Buradan izlediğim kadarıyla insanlar kısa vade bakış açısındalar.Yıllar içinde çok iyi bir strateji edinip sağlam bir sinir sistemiyle portföyünü yönetenleri tebrik ederim.Ama sürekli ara dalgalarla işlem yapanların büyük bir çoğunluğunun da o kadar başarılı olmadıkları biliniyor.Başarılı olanları bir kenara bırakarak sürekli şurdan iner/çıkardan ziyade ana trendlerlere yoğunlaşarak dengeli portföyler oluşturmak en azından sağlık için daha yararlı.Bu yıl portföylerin dolar bazında bir miktar geri kalmasını da çok büyütmemek gerekir.MAC 2 yıl önce yıllık %50 dolar bazlı prim yapmıştı.Portföylerin biraz eksi yemesinden ziyade mevcut faiz/kur denkleminde şirketlerin batma ihtimali, bonoların ödenmeme sorunları daha ciddi görünüyor bence.Beni en çok düşündüren şey bu.
Yarın MB dan faiz indirimi gelir mi? Acaba asgari ücretin açıklanmasında MB nın kararı etkili olur mu? Çünkü hafta başında açıklanması bekleniyordu. Piyasa oturuncaya kadar bu ay MB indirimi pas geçebilir diye düşünüyorum. Ama yine de 100 baz puan indirim beklentisi de var. Bakalım ne olacak.
Gecen hafta tüm paramı gömdügüm IJC. IPJ beni mahcup etmedi baya kar yazdı ;) keşke önceden girseydim. YTD.
Burada bir kaç ay öncesine kadar sürekli paylaşımda bulunan, blgisi de üst seviye olan bir arkadaşımız vardı. Belki tanırsınız Ben adını kısaca Hell.... diye yazıyordum. Arkadaşlar bilir. Yanılmıyorsam sekiz on yıllık fon portföyünü elden çıkararak başka bir alana yöneldi. Yani bizde uzun vadeli ,portföye hiç dokunmadan azar azar varlıkları arttırarak yatırım yapmak için her şeyden önce istikrarlı bir piyasa olması gerekir. Ama bizde bugünden yarına çok şey değişebiliyor. Maalesef teoride iyi olan şeyler pratikte işlemiyor.
Yer İmleri