Sayfa 945/1002 İlkİlk ... 445845895935943944945946947955995 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,553 - 7,560 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Burada bir kaç ay öncesine kadar sürekli paylaşımda bulunan, blgisi de üst seviye olan bir arkadaşımız vardı. Belki tanırsınız Ben adını kısaca Hell.... diye yazıyordum. Arkadaşlar bilir. Yanılmıyorsam sekiz on yıllık fon portföyünü elden çıkararak başka bir alana yöneldi. Yani bizde uzun vadeli ,portföye hiç dokunmadan azar azar varlıkları arttırarak yatırım yapmak için her şeyden önce istikrarlı bir piyasa olması gerekir. Ama bizde bugünden yarına çok şey değişebiliyor. Maalesef teoride iyi olan şeyler pratikte işlemiyor.

"Uzun vade" demedim yalnız, "ana trendler" dedim.Yazarken hellisthebrother'ın bahsettiğiniz mesajını ve Nida'nın %100 dövize geçiş mesajını da örnek verecektim, uzamasın diye yazmamıştım.Orada artık ana hikaye değişmişti, orada onların yaptığı gibi uygun pozisyonu aldıktan sonra burda dolar düşer/çıkar, şu iner/çıkar gibi kavramlara atıf yaptım.O günler ben de kendi risk algıma göre dağılımımı yaptım portföyümü yeniden dengeledim.Hatta 7-8 ay önce küçük hisseden büyük hisseye dönüş düşüncesiyle GMR-HVS değişimi yapmıştım.Şimdilerde getirisi ybb %80 üstünde olan OPH yi neyle değiştireyimin düşüncesindeyim.Kısaca dediğinize katılıyorum ama bunu günlük-saatlik değil ana trendde/hikayede bir değişim olup olmamasıyla değerlendiriyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Yanilabilirim insanim ama dolarcilari fena cirpacaklar sanki.ytd
    Bu dediğiniz, ancak faizi 9 10 puan arttırmaları halinde mümkün gibi görünüyor.

3. Böylesine bir ortamda Oyak 1. Değişken eksi yazmayı başardı ya aahah. Sinirden güldüm.

4.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Böylesine bir ortamda Oyak 1. Değişken eksi yazmayı başardı ya aahah. Sinirden güldüm.
    Hocam içeriğini bilmiyorum ama VIOP işlemleri çok olan fonlarda oluyor bunlar, TCMB kuru dün eksiydi halbuki VIOP işlemlerinde %2 üstüydü.Bundan dolayı olabilir.Bir gün önce veya sonrasıyla dengelenmesi gerekir.

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Bu dediğiniz, ancak faizi 9 10 puan arttırmaları halinde mümkün gibi görünüyor.
    Ustadim sicak keş bulurlarsa faiz duserkende dolar duser
    Bu durumlari daha once yasadik
    Hatta myfinans cok iyi hatirlayacaktir
    Kendisi ezberlemisti
    Faiz duserse dolar cikar diye
    Ustad faiz dustu dolarda dusuyor demistim kendisine
    Durum farkli demisti
    Myfinansin bu tarz U lari meshurdur 😀
     Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Böylesine bir ortamda Oyak 1. Değişken eksi yazmayı başardı ya aahah. Sinirden güldüm.
    Alin benden de o kadar
    Dun endeks uctu eib eksi getirdi ki bu fon eksi 4 cokuslerinde dahi arti getirebilmisti

Kurun yarina etkisi arti 3.25 olacak

7. Ben bir şey sormak istiyorum bu fonların günlük hesabı nasıl yapılıyor doğrumu yanlış mı nerden bileceğiz adam istediği gibi yazabilir mi?

Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Ben bir şey sormak istiyorum bu fonların günlük hesabı nasıl yapılıyor doğrumu yanlış mı nerden bileceğiz adam istediği gibi yazabilir mi?
    Nickiyle en uyumsuz yorum olmus 😀

Sayfa 945/1002 İlkİlk ... 445845895935943944945946947955995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •