Originally Posted by
Mykskstar
Al sat beceri alanım değil.. 1 milyon üstü portföyü boşaltırken de ben sıkıntısını gördüm geri alırken de.. Viop tarafında kısa vadeli düşünmüyorum.. Beklediğim crash bu vade gelmesede Ekim Aralık şubat Nisan Bi vade hedefi tutturacağımı düşünüyorum.. Teminatım sağlam dayanma gücüm var.. Piyasa yukarı giderse en fazla 100 150 binim patlar onuda Bi senetemettü almadım sayarım olur biter
herhangi bir vadede piyango çıkmasını bekliyorsun.. bu durumda riski daha iyi yöneterek de aynı hedefe ulaşabilirsin..
mesela ekim vade 1500 put long poz almak istesen kontrat başına şu anda 327 tl..
bu nedemek ?
ekim sonunda 1500 altında kapanışlar kar yazar.. aynen endeks short kontrat gibi..
endeks short kontrat = endeks put long kontrat
fark şu: endeks kontratta endeks yukarı giderse zarar yazarsın, sınırsız..
ama put kontratı sadece verdiğin 327 tl ile sınırlıdır.. zira yukarı gidişler hiç bir şekilde zarar yazmaz.. aşağı gidişler ise 1500 altında kar yazar.. crash beklediğine göre spot civarı short açmana gerek yok, 50-60 puan aşağıdan da short açabilirsin.. zira crash olduğunda herhalde en az 200-300 puanlık hareketten bahsediyoruz..
1 milyon tl portföy ile güzel getiriler elde etmek mümkün.. her ay %1.5 faiz fırsat kaybı giderin var.. yani 15 bin tl civarı.. yaptığın işlemlerin (viop + spot) bunu yenmesi lazım..umarım yeniyorsundur..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri