Sayfa 954/1001 İlkİlk ... 454854904944952953954955956964 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,625 - 7,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Bu ahali hakikaten salak rahmetlinin deyimiyle, bunlar hala iktidardaysa...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

CHP'nin derdi, bu herifi niye gerdiyse...

Sanki A.K. partisinde 5 adam, MHP'de 10 adam var...

Muharrem Ince fazla uçtu zaten, kendini lider falan zannetmeye başladı...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    tarihsel anlamda ise insanın geçmişi, diğer hayvan ve bitkilerle karşılaştırırsak günümüze en yakını.

Homo sapiens sadece 200 bin yaşında. Diğer insansılar- homonoidler sadece 600 bin yıl önce ortaya çıkmışlar.

Rna virüsleri, coronavirüs gibi 3,5 milyar yaşında.

Dinazorların soyu 70 milyon yıl önce tükenmiş.

Solucanlar, fareler, timsahlar bizden belki de milyonlarca yıl daha yaşlılar.

Mantıken evrimin bilinç evrimi olduğunu, minerallerin(madde bilinçlidir,hafıza özelliği vardır) bir şekilde dünyanın oluşumundan 800 milyon yıl sonra bir rna virüsünü oluşturduğunu, bu virüsün bir şekilde dna'yı oluşturduğunu söyleyebiliriz. Dna dediğimiz şey şeker ve fosfat molekülleridir.

İnsan bilinci 4,5 milyar yıllık bu sürecin tamamını yaşamış olmalı. Mineral olarak, rna virüsü olarak,liken olarak, solucan olarak, fare olarak, dinazor olarak bu süreçleri yaşadık.

''Bilinç evrimi''tabiri müthişti. Buna bir de kimyasal evrim tabirini eklemek lazım.

Yahudiler, eskiden günümüze kadar gelebilmiş bildiğimiz en eski millet. Sümer,Asur,Babil,Urartu,Hitit,İyon vb tamamı yok olmuş. Aslında yok olmamışlar dönüşmüşler. Ama Yahudiler günümüze gelebilmişler. Nabukadnezar Kudüs'e saldırmış, Süleyman tapınağını yıkmış,Kudüs'te taş taş üstünde bırakmamış, sağ kalan 50 bin Yahudiyi Ninova(bugünkü Erbil)ya götürmüş. Asur yok olurken, Yahudiler günümüze gelmişler. Varlıklarını Hasidiklere borçlular. Şayet İsrail'de yanlışlıkla Hasidiklerin yaşadığı mahalleye girerseniz, sizin Müslüman olduğunuzu anlarlarsa, lazımlığa dışkılarını yapıp, üstünüze dökerler. Ağlama duvarının önünde yaptıklarına bakınca pek çok kişiye bilinçli insanlar gibi gelmeyebilirler.

Ne bileyim abi, bu durum yazdıklarıma uymuyor. Ama 4,5 milyar yıllık dünya tarihinde 3-4 bin yıl nedir ki?
    Dün ortaokuldaki yegenime evrimi anlattim evrim din iliskisini...yetistiriyorum elemani;)
    Benim en cok hosuma giden beynin evrim gecirmesi...
    Evrimi destekleyen de sosyalite dedigimiz iliskiler cok garip....
    İnsanin sosyalligi birtakim evrimsel gelisiminde ona fayda saglamiş.
    Ama her ne kadar insanlik cok gelismi sansa da kendini hala evrimsel bir takim gelismeler devam ediyor.
    Bir de halen cok zayifiz ha bire error.veriyor insan sistemi.
    Gözün sinir hucrelerine hala dokunamiyorlar mesela.gen kök hücre belki bu isi hizlandirir ama beynin bircok yerini bilmiyorlar.
    Göz tabibi bir arkadasim gozun gorme korteksinde tek bir yere baglanmiyor dedi.Hatta tek bir yere baglaniyor cevabi net degil dedi.
    O zaman dedim körlük caresi sizde degil.Retinal bozukluklarda gozle ilgili ama sinir yipranmalari ve gelismemeleri beyincilerin isi dedi.
    Yani daha gözü bile yerinden cikaramiyorlar.Ve göz gibi evrimsel surecten muthis gecmis ve cok hassas organin vazifesini bir baskasina yaptiramiyorlar.Kornea da endotel hucre cesitliligi vs hala devasa isler....
    Catur cutur lazer ameliyatlari oluyor ama endotel hucre sayimi yapilmasi lazim.
    Benim beyin ve goz merakim var.Arada fda dan makaleler okurum farkli alanlari ilgileneyim diye bu devasa degisimler karissinda hayret ediyor insan.
    En nihayetinde insani ayakta tutan bilincin evrilmesi ve buna bagli dil gelisimi sosyalite gelisimi duygularin anlamlandirilmasi....
    Evrim müthiş ve ben evrimin bir Tanri kanunu oldugunu dusunuyorum.Direkt gokten adem havva inmedi Allah o derece vizyonsuz degil.yaratti ve evrimi kanun olarak kurguladi.Ve karismiyor hicbir seye.....bu böyle sürüp gidecek....
    Bir gün belki tüm körler görecek tüm spastikler duzelecek genetik rahatsizliklar tedavi edilebilecek....
    İnş...

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

4. Balık mevsimi açıldı ama Hala çok pahalı balıkçıda karides kalamar 30-40 TL çingene 20 TL
    Hamsi bile 40 TL

2 sene önce kasasını onun yarı fiyata almıştım hamsi ise kasası 5 TL yada torik adet 3-4 TL idi .

Hal artık yürüme mesafesi olmadığı için pek gitmiyorum ama 1 e 5 koyuyorlardı her zaman onu biliyorum

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. 2.5 kilo sarımsak 40 TL Kastamonu Taşköprü sarımsağı idi bu sabah seyyar satıcı sarıyordu

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    2.5 kilo sarımsak 40 TL Kastamonu Taşköprü sarımsağı idi bu sabah seyyar satıcı sarıyordu

Kilosunu 30 liraya aldım bu hafta

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    G Hablogroup bu bağışıklığı 26.000 senede kazanmış.

Virüs eşit davranmıyor derken, bu insanların ataları çok daha önceleri hem de yine Çin'den gelen salgınlar sebebiyle çok yüksek ölümlerle bu bağışıklığı kazanmışlar.

Bugün Batı Gürcü nüfusu sıtma ve bataklık gribine karşı dirençleriyle tanınır.

Yine 1918-1919'da 50 milyon insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi de Gürcistan'da çok hafif atlatılmış.

26.000 yıl boyunca Çin'den gelen salgınlar; Kuzey Çin, Orta Kafkasya, Karadeniz ve Kırım yoluyla Batıya yayılmış.

Mesela 1346-1352'de Avrupa'nın yarısını, bir başka iddiaya göre %75'ini, bir iddiaya göre 25 milyon Avrupalıyı öldüren kara veba (bakteriyel) yine aynı yolu takip etmiş.
    Ben batum'da bir yıl kaldım... İlk ay ailecek pert olduk... Ben pek etkilenmedim... Ama eşim ve çocuklar mahvoldu... Sebebide sivrisineklerdi... Oraya has bir hastalıktı... Corona ile akraba olabilecek bir hastalık... Bu nedenle fazla etkilenmemiş olabilirler...
    hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 954/1001 İlkİlk ... 454854904944952953954955956964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •