Adam hakli.
Uzerine cok gitmeyin.
Kabul edelim ki hepimizin bilincaltinda yapmak istedigimiz ve yapamadigimizi o yapiyor.
Serrefsiz borsacilar niye saldiriyorlar isin o tarafini anlayamadim.
TL faiz lobisi saldirsa anlardim.
Syg,
Adam hakli.
Uzerine cok gitmeyin.
Kabul edelim ki hepimizin bilincaltinda yapmak istedigimiz ve yapamadigimizi o yapiyor.
Serrefsiz borsacilar niye saldiriyorlar isin o tarafini anlayamadim.
TL faiz lobisi saldirsa anlardim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Son düzenleme : Dudu; 05-08-2017 saat: 13:23.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
O devirde dahi coetus interreptus bana göre şehir efsanesi, koyun bağırsağı çok yaşa!
Beynin belirli bir noktadan sonra kontrol dışı kalması ve refleks olarak geri dönülemez bir haz sürecine girmesi belki de evrim sürecinin insan ırkının hayatta kalma sürecini sağlamak için oluşturduğu bilinçli bir katkı.
Bu durum sadece fiziksel üremede değil belki de ekonomik sistemlerin oluşmasında ve gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Zira oyun teorisinde de bunu destekleyen kanıtlar var. Deniyor ki, eğer insan aklı böyle bir haz sürecine girdiğinde hazzı tamamlamak yerine hazzı tam en yüksek noktasında kesip daha rasyonel olan kararlara yönelebilseydi, bugün ekonominin temel taşlarından olan borsalar oluşamayabilirdi. Garip ama borsaların işlemesini var olmasını sağlayan unsur, insanların birbirlerine güvendiklerinde maksimum faydayı sağlayacaklarını bilseler dahi bunun gereğini yapmaktan imtina edip, anlaşamamaları ve haz algısını hissettiklerinde rasyonel davranışı belirli bir zaman aralığı için ötelemeleri. Bu iki unsur bugünkü borsaların ve ticaretin oluşmasını sağlıyor.
Peki denebilir ki, evrimsel sürecin bu dayatması nasıl oluyor da insanlar için fayda sağlıyor, Konuya belki de nihai etki olarak bakmak gerekli, zira tarif edilen reflekse dayalı dürtüler olmasa idi belki borsalar ve ekonomi oluşamayacak, üreme duracak ve insanoğlu bugün yakaladığı gelişmişlik düzeyine ulaşamadan yok olup gidecekti.
Sonuç: TL'deki sanal hazzı rasyonel olarak sonlandırmamız gereken noktaya geldiğimizi hissetmemize rağmen , bu yönde davranmamamız, belki de Türkiye ekonomisini ve sonuçta da Türkiye'yi çöküşten kurtaran yegane unsurdur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
dudu beni kimse TL ye dönmeye ikna edemez, net %12 faiz TL cilerin olsun bana GAZ yapıyor.
önümüzdeki tahvil balonu felaketi ve doların seyri için şu videonun seçtiğim kısmını herkes izlesin. tahvil balonu patladığında en kırılgan EM olan TR nin hali ne olacak,kimse buna kafa yormuyor. NEDEN? neden hükümet dahil halk kafasını kuma gömüyor?
düşünmeyin reisimiz halleder.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Yer İmleri