Sayfa 972/1024 İlkİlk ... 4728729229629709719729739749821022 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,769 - 7,776 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Adam hakli.
    Uzerine cok gitmeyin.
    Kabul edelim ki hepimizin bilincaltinda yapmak istedigimiz ve yapamadigimizi o yapiyor.
    Serrefsiz borsacilar niye saldiriyorlar isin o tarafini anlayamadim.
    TL faiz lobisi saldirsa anlardim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    BES bir zorunlu tasarruf sistemidir.
    Buyuk bir yapinin bireye dayattigi bir sistem bireyin lehine calismaz.
    Fonlarin ortalama getirisi ortadadir.
    Bir de o fonlardan yasayanlari dusunun plazalarda masa basinda facebookta, twitterda salla basi al maasi pozisyonunda olanlari.
    Akli olan oturur, okur, arastirir finansal yonden kendini gelistirir, kendi tasarrufunu, kendi yatirimini yapar.
    Syg,
    Kesinlikle katılıyorum

Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    powerpc'nin agresif ve biraz da takıntılı tarzını desteklemesem de temelde ne yazık ki haklı olduğu noktalar var. Bizler full TL'ye yatırım yapmakla aslında çok büyük bir risk alıyoruz. Zira artık TL çok spekülatif bir para birimi. Bir para biriminin değeri çok anlık ve o para biriminin otoritesi (tcmb) tarafından kontrol edilemeyecek şekilde dalgalanabiliyorsa, ne yazık ki artık o para birimiyle ticaret yapabilmek te mümkün olmuyor. Ticaret döngüsünün içinde her geçen gün azalan bir para biriminden de milli para birimi olarak ancak
    kanuni zorunluluklar çerçevesinde bahsedebiliriz.

Burada tcmb'nin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekli, son 5 ayda bu denli yüksek fonlama faizine rağmen TL sepet bazında %10 değer kaybetti. Bizler yanılgıya düşüp dolar kuruna bakıyoruz, ancak enflasyonu belirleyen parametreler çoğunlukla sepet kur ve ağırlıklı olarak euro ile korelasyon gösteriyor.

TL'nin yanlış yönetildiğini ve güvenilmez bir para birimi olduğunu kabul edelim. Ben de TL'ye yatırım yapıyorum ancak tıpkı borsalarda oluşan bir momentum trading döngüsü gibi yüksek risk alarak yüksek getiri için bu yönde karar alıyorum.

Hepimiz bir stadyumun içindeyiz. Stadyumun dışına çıkmak için ufacık dar bir kapı var. Maçın en heyecanlı anı olduğu için maç bittiğinde o kapıdan hiçbir zaman geçemeyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmiyor.

Maçı en heyecanlı yerinde bırakıp , herkes coşmuşken usulca o dar kapıdan geçip gidenler gerçek kazananlar olacak. Şu anda 2. yarının başlarındayız. En heyecanlı yere çok az kaldı. İşte o an geldiğinde , o coşkuyu hissettiğimizde (%14 TL faiz , 3.4X dolar kuru) ben şahsen psikolojik olarak bu hazzı bırakıp o kapıya yönelip yönelemeyeceğimden emin değilim. burada tam olarak bir zihinsel bağımlılıktan bahsediyoruz.

Yukarıda tasvir ettiğim o heyecanlı anı hissedip , bu orgazmı tam da yarıda kesip atabilecek olanları, irade ve nefislerini kontrol edebilmedeki güçleri ve buna bağlı kazançlarından dolayı şimdiden tebrik ediyorum
    Kim bir orgazmi yarida kesebilir ki?
    Ortacagda cok kullanilan bir dogum kontrol yontemi varmis.
    Adi "coitus interruptus" imis.
    O zamanki erkeklerin disiplinine sapka cikariyorum.
    Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 05-08-2017 saat: 13:23.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Bes ten %62 kacis oldu ise Aziz Nesin in teori curumus olur mu gencler...........

Alıntı Originally Posted by karcal Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum

yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    powerpc'nin agresif ve biraz da takıntılı tarzını desteklemesem de temelde ne yazık ki haklı olduğu noktalar var. Bizler full TL'ye yatırım yapmakla aslında çok büyük bir risk alıyoruz. Zira artık TL çok spekülatif bir para birimi. Bir para biriminin değeri çok anlık ve o para biriminin otoritesi (tcmb) tarafından kontrol edilemeyecek şekilde dalgalanabiliyorsa, ne yazık ki artık o para birimiyle ticaret yapabilmek te mümkün olmuyor. Ticaret döngüsünün içinde her geçen gün azalan bir para biriminden de milli para birimi olarak ancak
    kanuni zorunluluklar çerçevesinde bahsedebiliriz.

Burada tcmb'nin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekli, son 5 ayda bu denli yüksek fonlama faizine rağmen TL sepet bazında %10 değer kaybetti. Bizler yanılgıya düşüp dolar kuruna bakıyoruz, ancak enflasyonu belirleyen parametreler çoğunlukla sepet kur ve ağırlıklı olarak euro ile korelasyon gösteriyor.

TL'nin yanlış yönetildiğini ve güvenilmez bir para birimi olduğunu kabul edelim. Ben de TL'ye yatırım yapıyorum ancak tıpkı borsalarda oluşan bir momentum trading döngüsü gibi yüksek risk alarak yüksek getiri için bu yönde karar alıyorum.

Hepimiz bir stadyumun içindeyiz. Stadyumun dışına çıkmak için ufacık dar bir kapı var. Maçın en heyecanlı anı olduğu için maç bittiğinde o kapıdan hiçbir zaman geçemeyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmiyor.

Maçı en heyecanlı yerinde bırakıp , herkes coşmuşken usulca o dar kapıdan geçip gidenler gerçek kazananlar olacak. Şu anda 2. yarının başlarındayız. En heyecanlı yere çok az kaldı. İşte o an geldiğinde , o coşkuyu hissettiğimizde (%14 TL faiz , 3.4X dolar kuru) ben şahsen psikolojik olarak bu hazzı bırakıp o kapıya yönelip yönelemeyeceğimden emin değilim. burada tam olarak bir zihinsel bağımlılıktan bahsediyoruz.

Yukarıda tasvir ettiğim o heyecanlı anı hissedip , bu orgazmı tam da yarıda kesip atabilecek olanları, irade ve nefislerini kontrol edebilmedeki güçleri ve buna bağlı kazançlarından dolayı şimdiden tebrik ediyorum
    Tl'deki faiz elde dolar tutmak için avantajlı değil, ne zaman %20-22 civarlarına gelirse o zaman alınan riske değer görünüyor. Yoksa yüzde 14 ort brüt alsan zaten bunun neti neye gelecek akıl var fikir var.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kim bir orgazmi yarida kesebilir ki?
    Ortacagda cok kullanilan bir dogum kontrol yontemi varmis.
    Adi coitus interruptus imis.
    O zamanki erkeklerin disiplinine sapka cikariyorum.
    Syg,
    O devirde dahi coetus interreptus bana göre şehir efsanesi, koyun bağırsağı çok yaşa!

Beynin belirli bir noktadan sonra kontrol dışı kalması ve refleks olarak geri dönülemez bir haz sürecine girmesi belki de evrim sürecinin insan ırkının hayatta kalma sürecini sağlamak için oluşturduğu bilinçli bir katkı.

Bu durum sadece fiziksel üremede değil belki de ekonomik sistemlerin oluşmasında ve gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Zira oyun teorisinde de bunu destekleyen kanıtlar var. Deniyor ki, eğer insan aklı böyle bir haz sürecine girdiğinde hazzı tamamlamak yerine hazzı tam en yüksek noktasında kesip daha rasyonel olan kararlara yönelebilseydi, bugün ekonominin temel taşlarından olan borsalar oluşamayabilirdi. Garip ama borsaların işlemesini var olmasını sağlayan unsur, insanların birbirlerine güvendiklerinde maksimum faydayı sağlayacaklarını bilseler dahi bunun gereğini yapmaktan imtina edip, anlaşamamaları ve haz algısını hissettiklerinde rasyonel davranışı belirli bir zaman aralığı için ötelemeleri. Bu iki unsur bugünkü borsaların ve ticaretin oluşmasını sağlıyor.

Peki denebilir ki, evrimsel sürecin bu dayatması nasıl oluyor da insanlar için fayda sağlıyor, Konuya belki de nihai etki olarak bakmak gerekli, zira tarif edilen reflekse dayalı dürtüler olmasa idi belki borsalar ve ekonomi oluşamayacak, üreme duracak ve insanoğlu bugün yakaladığı gelişmişlik düzeyine ulaşamadan yok olup gidecekti.

Sonuç: TL'deki sanal hazzı rasyonel olarak sonlandırmamız gereken noktaya geldiğimizi hissetmemize rağmen , bu yönde davranmamamız, belki de Türkiye ekonomisini ve sonuçta da Türkiye'yi çöküşten kurtaran yegane unsurdur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sana daha coook saldiracaklar.
    Kalbini kiracaklar.
    Yapma etme, gel bizi dinle, don milli paramiza, TL ye, al faizini
    Syg,
    dudu beni kimse TL ye dönmeye ikna edemez, net %12 faiz TL cilerin olsun bana GAZ yapıyor.
    önümüzdeki tahvil balonu felaketi ve doların seyri için şu videonun seçtiğim kısmını herkes izlesin. tahvil balonu patladığında en kırılgan EM olan TR nin hali ne olacak,kimse buna kafa yormuyor. NEDEN? neden hükümet dahil halk kafasını kuma gömüyor?

8. düşünmeyin reisimiz halleder.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 972/1024 İlkİlk ... 4728729229629709719729739749821022 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •