Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 946/1002 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,561 - 7,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    istanbul ne tarafa büyüyor beklentim.

https://www.youtube.com/watch?v=effi73fghqc&t=1082s
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Egeli,

Topraktan gir bitince ben şu fiyattan alırım demek geri alım taahüdü ile satmak değil mi?

Yani bir tür Amerikan tipi opsiyon işlemi... İslami bankacılıkta opsiyon caiz değil diye biliyorum.
    İslami finans uzman değilim. Zaten katılım bankacılığı mantığı aklıma yatmıyor.
    Ancak burada müteahite satmak gibi bir zorunluluğunuz yok. İnşaat bitecek diye bir garantide yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. Zaman kira çarpanının 144 ay olup olmayacağını gösterir.
    Bekleyip göreceğiz

Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    oturacağın ev de kira çarpanına bakılmaz

onun dışında
    yatırım yapacağın evde çarpana bakılır ve bu 220 aydır konutlarda şuan uluslarası ortalama
    işyerlerinde net kirada 170 tir. Ve %20 sapma ucuz veya pahalı kabul görmez.
    Hem yaşayıp deneyip ettim hemde görüyorum.

Ben orta halli noktalar dışında çok daha butik noktar ile ilgileniyorum derseniz dünyada
    git oranın rasyo kira/fiyat değerine bak ona göre hesap yap denir
    örneğin monaco
    örneğin moskova

Bizde atıyorum levent var çarpan 600-- 600 metre ilerde gültepe var çarpan 300
    Her bölgenin her lokasyonun bir çarpanı vardır
    önemli olan bunu sokağa kadar indirgeyip o şekilde yatırım yapmak.

Yok ben bakmam kardeş 144 ay iyidir diyorsan ki bakmaya devam et.
    bu 1990 ların çarpanı ayrıca
    unutmayın dovizinde %3 eflasyonu var dünyada.
    Sn kentuf her yatırım aracında döngüler vardır.Önemli olan o döngünün neresinde olduğumuz.2000 yılı başında emlakta artış dövizde durgunluk döngüsü vardı.Bu döngü 2014 de ülkemiz için kırıldı,dövizde artış emlakta düşüş başladı.Hükümet arada düşük faiz destekleri ile emlağa destek çıkıyor ama bu döngünün kırılmasına yetmez,emlak düşüş trendinde.Dünyada altın gümüş rasyosu tarih boyunca 12 imiş.Yani 1 kilo altın 12 kilo gümüş alırmış.Sonra türev kontratlarla bu döngü bozulunca bu değişti,bu mart ayında 120 ye kadar çıktı.Yani bir kilo altınla 120 kilo gümüş alır hale geldiniz.Son 9 ayda gene rasyo 70 oldu yani bir kilo altınla bugün 70 kilo gümüş alıyorsunuz.Son 50 yılın ortalaması 40 ila 50 arasında bir yerde yani bir kilo altınla 45 kilo gümüş almalısınız.Ben o rasyonun 5 yılda oraya geleceğine inanıyorum.Gümüşün onsu da şu anda 26 dolar,5 yıl içinde de 150 dolar civarına geleceğine inanıyorum.Oynaklığı farkettiniz mi.Aslında çılgınca değil mi.Aslında çılgınca ama realitede bu oynaklık oluyor.1990 lı yıllarda rasyo böyleymiş şimdi değişti o yıllara dönülmez diyemiyorsunuz,çünkü dönebilir.Emlakta böyle, zaman değişir,fiyatları etkileyen parametreler değişir,bir bakmışsınız 1990 lı yıllardaki parametreler çalışmaya başlar.Göreceğiz olacakları.

Ben komplo teorilerine baya inanırım.Dünyayı yönlendiren satanist parababalarının dünya nüfusunu azaltma projelerini hepiniz duymuşsunuzdur.Bu covidin bunun bir parçası olduğu söyleniyor,ben de öyle olduğuna inanıyorum.Ya bu satanistler istediklerini becerirlerse,yani 2025 e kadar onlar 500 milyon nüfus demişler zamanında ,elbet o çaplı yıkım hayal ama, yüzde 20 kadar dünya nüfusunu azaltırlarsa.Sağlık hizmeti veremeyen fakir onlarca ülke var,şu anda covidten kırılıyorlardır.Amerikada bile 9 ayda dünyanın insanı öldü.Herşeyi hesap etmek lazım.Covid sonrası buhranda millet evlenmezse,çok çocuk yapmazsa,bir süre trend nüfus azalması şeklinde seyrederse.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn kentuf her yatırım aracında döngüler vardır.Önemli olan o döngünün neresinde olduğumuz.2000 yılı başında emlakta artış dövizde durgunluk döngüsü vardı.Bu döngü 2014 de ülkemiz için kırıldı,dövizde artış emlakta düşüş başladı.Hükümet arada düşük faiz destekleri ile emlağa destek çıkıyor ama bu döngünün kırılmasına yetmez,emlak düşüş trendinde.Dünyada altın gümüş rasyosu tarih boyunca 12 imiş.Yani 1 kilo altın 12 kilo gümüş alırmış.Sonra türev kontratlarla bu döngü bozulunca bu değişti,bu mart ayında 120 ye kadar çıktı.Yani bir kilo altınla 120 kilo gümüş alır hale geldiniz.Son 9 ayda gene rasyo 70 oldu yani bir kilo altınla bugün 70 kilo gümüş alıyorsunuz.Son 50 yılın ortalaması 40 ila 50 arasında bir yerde yani bir kilo altınla 45 kilo gümüş almalısınız.Ben o rasyonun 5 yılda oraya geleceğine inanıyorum.Gümüşün onsu da şu anda 26 dolar,5 yıl içinde de 150 dolar civarına geleceğine inanıyorum.Oynaklığı farkettiniz mi.Aslında çılgınca değil mi.Aslında çılgınca ama realitede bu oynaklık oluyor.1990 lı yıllarda rasyo böyleymiş şimdi değişti o yıllara dönülmez diyemiyorsunuz,çünkü dönebilir.Emlakta böyle, zaman değişir,fiyatları etkileyen parametreler değişir,bir bakmışsınız 1990 lı yıllardaki parametreler çalışmaya başlar.Göreceğiz olacakları.
    Sn hkm
    Yalnız arada paradigma değişimi olmadı mı ?. 2000ler’de kentsel dönüşüm yoktu. Şu anda bu konuda devlet tarafından oluşturulan bir destek var. Bu destek kalkmadan 2000lere yine döner miyiz ?
    Gümüş için bir şey yazamıyorum. Onu araştırmak gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7. Bilgi olsun diye yazayım 2000 yılların başındaki konut durgunluğu 99 depreminden dolayı idi

8. Kasım ayında 17,1 çarpanla, nakit parayla ev aldım. Kiracıyı da yerleştirdim. O sitedeki en uygun evi gözüme kestirip aldım. 1 ayda %8-10 değer kazandı ev. Alırken uyguna aldığım için , içim rahat. Fırsat bulduğunuzda yatırım için ev almak kötü bir şey değil.

Bu arada parayı dolara altına borsaya koysaydın, mantığında değilim. TL'deki param ile ev aldım. Evi almasaydım, evin parası TL'de durmaya devam edecekti zaten. USD, Altın, Borsa'daki param ayrı.

Sayfa 946/1002 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •