla kibrit kutusu üstünde dikiş ipliği ile çalıştık her gün...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    biz daha köydeyken orta okul yaşımızdayken mesleğe başlamıştık... hem berberlik hem dişi ağrıyana kerpeten müdahalesi , bel fıtığı olanı yarasa gibi ağaca bağlayıp sopa ile düzeltmek , böbrek taşı olana aparkat çıkartmak falan .... o hooo ... hastanın içinde çalışırken , içerde dikiş atarken elimiz hem hızlı olsun hem de oya gibi ince işçiliğimiz olsun diye bi kamyon dorsesinden fazla kibrit kutusu üstünde dikiş ipliği ile çalıştık her gün...
    Aslinda istemeden dogru hususa parmak bastin
    Simdi modern tetkikler var ya
    Dr masada
    Elinde tetkik kagidi
    Loto oynar gibi )
    Bi kagida bi Sana bakiyo
    Yani bura degil diger dunya doktorlari diyelim
    Eski doktorlar
    Her yerini eller minciklardi
    Hooopss nooluyoz derdin
    O da is geregi
    Elliyom derdi