bana sorsan çevrende hırsız- ahlaksız -cahil kendini yetiştirmemiş müslüman mı yoksa ataist ama dürüst insan mı istersin dersen.. ikinci derim..zaten bizim sorun da 1. kesimler..dinsizin kötüsü yok mu elbetteki var ama ölçümüz inanç olmamalı..
zaten bunu aşamadığımız sürece burnumuz boktan çıkmayacak..şekil a daki gibi..bize en çok zararı veren 1.kesim
hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..
geçmiş olsun acil şifalar dilerim
bugün sabah buna benzer bir sancı, göğsümün önünde ve arkasında oldu
kalktım, biraz bekledim... birkaç defa daha oldu
dedim hastaneye acile gidip bir baktırayım, sonra geçti... gitmedim
kardiyoloji mi bakıyor ? orayamı gitmem lazım ? randevu alıp gideyim bir
tam babamın öldüğü yaştayım....
ve kalp krizinden vefat etmişti rahmetli
kollarımda idi... dönüş şansıda olmadı, kalp vurdu... kollarıma aldım... 3 kere nefes alabilidi, 3. yü verdi... vadesi yetti
Temel sıkıntı şurada. Dogmaya inanan, sorguya/yeni bilgiye, gelişime kapalıdır.
Tüm dinlerin fanatikleri için de böyle olmuştur.
Geride;
dünyanın düz olduğu da dahil, dünya güneş arasındaki ilişki vb. astronomiye ilişkin,
insan bedenine fizyolojisine ilişkin vb. bir sürü safsatanın yüzlerce yıl hüküm sürdüğü düşünülürse...
Ben, uygun bir zaman diliminde(50-100 yıl artık ne kadar lazımsa...) birçok şeyin Kuran'ı Kerim'de yazdığını keşfedeceğini düşünüyorum İslam alimlerinin.
Buna evrim bile dahil olabilir...
O nedenle yüzlerce yıldır süren kavganın bir devamıdır mevcut olan. Kimseye de bir yararı yok.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
abi en basit.. namaz kılma.. eğilme doğrulma veya elleri birleştirme. hareketini anlatamamışsın.
veya herkes yanlış anlamış..
dünyanın yaratılışını üst düzey matematik ve görelilik veya quantum ile mi anlatmaya çalışacaksın.
bu konuyu... bırak seni beni. .. ben zaten ilgilenmiyorum işin mantık tarafındayım.
en bilgili islam alimleri ve uleması bile çözemezler kendi aralarında.
ben bunu bilirim. kim neye tapıyor zerre umrum değil. ama din adı altında tutup bilimi yalanlamak.
ha orada bi duracan... böyle biat ve sorgusuz yanlış bilgilerle insanları ancak dinden daha da soğutursun 1000 tane atayizin yabamadığını tek lafla yabarsın..
emlak dayı namazın faydaları hem bedene hem ruha..bende ruh yok deme sakın..
bedenen ve psikolojikmen faydası ispatlanmış..
bende işe yaramaz diyebilirsin çünkü inanç olmazsa faydası olmuyor..işte sorun burda
gerçi emlak dayı görmedikleri mistik şeyleri inkar eder..
Yer İmleri