Sayfa 97/735 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 5877 madde; 769 - 776 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1. Şirketin 2017 Yılı Pazarlama, Dağıtım ve Yönetim giderleri arasındaki en önemli iki kalem şunlardır. (Net karın sadece 5.5 milyon TL civarında olduğu düşünülünce bu masraf kalemlerinin ve bu kalemlerde yapılabilecek tasarrufun ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir.)

Kaynak : 12 No. lu Mali Tablo Dip Notu

Personel Giderleri: 85.425.715 TL

Kira : 53.698.580 TL

Pazarlama ve personel Giderlerinin Düşürülmesi İçin Pratik Öneriler:

-Şirket kanlı canlı ve son derece alımlı satış danışmanlarını; "yapay zekaya sahip ücret talep etmeyen, yorulmayan , oflayıp puflamayan, hep güler yüzlü ve nazik robot hanım danışmanlarla" değiştirdiğinde (Dalga geçmiyorum. Suudi Arabistan kadın formundaki bir robota -Robot Sophia- şimdiden vatandaşlık verdi bile)

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41780346

-Bizzat denenmesi gerekmeyen ürünlerin (eşarp, atkı, kravat, kemer vb) tamamen internet üzerinden satışına başlandığında -tabi sanal satışı teşvik edecek bir iskonto uygulayarak - Artık bu ürünler mağazalarda çok miktarda ve stok olarak değil de sadece numune olarak bulundurulacağı için kiralanacak mağazaların m2'leri düşecek ve ödenen kira giderlerinden tasarrufta bulunulacaktır. Öte yandan pazarlamada gidişatın daha çok on-line satış ya da e-ticaret kanalında gelişiyor olduğu konusunda sanırım herkes mutabıktır)

-Giysilerin sanal ortamda denenmesine rağmen fiilen giyilerek denenmesine eş değer kalitede denenmesini mümkün kılan bir 3D aplikasyon geliştirildiği ve zengin hanımlar artık ağırlıklı olarak evlerinden alış veriş yapar hale geldiğinde,

Vakko'nun personel ve kira harcamaları düşer ve karlılık da tavan yapar.

Yatırım tavsiyesi değil Zihni Sinir Proceleridir.

2. Konsolide mali tablolar şirketin mali performansında nispi bir iyileşmeye delalet ettiğine göre; artık iş yıllık % 11,90 - 14,85 oranında faiz ödenerek temin edilen kredileri (4 No.lu Mali Tablo Dip Notu) öz kaynak ya da daha ucuz maliyetli bir dış kaynakla ikame edecek stratejik bir alternatifin bulunmasına kalıyor. Aslında hazır, döviz kurları da zirve yapmışken TL bazlı kredileri, tabii ki yasal sınırlamalar çerçevesinde kalmak şartıyla, döviz bazlı krediler ile ikame etmek; kısa vadede pekala şirketin karlılığını artırabilecek gibi görünüyor. Tabii eğer bir de yüksek kurlardan borçlandıktan hemen sonra, döviz kurları, batı ile olan ilişkilerin düzelmesine paralel bir şekilde düşmeye başlarsa, değmeyin keyfimize, bırakın düşük maliyetli yabancı kaynak sağlamış olmayı, şirketin bu işten ilave kur farkı geliri elde etmesi bile olası olabilir. (Nitekim seçim zamanı yaklaştıkça hükümet batı ile gerilimi yumuşatma yoluna girecek ve bu da Reel Efektif Kur bu kadar TL aleyhine iken kurlarda gevşemeye neden olacaktır.)

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640573

Öte yandan, artık pazarlığa dayanak olacak karlılık ve öz varlık rakamı da belli olduğuna göre, şu stratejik alternatif konusunda senden somut bir haber bekliyoruz ... Yolla bir haber de ortalık şenlensin be Vakko.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat , tahmin ve de birazcık bir temenni açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Son düzenleme : Burutay; 10-11-2017 saat: 11:08.

3.  Alıntı Originally Posted by Tanrısevsin Yazıyı Oku
    Yarın tavana kitlemeye yeter bilanço sonucu... Sonuç gayet iyi...
    tebrikler.....

şuan saat 11.53 ve fiyat 3.37

tavana sadece ve sadece %20 kaldı

tahmininiz çok isabetli...

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    tebrikler.....

şuan saat 11.53 ve fiyat 3.37

tavana sadece ve sadece %20 kaldı

tahmininiz çok isabetli...

ytd
    Bugün olmazsa pts. Acelemiz yok. Sonuçlar ortada...

5. Bu devirde dövizle borçlanmak intihar olur diye düşünüyorum.

ironi = inori
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

6.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    Bu devirde dövizle borçlanmak intihar olur diye düşünüyorum.

ironi = inori
    Sevgili dostum

Eğer Ekim 2017 sonu itibariyle reel efektif döviz kuru 86.83 seviyesine düşmemiş yani TRY ideal denge rakamı gibi kabul edilebilecek 100 rakamına göre % 13.17 oranında değer kaybetmemiş olsaydı, emin ol ben de bu tarz bir öneride bulunmazdım. Nitekim yabancı paralar şu anda; ağırlıklı olarak Türkiye ile batı ülkeleri arasındaki artan siyasi gerilim dolayısıyla gereğinden fazla değerlenmiş durumda. Dolayısıyla, eğer Türkiye ile ABD veya Türkiye ile AB ülkeleri arasındaki tansiyon düşerse döviz kurlarının da düşmeye başladığını görmek sürpriz olmayacaktır. Öte yandan, tabii ki döviz kurları için kimse mutlak bir zirve fiyatına ulaştığı iddiasında bulunamaz ve eğer beklenmedik bir olay olursa döviz kurları tabii ki çok daha yüksek seviyeleri görebilir ama, benim kanaatime göre mevcut döviz kurları zirveye yakın fiyatlara yaklaşmış olup, bence bu seviyedeki döviz kuru üzerinden borçlanmanın sahip olacağı FX riski sanıldığı kadar yüksek olmayabilir ve hatta ortam iyileşip de döviz kurları düşerse aldığınız krediyi TL bazında daha düşük tutarda geri ödeyeceğiniz için bir kur farkı geliri elde etme durumunuz dahi olabilir.

İsterseniz şirketin bu gün 10.000.000 ABD doları tutarındaki krediyi 3.8665 TL seviyesindeki kurdan ve 1 yıl vadeli olmak üzere aldığını ve bu kredinin bu günkü TL karşılığının (38.665.000 TL) olduğunu buraya not edelim ve bir yıllık süreç içerisinde bu kredinin maliyetini TL kredi maliyeti ile kıyaslayalım. Bakalım kim öngörüsünde haklı çıkacak? (sakın çok iddialı konuştuğum sanılmasın pekala yanılıyor da olabilirim)

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...%28Tablolar%29

Yatırım tavsiyesi değil sadece kişisel kanaat açıklamasıdır.

7. BİST Geneline yayılan bu düşüşe; hissenin şimdilik de olsa direniyor olması hem takdire şayan, hem de geleceğe yönelik umutları artıran bir durum. Gerçi hoş; bu hisse, BİST tüm zamanların rekorlarını bir bir kırarken de aynı vurdumduymaz tutumu takınmış hatta düşmüştü ya her neyse...

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat açıklamasıdır.

8.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Sevgili dostum

Eğer Ekim 2017 sonu itibariyle reel efektif döviz kuru 86.83 seviyesine düşmemiş yani TRY ideal denge rakamı gibi kabul edilebilecek 100 rakamına göre % 13.17 oranında değer kaybetmemiş olsaydı, emin ol ben de bu tarz bir öneride bulunmazdım. Nitekim yabancı paralar şu anda; ağırlıklı olarak Türkiye ile batı ülkeleri arasındaki artan siyasi gerilim dolayısıyla gereğinden fazla değerlenmiş durumda. Dolayısıyla, eğer Türkiye ile ABD veya Türkiye ile AB ülkeleri arasındaki tansiyon düşerse döviz kurlarının da düşmeye başladığını görmek sürpriz olmayacaktır. Öte yandan, tabii ki döviz kurları için kimse mutlak bir zirve fiyatına ulaştığı iddiasında bulunamaz ve eğer beklenmedik bir olay olursa döviz kurları tabii ki çok daha yüksek seviyeleri görebilir ama, benim kanaatime göre mevcut döviz kurları zirveye yakın fiyatlara yaklaşmış olup, bence bu seviyedeki döviz kuru üzerinden borçlanmanın sahip olacağı FX riski sanıldığı kadar yüksek olmayabilir ve hatta ortam iyileşip de döviz kurları düşerse aldığınız krediyi TL bazında daha düşük tutarda geri ödeyeceğiniz için bir kur farkı geliri elde etme durumunuz dahi olabilir.

İsterseniz şirketin bu gün 10.000.000 ABD doları tutarındaki krediyi 3.8665 TL seviyesindeki kurdan ve 1 yıl vadeli olmak üzere aldığını ve bu kredinin bu günkü TL karşılığının (38.665.000 TL) olduğunu buraya not edelim ve bir yıllık süreç içerisinde bu kredinin maliyetini TL kredi maliyeti ile kıyaslayalım. Bakalım kim öngörüsünde haklı çıkacak? (sakın çok iddialı konuştuğum sanılmasın pekala yanılıyor da olabilirim)

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...%28Tablolar%29

Yatırım tavsiyesi değil sadece kişisel kanaat açıklamasıdır.
    Olur 1 sene sonra bakarız.

ironi = inori
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Sayfa 97/735 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •