Sayfa 978/1005 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 7,817 - 7,824 arası.

Konu: Viop LXI

1.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    tamam vilopu bırakacam.. bana kaç sene ilave ömür biçecen ? pazarlık yapalım

işime gelirse anlaşalım
    Kaderin biçer hocam,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

2. bana sorsan çevrende hırsız- ahlaksız -cahil kendini yetiştirmemiş müslüman mı yoksa ataist ama dürüst insan mı istersin dersen.. ikinci derim..zaten bizim sorun da 1. kesimler..dinsizin kötüsü yok mu elbetteki var ama ölçümüz inanç olmamalı..
    zaten bunu aşamadığımız sürece burnumuz boktan çıkmayacak..şekil a daki gibi..bize en çok zararı veren 1.kesim
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    ben yakın zamanda kalp krizi geçirdim....çıtak dayu....

belirti.... akciğerlerimin tam arkasında...bıçak saplanması gibi başlayan süreç...
    ön tarafa gelince....nefes alamama....bir anda çok aşırı şekilde terleme....

kurtulma sebebimi nabzımın düşüklüğüne bağladılar....stent yok....kılcal damar tıkanmasıymış...anjiyo oldum...

bilinen nedenlere bağlayacaksak.....kolestrol yok...sigara ve stres var...tetiklemesi de fazla tükettiğim enerji içeceği olabilir....

sonuç...1 yıl kontrol...ilaç kullanımı....

birikim...yükü artırıyor....noksanlık hızlandıkça...yük ağırlaşıyor....

sanırım kalpte....ya yükü azalt ya da istifa ederim diyor...
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    bugün sabah buna benzer bir sancı, göğsümün önünde ve arkasında oldu
    kalktım, biraz bekledim... birkaç defa daha oldu
    dedim hastaneye acile gidip bir baktırayım, sonra geçti... gitmedim
    kardiyoloji mi bakıyor ? orayamı gitmem lazım ? randevu alıp gideyim bir

tam babamın öldüğü yaştayım....

ve kalp krizinden vefat etmişti rahmetli

kollarımda idi... dönüş şansıda olmadı, kalp vurdu... kollarıma aldım... 3 kere nefes alabilidi, 3. yü verdi... vadesi yetti

4. Temel sıkıntı şurada. Dogmaya inanan, sorguya/yeni bilgiye, gelişime kapalıdır.
    Tüm dinlerin fanatikleri için de böyle olmuştur.

Geride;
    dünyanın düz olduğu da dahil, dünya güneş arasındaki ilişki vb. astronomiye ilişkin,
    insan bedenine fizyolojisine ilişkin vb. bir sürü safsatanın yüzlerce yıl hüküm sürdüğü düşünülürse...

Ben, uygun bir zaman diliminde(50-100 yıl artık ne kadar lazımsa...) birçok şeyin Kuran'ı Kerim'de yazdığını keşfedeceğini düşünüyorum İslam alimlerinin.

Buna evrim bile dahil olabilir...
    O nedenle yüzlerce yıldır süren kavganın bir devamıdır mevcut olan. Kimseye de bir yararı yok.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

abi en basit.. namaz kılma.. eğilme doğrulma veya elleri birleştirme. hareketini anlatamamışsın.

veya herkes yanlış anlamış..

dünyanın yaratılışını üst düzey matematik ve görelilik veya quantum ile mi anlatmaya çalışacaksın.

bu konuyu... bırak seni beni. .. ben zaten ilgilenmiyorum işin mantık tarafındayım.

en bilgili islam alimleri ve uleması bile çözemezler kendi aralarında.

ben bunu bilirim. kim neye tapıyor zerre umrum değil. ama din adı altında tutup bilimi yalanlamak.

ha orada bi duracan ... böyle biat ve sorgusuz yanlış bilgilerle insanları ancak dinden daha da soğutursun 1000 tane atayizin yabamadığını tek lafla yabarsın..

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Bu konunun sonu gelmez...
    Çünkü kimsenin ikna olacağı bir mesele değil.

Ben naçizane, mü'min arkadaşlar için yazacağım.

BKZ: Yûnus Suresi 3 Ayet:

اÙÙ†Ù‘Ù Ø±ÙØ¨Ù‘ÙÙƒÙÙ…Ù Ø§Ù„Ù„Ù‘Ù°Ù‡Ù Ø§Ù„Ù‘ÙØ°ÛªÙŠ Ø®ÙÙ„Ùق٠السّÙÙ…Ù°ÙˆÙØ§ØªÙ ÙˆÙØ§Ù„Ù’Ø§ÙØ±Ù’ض٠ÙÛªÙŠ Ø³ÙØªÙ‘ÙØ©Ù اÙÙŠÙ‘ÙØ§Ù…Ù Ø«Ùمّ٠اسْتÙوٰى عÙÙ„ÙÙ‰ Ø§Ù„Ù’Ø¹ÙØ±Ù’Ø´Ù ÙŠÙØ¯ÙØ¨Ù‘ÙØ±Ù الْاÙمْرÙÛœ Ù…ÙØ§ Ù…Ùنْ Ø´ÙÙ۪يع٠اÙÙ„Ù‘ÙØ§ Ù…Ùنْ Ø¨ÙØ¹Ù’Ø¯Ù Ø§ÙØ°Ù’Ù†ÙÙ‡ÛªÛœ ذٰلÙÙƒÙÙ…Ù Ø§Ù„Ù„Ù‘Ù°Ù‡Ù Ø±ÙØ¨Ù‘ÙÙƒÙمْ ÙÙØ§Ø¹Ù’Ø¨ÙØ¯ÙوهÙÛœ اÙÙÙÙ„ÙØ§ ØªÙØ°ÙÙƒÙ‘ÙØ±ÙونÙ

https://www.kuranmeali.com/GunlukAye...sure=10&ayet=3

Buradaki vurgu: اÙÙŠÙ‘ÙØ§Ù…Ù- Türkçe'de "eyyâmin" olarak telaafuz edilebilecek ve yine dilimize "GÜN" olarak çevirilebilecek kelimedir.

Yani "yevm" vb. değil. Çoğu kaynakta da 24 saatlik zaman diye geçer.

Geride sahih hadisleri de yok sayan bir arkadaş vardı.
    Oysa sadece bazı kaynaklarda(hadis-i şeriflerde) "gün" değil, "zaman" olarak çevirilebileceği ifade edilir.

Ezcümle dil de insana dair, insan yapısı bir iletişim aracıdır.
    İlle de bu temel de bir savunu yapılacaksa bu savunu daha mantıklıdır.
    Yoksa herkesin arayıp bulabileceği şeyleri eğip-bükmenin bir anlamı yok.

6. emlak dayı namazın faydaları hem bedene hem ruha..bende ruh yok deme sakın..
    bedenen ve psikolojikmen faydası ispatlanmış..
    bende işe yaramaz diyebilirsin çünkü inanç olmazsa faydası olmuyor..işte sorun burda

7. gerçi emlak dayı görmedikleri mistik şeyleri inkar eder..

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    bugün sabah buna benzer bir sancı, göğsümün önünde ve arkasında oldu
    kalktım, biraz bekledim... birkaç defa daha oldu
    dedim hastaneye acile gidip bir baktırayım, sonra geçti... gitmedim
    kardiyoloji mi bakıyor ? orayamı gitmem lazım ? randevu alıp gideyim bir

tam babamın öldüğü yaştayım....

ve kalp krizinden vefat etmişti rahmetli

kollarımda idi... dönüş şansıda olmadı, kalp vurdu... kollarıma aldım... 3 kere nefes alabilidi, 3. yü verdi... vadesi yetti
    ikinizede geçmiş olsun.. ne çok kalp krizi geçiren var .

başın sağolsun..ne desek boş .. hayat boş.

film bari izleyek...

Sayfa 978/1005 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •