Sayfa 970/1005 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 7,753 - 7,760 arası.

Konu: Viop LXI

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    mesaj silinmis
    Isctr takip eden varmi ?
    grafiginde yukari yonlu yok yok
    gunluk Akd si cok ilginc son 10 gunluk akd daha ilginc
    Dün; tam silinen mesajı görmüş, ISCTR grafiğine bakıyordum ki... Site çöktü o ara.
    Elinize sağlık güzel tespit, güzel grafik.

Bence;
    XBANK grafiği de benzer özünde.
    Diğer büyük bankalardan(YKBNK, AKBNK vb.) görece daha iyi bir grafiği var ISCTR'nin.
    Ancak bir TSKB değil. Hem ATH yapmış, hem de tarihi zirveden kapatmış TSKB.

Önceki 3 aylıklarda;
    ISCTR'nin %63,94 düşen net gelirine oranla,
    TSKB düzenli artışa devam etmiş ve %11,68 arttırmış net gelirini.
    Özetle ISCTR grafiği güzel, TSKB de göz önünde bulundurulabilir diye düşünüyorum.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Altı bin senelik yaşamı var dünyanın. Ondan öncekiler kayıt olmuyor ondan.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Altı bin senelik yaşamı var dünyanın." derken neden söz ettiğinizi anlamadım.
    Yazının icadını mı işaret ediyorsunuz? İlişkiyi kuramadım.

3.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    "Altı bin senelik yaşamı var dünyanın." derken neden söz ettiğinizi anlamadım.
    Yazının icadını mı işaret ediyorsunuz? İlişkiyi kuramadım.
    https://bilimveutopya.com.tr/makale/dunyanin-yasi
    Böyle kabul edilirse dert tasa kalmıyor. Öyle bir hayvan yok denir kafa pırıl pırıl olur işe güce bakılır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HAne Halkı için en zor yıl..2025 olacak..
    Mehmet Aşçıoğlu
    https://www.youtube.com/watch?v=1Q0QTfXXMBg

5.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Böyle kabul edilirse dert tasa kalmıyor. Öyle bir hayvan yok denir kafa pırıl pırıl olur işe güce bakılır

Makaleyi sonuna kadar okuyunca aslında yazarın tam tersini söylediği anlaşılıyor ama...
    Dünyanın yaşı da dahil tüm bilgimiz, mevcut keşiflere dayanan bir piramit gibi, biri birinin üzerinde yükseliyor.

Bilimsel anlamda da bunun en temelinde,
    bugünkü bilgimiz madde-anti madde vb. ile sınırlı olduğunu düşünürsek... (tersini iddia edecek veri şimdilik olmadığından eldeki veri bu)

Gerçi son dönemde maddenin bildiğimiz halleri dışında başka formlarının da olabileceği,*
    hatta madde-anti madde arasında değişiklik gösterebilen başka yapıların da olabileceği tartışılıyor.**

Özetle bu bilgi de zamanla değişebilir.
    Tabi değişmeyen tek şey, bunları düşünmezsek, dediğiniz gibi "pırıl bir kafaya sahip olacağımızdır."

*https://www.indyturk.com/node/374136...4%B1n-gizemini

**https://www.gazeteduvar.com.tr/kuant...-haber-1647823

6.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    Buraya not düşeyim, Perşembe günü eksi açıyoruz ve 27 Ocak'a kadar mini ralli başlıyor
    Strateji tutmadı. Daha doğrusu, başlangıç gününü tutturamadık ama olsun, bu ay içinde xu100 10150yi kıracak ve 27 Ocak'a kadar mini rallisini yapacak.

Yarın açılıştan longa yapışmalı

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    çok dogru,nedenide hala çözülemedi

benim eşşekler sürıyeye eelektirik vermeye başlarlarsa dadından yenmez,karabağa sanırım veriyoruz ama ğizli,açıklansa eeşşeği kimse tutamaz,,
    at, eşek bilmem

siz hissecilerin durumu bundan güzel anlatılamazdı

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku

saymış saymış saymışta saymış.. tevrattan bi başlamış teee ademe kadar..

sonunda şunu yazmış :

Kesin tarih belirleme (1955)
    Radyoaktivitenin keşfiyle fizikçiler dünyanın yaşını hesaplamak için sağlam bir yol bulmuş oldular. Çünkü kimyasal elementlerin başka bir elemente kendiliğinden dönüşümleri çok düzenliydi. Örneğin uranyum 235 elementini (92 proton ve 143 nötrona sahip) ele alalım. Atomlarının yarısının parçalanıp, kurşun (207) atomlarına dönüşmesi her zaman 700 bin yıl sürer.(Buna yarılanma ömrü denilir.) Bir kayanın yaşını hesaplamak için bir kütle spektrometresi yardımıyla, ata (parent) atomların (uranyum), çocuk (child) atomlarına (kurşun) oranını ölçmek yeterlidir. Dünyanın yaşını ölçmek biraz daha karmaşıktır. Çünkü sürekli etkinliği yüzünden en eski kayalarını yitirmiştir. Ancak, yine de dünyadaki kurşun oranını tahmin etmek ve düşen göktaşlarından (meteor) gelen kurşun oranıyla karşılaştırmak olanaklıdır. 1955’te Kaliforniya Üniversitesinden Clair Patterson ve meslektaşları bu yolla dünyanın yaşını hesapladılar: Yaklaşık 4,5 milyar yıl.

Son hesap (2007)
    Dünyanı yaşı için yapılan son hesaplama 2007 yılında Yale Üniversitesinden Alman asıllı jeoloji profesörü ve aynı zamanda NASA jeoloğu olan Friedrich Karl Ewert ve ekibi tarafından yapılmıştır. Ekip Kanada’da yaptıkları araştırmada dünyanın yaşını tam olarak 4,576 milyar yıl olarak hesapladı. Bu ekip dünyanın yaşını yerin tektonik tabakalarından çıkardıkları zirkon minerallerine dayanarak buldu.

................

benim yorumum.... 6 gün nireeeeeeeeeeeeeeeeeee... 4,5xx milyar yıl nire

dinler boşuna insan yapımı demiyoruz.

Sayfa 970/1005 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •