Şirketin 2017 Yılı Pazarlama, Dağıtım ve Yönetim giderleri arasındaki en önemli iki kalem şunlardır. (Net karın sadece 5.5 milyon TL civarında olduğu düşünülünce bu masraf kalemlerinin ve bu kalemlerde yapılabilecek tasarrufun ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir.)
Kaynak : 12 No. lu Mali Tablo Dip Notu
Personel Giderleri: 85.425.715 TL
Kira : 53.698.580 TL
Pazarlama ve personel Giderlerinin Düşürülmesi İçin Pratik Öneriler:
-Şirket kanlı canlı ve son derece alımlı satış danışmanlarını; "yapay zekaya sahip ücret talep etmeyen, yorulmayan , oflayıp puflamayan, hep güler yüzlü ve nazik robot hanım danışmanlarla" değiştirdiğinde (Dalga geçmiyorum. Suudi Arabistan kadın formundaki bir robota -Robot Sophia- şimdiden vatandaşlık verdi bile)
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41780346
-Bizzat denenmesi gerekmeyen ürünlerin (eşarp, atkı, kravat, kemer vb) tamamen internet üzerinden satışına başlandığında -tabi sanal satışı teşvik edecek bir iskonto uygulayarak - Artık bu ürünler mağazalarda çok miktarda ve stok olarak değil de sadece numune olarak bulundurulacağı için kiralanacak mağazaların m2'leri düşecek ve ödenen kira giderlerinden tasarrufta bulunulacaktır. Öte yandan pazarlamada gidişatın daha çok on-line satış ya da e-ticaret kanalında gelişiyor olduğu konusunda sanırım herkes mutabıktır)
-Giysilerin sanal ortamda denenmesine rağmen fiilen giyilerek denenmesine eş değer kalitede denenmesini mümkün kılan bir 3D aplikasyon geliştirildiği ve zengin hanımlar artık ağırlıklı olarak evlerinden alış veriş yapar hale geldiğinde,![]()
Vakko'nun personel ve kira harcamaları düşer ve karlılık da tavan yapar.
Yatırım tavsiyesi değil Zihni Sinir Proceleridir.![]()
Yer İmleri