Sayfa 98/997 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Amerika 2 yıllık tahvilleriyle türkiye tahvillerinin performansını kıyasladıgımızda (ne kadar mantıklı bilmiyorum) arkadaşlar 1 ocak 2017 itibaren hesap yapmışlar ben 1 1 ekim 2016 dan baktıgım zaman tr tahvil 15.20 gibi olması gerikirdi buda mevduatta en az %19 faiz demek dolarcı arkadaşlarda mevcut faizi begenmedigi için kur riskini alıyorlar ve onlar için 2017 kayıp yılı olabilir
    Ama Bu dengesizlik sürdürüler bilir degil ben ya faizde yada dolarda ciddi yükseliş bekliyorum bu yüzden sepet gitmeyi tercih ediyorum bol kazançlar...

2. Merak edene... Yıllık %17 getirinin 15 yıllık bileşiği %1054 yapar. Yani 1 tl 10.54 tl olmuş.

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Merak edene... Yıllık %17 getirinin 15 yıllık bileşiği %1054 yapar. Yani 1 tl 10.54 tl olmuş.
    yani 1 tl niz 15 yılda (10.54 tl/3.45) =3.055 dolar olmuş.(güncel kurla).

YTD

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Merak edene... Yıllık %17 getirinin 15 yıllık bileşiği %1054 yapar. Yani 1 tl 10.54 tl olmuş.
    yani 1 tl niz 15 yılda (10.54 tl/3.45) =3.055 dolar olmuş.(güncel kurla).
    1 dolar yıllık %3 net ortalama ile 15 yıllık bileşiği 1.55 dolar cıvarı olur.
    3.055/1.55 %97 fark tl lehine
    YTD

5. Bir alis opsiyonu neticesinde kaza ilen aldığım 3.67 maliyetli dolarım yine satış opsiyon yaparak ve dolar hiç çıkmadığı için maliyetini3.36 ya düşürdüm (alternatif mevduat faizi kaybı haric) .tabi bugün satsam 6 aylık faiz zararı var..sizce satayım mi bekliyeyim mi ..bu arada portföyün büyük kısmı tl de..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bir alis opsiyonu neticesinde kaza ilen aldığım 3.67 maliyetli dolarım yine satış opsiyon yaparak ve dolar hiç çıkmadığı için maliyetini3.36 ya düşürdüm (alternatif mevduat faizi kaybı haric) .tabi bugün satsam 6 aylık faiz zararı var..sizce satayım mi bekliyeyim mi ..bu arada portföyün büyük kısmı tl de..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Opsiyon maliyetiniz ne kadar?(masrafınız)
    Dolar fiziki almak yerine opsiyon daha mantıklı.(bence)

YTD

7. İthaline izin vereceğin mal ve hizmetleri güzel ayarlarsan gayet güzel uygulanabilir bence.
    Gereksiz lüks tüketim mallarını sadece zengin kesim de almıyor.
    Özenti bir toplum olduğumuz için her kesim gereksiz ve pahalı ürünleri almaya çalışıyor.
    Örnek son model cep telefonları.
    Bu ülkenin sadece cep telefonundan oluşan cari açık rakamına baksanız dudağınız uçuklar.
    Ben yönetici olsam buna asla ama asla izin vermezdim.
    Teknolojide geri kalmaktan dem vuranlar olacaktır bu sözümün üstüne ama alakası yok.
    Telefonun bu ülkede nasıl kullanıldığı ortada.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kapatılmamış bir cari açık yoktur, bu nedenle dolar çeşitli yasaklarla sınırlanırsa cari açık oluşamayabilir (kapatılamayacağından dolayı). Bu ilk başta çok mükemmel gibi gözükse de, insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak noktaya geldiklerinde, hastalara ilaçları tedarik edilemediğinde insanlar kendilerine şu soruyu sormaya başlarlar:

Cari açık suni yöntemlerle daraltıldığında, bu cari açık zenginin tükettiği ürünlerden mi kısılır yoksa ülke için çok elzem enerji, ilaç, üretim için gerekli hammadde ve kritik öneme sahip teknolojik cihazlar dan mı?

Cevap şok edici derece açık değil mi?, zengin olanın zaten şahsi olarak *cari açığı da olmadığından* cari açığın suni yöntemlerle daraltılması geniş halk kitlelerini bir anda vurur, zira cari açığın daralan kısmı çoğunlukla bu kesimin tüketiminin ve ihtiyaçlarının sınırlandırılması anlamına gelir.Bu durum fakirliğin ötesinde yaşamsal bir sorun haline dahi gelebilir.

Cari açığı suni olarak daraltırken eğer halkın az etkilenmesini istiyorsanız yapılması gereken tek şey varlıklı kesimin mallarına el koymak ve tüketimlerini sıfırlamaktır. Bunun dışındaki her çözüm zaten cari açık vermeyen varlıklı kesimin tüketim ve harcama değeri offset olarak sabit kalacağından , böyle bir daralma direk olarak geniş halk kitlelerinin yaşamsal işleyişine ciddi bir fakirlik ve kaos olarak yansıyacaktır.

Yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı Türkiye'de oluşan cari açığın tamamı dar gelirli kesim için harcanmaktadır. Politikacıların oy aldığı bu denli geniş bir kesimin hayat standardını düşürmek iktidarı da düşürebilir.

8. Aynen katılıyorum.
    Napalım katma değerli ürün üretecek insan gücümüz yok demekle bu iş olmaz.
    Artık yeter denmesi lazım.
    Acı reçete şart bu ülkeye.
    Ha acı reçeteyi uygulamak mümkün mü çok partili demokratik sistemde bence mümkün görünmüyor pratikte.
    Zaten demokrasinin geri kalmış ülkelere pompalanmasının sebeplerinden biri de budur.
    İyi biliyorlar ki demokrasi olursa seçilmek isteyenler seçilmek için kalıcı çözüme götüren acı reçeteleri hiçbir zaman topluma sunamazlar. Böylece hep cari açıkla ve borçla yaşarlar. ABD demokrasi ihraç etmeye uğraşıyor ya aslında samimi adamlar bence

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    199? veya 200? yılında verdiğimiz cari açığı 201? yılında yaptığımız-yapacağımız özelleştirmelerle öderiz !

Sonraki yıllarda da temettülerini transfer ederler !

Sayfa 98/997 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •