Sayfa 954/996 İlkİlk ... 454854904944952953954955956964 ... SonSon
Arama sonucu : 7963 madde; 7,625 - 7,632 arası.

Konu: Viop - XXIII

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    zaten markete gidiyorum sadece gittiğim hiç bir yerde 4 max 5 dk dan fazla durmuyorum.
    Bir felsefeci geçen yıllarda insanlar başıma bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok diyerek evden çıkmamazlık yapamaz demişti. Ben de bana diyor deyip dışarı çıktın. İlginç şey geldi ama bela gelmedi, sonra yurt dışından iş teklifi gelince kabul ettim.

Şimdi nerede ise bütün insanlığa aynı problem geldi, maskesiz dışarı çıkmak yasaklansın deniyor. Düğünlere 65 yaş üstü katılamaz, oyunlar kısa sürecek vs o detaya kadar girilmiş, polisler maskesini düzgün takmayan kadını tartaklamış vs, ama her şeyi kontrol etmek de mümkün değil.

Eski günler ister istemez aranıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. O ne Uzlaşma olacak ama! Uzlasmalar uzlasmasi.

Sataran köyü haa!

Koviy misen ağam?
     Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    bozgurtun bir önceki düşüncesini paylaşıyorum.
    bundan mütevellit tebin uzlaşmaya gideceğini,
    ve bunu yüskekten yapmaya çalışacağını düşünüyorum.
    önümzdeki 15-20 gün global satış gelebilir diye düşünüyom ben de.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Dolar endeksi 93.5dan 92ye geldi.
    Dow Jones artık 2020 karda.
    2019 kusursuz OBOdan sonra devasa OBO mu geliyor?
    Sağ omuz fibonacci kanalının %61.8 düzeltmesi üzerinde artık 30000 mi olur 31 mi?
    Bu kanallar 2001 dot.com zirvesi ve 2008 kriz dibine göre

Grafik için not: Asla hiçbir dibe fibonacci 0 değeri vermeyin. Sadece fiyat 0 ise fibonacci sıfırdır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Amcam söyle bir şey diyeyim, yabancı gelmez hepimiz biliyoruz, ama 2 ama 3 ama 5 sene sonra bi gelecek bu bist gene en as 4 doları vurduracak. Tabi ne zaman bilinmez ama o günlerde de malda olmayı nasip etsin diyelim.
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Borsa İstanbulda 2019 yılının tamamında 24 bin 519 artan yatırımcı sayısı, 2020'nin 1 Ocak-10 Mayıs döneminde 269 bin 993 artarak 1 milyon 473 bin 430'a yükselmişti.

Dün itibarıyla borsada yatırımcı sayısı 1 milyon 690 bine çıktı.

yabancı hisseden çıakrken çok düşmeme sebebimiz.
    yabancıda çıkmasaydı endeks bügün herhalde 1.500 üstündeydi
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. investing.com'da teknik görünüme akşam saat 20 gibi bakıp taslak almıştım, saat farkı nedeni ile görünüm değişiyor mu diye merak ettim ve şu anki görüntü ile karşılaştırdım. Bazıları değişmiş. Arka planda program periyodik çalışıyor da olabilir ya da saat farkı nedeni ile kapanışlar farklı değerlendiriliyor da olabilir.

https://tr.investing.com/indices/ise-30-components

6. TV'de F16 kamera görüntüleri var. Geçen haber vardı. Yapay Zeka, pilotları it dalaşı simulasyonunda yenmiş.

https://www.dailymail.co.uk/news/art...run-DARPA.html

AI pilot shoots down F16 Top Gun to win first ever USAF dogfight simulator competition as human pilot says he can't cope with the robot's aggressive tactics and warns 'the things we do as fighter pilots aren't working'

The finale of the AlphaDogfight trials took place Thursday at Johns Hopkins Applied Physics Laboratory in Laurel, Maryland
    The bot was made by small Maryland company Heron Systems
    Human was a Weapons School instructor pilot known by his call-sign 'Banger'
    AI pilot virtually shot down the human pilot in five rounds of mock air combat
    The victory of machine over man raises questions about the future of air-to-air combat as the USAF hopes AI can help the military react faster to enemies

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen haftalarda bir yetkili FETÖ sistemini CNNTürk'de anlattı. O arada konu katalogdan insanları evlendirmeye gelince benim de ilgimi çekti. Kadın sunucu da heyecanlandı nasıl oluyor detay vs sormaya başladı adam da cevap veriyordu sonra yetkili uyandı işi magazinleştirmeyelim deyip konuyu kesti başka konulara geçti.

Cübbeli Hoca da bir seferinde soru gelmiş cevaplıyor TV'de, Allah kimin ile evleneceğimizi biliyor mu diye sormuş, adam da kıvrandı kıvrandı bir şeyler söyledi. Bilmez olur mu dese bence millet isyan eder. Arada söylüyor en zor inanılan iman şartı kadere imandır diye. Einstein'ın da Tanrı zar atmaz diye sözü var.

Arada yazıyorum neyin ne olduğunu öğrendikçe vakit geçmiş oluyor daha doğrusu kendi işine yaramayan bilgileri öğreniyorsun.

Bir ozan güzel anlatmış.
    farklı versiyonları da var.

https://www.youtube.com/watch?v=bSnMNxiLbqU
    Grup Abdal - Ervah-ı Ezelde [ Ervah-ı Ezelde © 2011 Z Kalan Müzik ]
    Kader konusu biraz karmaşık aslında karmaşık değil ama insan oğlu zamansız mekansiz kavramlar olusturamadigindan beyninde konuya hakim olamıyor eee böyle olunca da ehil birisi anlatmazsa kader konusunu karşısindaki kişiyi dinden bile cikartir.
    Onun içindir ki genelde kem kümlü anlatıp geçiştirirler konuyu.

8.  Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Kader konusu biraz karmaşık aslında karmaşık değil ama insan oğlu zamansız mekansiz kavramlar olusturamadigindan beyninde konuya hakim olamıyor eee böyle olunca da ehil birisi anlatmazsa kader konusunu karşısindaki kişiyi dinden bile cikartir.
    Onun içindir ki genelde kem kümlü anlatıp geçiştirirler konuyu.
    Futbolcular futbol oynadıklarının genelde farkında, hakemler hakem olduğunun, seyirciler de seyirci olduğunun vs. Öte yandan bazı oyuncular canını dişine takıyor, kimi daha akıllı oynuyor. Maç sonucuna göre de bazıları çok seviniyor ya da çok üzülüyor, bazıları memur gibi mesai bitti durumunda kalabiliyor.

İnsanı insan yapan mantık değil bence duygular. Kontrol edilmeyen duygular hiçbirimizin hoşlanmadığı olayları doğurabiliyor. Öte yandan mantık da lazım, adam çocuk kitabı yazmış içine uygun olmayan şeyleri koymuş, Cem Yılmaz'ın dediği gibi bunları insan yiyecek hikayesi gibi olmuş.

Bu dünyada fazla bilgi insanın çaresizliğini gösteriyor kimi çok üzülüyor, ya da kimi olay benimle alakalı değil deyip kendini rahatlığa sevk edebiliyor. İnsan yine de yapay zeka vs ileri gitmiş, dün Discovery Channel'da 1900 lerden önce ilk hesaplama makinasını gösterdiler, takdir ettim devasa boyutta bir şey ve hatasız toplama mantığı ile çalışıyormuş, sonradan biri buna "if" anlamına gelecek bir şey eklemeyi de planlamış gerçekleştirememiş. Yapsa katedralin içine anca 4-5 tanesi sığabiliyordu çizimlere göre.

Ben dünyayı, hayatı ve insanları takdir ediyorum, zor şartlara bir şekilde adapte olup yaşıyorlar. Herkesin hayatı yeterince ilginç ama zor gözüküyor. Ben de çocukken ileride oturduğum yerden hayalet olup tüm dünyayı gezmeyi ve merak ettiğim şeylere cevap bulmayı düşünüyordum bu internet, google earth vs herkese bu imkanları büyük ölçüde veriyor. Kalkıp çok şikayet edecek durumum yok, baştan neler istenebiliyor diye bilseydim belki başka şeyler isterdim. Şimdi iyi ki ben benim başkası da başkası deyip avunuyorum.
    Son düzenleme : ariston; 29-08-2020 saat: 03:03.

Sayfa 954/996 İlkİlk ... 454854904944952953954955956964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •