Sayfa 976/1000 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Viop LX

1. KKM ciktigi zamanlarda ticari kredilerde fatura tapu vs vs isteniyordu
    ne oldu Hop bir karar aldilar
    5.000.000 alti cirosu olanlara fatura tapu vs vs isteme zorunlulugu kalkti
    zaten bu donemde zombi sirketler cogaldi
    e ne yapti adamlar basitce orneklendirelim
    dolar o zaman 18 ler felan hic ugrasmadan 500.000$ %6 primli dkkm yapip blokaja veriyorsun
    karsiliginda 8.500.000 tl 1 yil sonra odemeli %14 den kredi cekiyorsun
    cok risk almak istemiyorsan ayni zamanda mevduat faizleri %30 larda
    paranin %50 sini %30 dan vadeliye yatirdin
    geriye kalan %50 sinide KKM yaptin [risk alirim diyorsan hepsini kkm yap ]

1 sene sonunda vadesi geldi dolar oldu 27 lira
    500.000$ dan kur arttigi icin sadece primi aliyorsun % 6 yani 30.000$
    4.250.000 tl vadeliye koydugun paranin %30 getirisi 8.500.000 tl kredinin 1 senelik faizini kapatiyor
    ne kaldi 18 den 4.250.000 tl kkm yapmisti dolar %50 arttigi icin 2.150.000 tl getirisi oldu

Sonuc 0 risk ile 500.0000$ ile
    300.000$ 2.150.000 tl [yani yaklasik 80.000$]=110.000$ para kazandilar
    dolara 0 riskle senelik olarak %22 kazanmis oldular
    DDKKM yapanlar icin neresi hileli dolar bazinda %22 kazanc nerede var ?

ayni sey borsa icinde gecerli %15-20 maliyetle mal tasiyip %300-500 kazandilar

Bu ulkede iktidar bunlardan besleniyor hemde oyle boyle beslenme degil baksana adamlarin boyun genisligi biz fakirlerin bel genisliginden daha buyuk

onlar daha cok kazanicaksa dolar duserde artarda
    onlar kazanicaksa borsa 5000 e de duser 33.000 e cikar

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bu KKM ye kimler para yatırmadı ki..hileli sistem olduğunu bilen de yatırdı bilmeyen de yatırdı..ne anlatacaksın bu millete..
    ben gider normal faize yatırırım ya da altın vs. alırım yinede bu sistemin parçası olmam..yakıştırmam..aynı şuanki borsadaki hırsız trendin parçası olmak gibi..para kazanacağımı bilsem dahi girmem..sistem dürüst olacak..değilse sen de değilsin
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

2. valla bugün yorgunum zihnim de yorgun hepsini anlayamadım..ama kısaca özetleyeyim kendimce..KKM ye yatan dolar ya da altını olup da bozduran ya da almadan bu sisteme girdiğinde ne oldu..dolar ya da altın bu sistem varken diyelimki %10 yükseldi halbuki faiz %6 idi ne oldu sana %4 farkını verdi..sende göbek attın %4 farkını aldım hiç riske girmeden dedin değil mi..işte seni
    üttüler burda..NEDEN;
    ÇÜNKÜ SEN SİSTEME GİRMESEYDİN DOLAR VE ALTIN %10 YERİNE %40 ARTACAKTI..GİTTİ %30..karın nerde şimdi..
    sistem zaten dolar ve altın yükselmesin diye kuruldu..yani senin dolar ve altının baskılandı bunu sen istedin..

Halep savaşı başladı: Peki neden şimdi?
    İbrahim Hamidi.

https://www.indyturk.com/node/749777...den-%C5%9Fimdi

Ankara'nın tutumunu bilenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri operasyonu destekleyerek,
    Türk ordusunu Suriye'den çekileceğini taahhüt etmeden kendisiyle görüşmeyi reddeden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad üzerinde baskı kurmak, SDG'yi kuşatmak ve İran'ın zayıflığından ve Hizbullah'ın geri çekilmesinden faydalanmak istediğini değerlendiriyorlar.

4. TC vatandaslarina Ddkkm icin bellir bir tarihte hesapta doviz olmasi zorunlugu vardi
    daha once yazdim
    Yuvam hesap adi altinda suriyeli faiz yemeyen musluman kardeslerimiz istedikleri zaman ddkkm yapabildiler yuvam hesap adi altinda
    1 ocak 2024 dolar kuru 29.50
    suan dolar kuru 35 diyelim
    11 ayda dolar %18 artmis
    1 ocakta yuvam hesap yapan adam %45 + %6 prim ile yapti
    yani %51-%18=%33
    11 ayda dolar bazinda %30 kazanc hangi ulkede var
    ve bu kazanci suriyeli musluman kardeslerimiz bizim sirtimizdan yedi
    e tabi birde bankalarda adresini mernis den degilde manuel guncelleten TC vatandaslarida yapti bunu bunlarinda kim oldugunu soylemeye gerek yok
    daha fazla yazdirma bana basimiz belaya girer

Sistemi bizi soymak icin degil kendileri daha fazla kazanmak icin kurdular bizlerin 3 kurusu soyuldu ise kendileri 133 kurus kazandilar
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5. aynı şey hisse senedinde geçerli..atıyorum THYAO nın hissesini satıp sana faiz verecem diye bir sistem kurulsa THYAO fiyatı ne olur..
    alıcı olmaz satıcı olduğundan fiyat düşer..ve sana sistem şununda garantisini veriyor, THYAO yükselirse farkını verecem..ulen yükselmezki..adam yükselmesin diye kurdu sistemi..sen de aracı oldun..dolarda böyle oldu kkm sistemiyle..( dolardaki tek fark, kkm ye girmeyenler de vardı, az da olsa bunlar dolar alımına devam etti ve yükseltmeye devam etti.)
    ve merkez eksi olan kasayı artıya geçirdi..kimin parasıyla oldu bu..

6. borsayı da böyle yaptılar..aynı oyun..birkaç grup ya da fon enflasyonu fiyatlıyoruz diye 3-4 yılda 10-20 kat çıkardılar kağıtları..peşine ne kadar takılan varsa alıp götürdüler en tepeye..sonra son alıcıya gömdüler malı..
    demek istediğim şu; bizim halkı gütmek valla çok kolay..zenginide aynı fakiride aynı..güzel kullanıyorlar ..

7. 1 odada 5 tane fare deliği var diyelim..bu sistem fareyi nasıl yakalıyor..6.deliği açıyor..hileli delik..diğer 5 deliğin hepsini kapatıyor..fare nereye gidecek..6. deliğe girecek mecbur..işte fare sistemde..girmem abi..o deliğe girmem..
    sistemde SAYGI yok çünkü..

8. şimdi yapılmak istenen nedir..kıvırtmaya gerek yok..faiz düşerse en az%50 baskı altında tutulan dolara geçişler hızlı olursa merkezin parası bunu baskılamaya yeter mi..cevap ; yetmez..ne olacak o zaman..gıdım gıdım göstermelik yükselecek ..ama bu dahi hesapları altüst edebilir..korku bundan..çünkü herşey algı..faiz düşüyor algısı bile doları ve enflasyonu fişeklemeye yeter..
    o yüzden oyun bitti..gerçekler fiyatlanacak..

Sayfa 976/1000 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •