Sayfa 981/1003 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Viop LXIII

1.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Yok yok butun sigaralar bir senedir mera otundan yapiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bıraktım,bilmiyorum,sizlerde bırakın hocam, inanın saglıklı kararlar daha fazla oluyor, bırakınca

Wall Street'teki satışlar,
    S&P 500'deki şirketlerin piyasa değerinden sadece iki günde 5 trilyon dolar sildi.

Bu hafta darbe alan teknoloji hisseleriyle dolu olan Nasdaq Composite,
    Aralık ayındaki zirvesinden bu yana yaklaşık %23 düştü.

https://www.nytimes.com/2025/04/04/b...ffs-trade.html

Buffett ve ekibi 2024'ün ilk dokuz ayında 133 milyar dolarlık hisse senedi sattı ve 6 milyar dolardan daha az hisse senedi satın aldı.
    Hisse senedi satışlarının artırılması ve geri alımların azaltılması,
    Berkshire'ın nakit birikiminin dokuz ayda neredeyse iki katına çıkarak 168 milyar dolardan 325 milyar dolara ulaşmasına yardımcı oldu.
    https://www.forbes.com.tr/makale/6-m...ce=chatgpt.com

Warren Buffett, Berkshire Hathaway'ın CEO'su,
    genellikle piyasa tahminleri yapmaktan kaçınır ve kısa vadeli piyasa hareketlerini öngörmenin zor olduğunu belirtir.
    Bu nedenle, 2025 yılında yaşanan borsa çöküşüyle ilgili doğrudan bir öngörüde bulunmamıştır.
    Ancak, 2024 yılında Berkshire Hathaway'in yaklaşık 134 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirmesi ve
    nakit rezervlerini artırması, piyasanın aşırı değerlendiğine dair dolaylı bir işaret olarak yorumlanmıştır.
    https://economictimes.indiatimes.com...t.com&from=mdr

Işık ÖKTE;
    Wall Street deyimi..
    Önce sat, sonra soru sor..

Bankalarda likidite kurudu..
    Likidite kaybında tabana yaslamandan başka çaren yok....

VArlık fonu alım yapmasa düşüş %40 olurdu..

Varlık fonu -tahminim- 28 milyar TL alım yaptı..
    Açıklanmadı, açıklanmamalı da!

https://www.youtube.com/watch?v=mIqO4Cdz0tU&t=25s

TR'de Trump efendinin politikalarından etkilenmeyecek
    ve Amerikan Şirketi olarak adlandırabileceğimiz şirket hangisi?

FROTO..

%41 Ford Motor Co. ortaklığı var.

Sırtı yere gelmez.! Borsa çift taban yese de, etkilenmeyen tek şirket diyebilirim(TKFEN'den sonra)

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Wall Street'teki satışlar,
    S&P 500'deki şirketlerin piyasa değerinden sadece iki günde 5 trilyon dolar sildi.

Bu hafta darbe alan teknoloji hisseleriyle dolu olan Nasdaq Composite,
    Aralık ayındaki zirvesinden bu yana yaklaşık %23 düştü.

https://www.nytimes.com/2025/04/04/b...ffs-trade.html

Buffett ve ekibi 2024'ün ilk dokuz ayında 133 milyar dolarlık hisse senedi sattı ve 6 milyar dolardan daha az hisse senedi satın aldı.
    Hisse senedi satışlarının artırılması ve geri alımların azaltılması,
    Berkshire'ın nakit birikiminin dokuz ayda neredeyse iki katına çıkarak 168 milyar dolardan 325 milyar dolara ulaşmasına yardımcı oldu.
    https://www.forbes.com.tr/makale/6-m...ce=chatgpt.com

Warren Buffett, Berkshire Hathaway'ın CEO'su,
    genellikle piyasa tahminleri yapmaktan kaçınır ve kısa vadeli piyasa hareketlerini öngörmenin zor olduğunu belirtir.
    Bu nedenle, 2025 yılında yaşanan borsa çöküşüyle ilgili doğrudan bir öngörüde bulunmamıştır.
    Ancak, 2024 yılında Berkshire Hathaway'in yaklaşık 134 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirmesi ve
    nakit rezervlerini artırması, piyasanın aşırı değerlendiğine dair dolaylı bir işaret olarak yorumlanmıştır.
    https://economictimes.indiatimes.com...t.com&from=mdr
    FİYAT ESASTIR.
    3 ay önce fspx 6100 idi, şimdi 5100... hangisi doğru ? İKİSİDE
    nasıl ikiside ?
    seçilen politikadan dolayı
    öncesinde ABD heray 250 milyar dolar açık veriyordu, devletin borcu habire katlanıyordu..
    ama bu durumda iken, şirketlerin karları katlanıyordu ve şirket değerleri fspx 6100 ediyordu... doğru idi

şimdi TRUMP politikayı değiştirmeye çalışıyor
    ''başka ülkede üretiyorsunuz, vergiyi o ülkeye veriyorsunuz...
    hem kendinizi, hem o ülkeyi zengin ediyorsunuz... bana ABD'ye gelince... ben batıyorum...

artık öyle yok, fabrikanı ister taşı ister taşıma... ettiğiniz karın bir kısmını, ABD devletine vermeye mecbursunuz '' dedi

bu değişiklik sonucunda, şirket karları düşeceği için... şirketlerin ederi fspx 5100 oldu... şimdiki doğru bu oldu

6. Rakamlar sallama olsun
    Bir arac uretilirken kullanilan parca sayisi 1000 diyelim
    Byd bu 1000 parcanin kac tanesini kendi icerisinde uretiyor
    Ford yada baska bir marka 1000 tanenin kac tanesini kendi icerisinde uretiyor
    6 ay once bir cok kisi ile konusurken Cin devalüasyon yaparsa piyasalar ne olur diye sordugumda buna ihtimal bile vermiyorlardi
    son 3 4 gundur %20-40 devalüasyon ihtimalini konusan kisi cok var

Eskiden bu baslikta yurtdisi endeks grafigi paylasimi yapilirken grafigin yanina brent ve usdjpy grafigi eklenirdi
    Saglikli bir analiz icin bu 3 unun birbirini teyit etmesi gerekiyor
    o yuzden sari kafanin aldigi kararalr sonrasi diger ulkelerin atacagi adimlari dusunerek analiz yapmak lazim
    bana gore bir cok firma kapisina kilit vurmak zorunda kalicak

bir baska ornek ise sene olmus 2025 teknoloji cok degisti
    Ornek 2 hisse verelim
    eregli 1$dan alinir 2.5$ satilir gecmis grafigine bakinca yillarca bunu yapmis dyebiliriz
    ama teknolojinin cok farkli boyutlara gittigini ve daha ilerye gidecegini dusunursek ereglide bu performansi beklemek yanlis olabilir
    ayni sekilde Sise grafigine bakip 2000-2020 arasinda su hareketleri yapmis sebebleride sunlar sunlar diyebiliriz
    ama yukarida bahsettigim nedenlerden oturu sise belki o performansi bir daha yapamiyacak
    Sise ve eregli aklima gelen 2 hisse oldu yoksa kotu beklentim yada iyi bir beklentim oldugundan degil

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TR'de Trump efendinin politikalarından etkilenmeyecek
    ve Amerikan Şirketi olarak adlandırabileceğimiz şirket hangisi?

FROTO..

%41 Ford Motor Co. ortaklığı var.

Sırtı yere gelmez.! Borsa çift taban yese de, etkilenmeyen tek şirket diyebilirim(TKFEN'den sonra)
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7. Bir cok ikisi iphone u tercih ediyorsa bunun sebebi isletim sistemi
    Android e gore performansi daha iyi
    Suan apple sektorde lider mukemmel kar mukemmel bir buyume yapabiliyor olabilir
    Gecen bri soylenti cikmisti Tesla telefon ile ilgili
    Elon gercekten IOs dan daha iyi bir isletim sistemi + uydu internet ozelliginide eklese
    Apple in esamesi okunmaz Nokia gibi olur
    Simdi tesla grafigine baksak Belki teknik olarak asagilari isaret ediyor diyelim
    Ama apple grafigi ise teknik olarak yukarilari isaret ediyor olabilir
    ama yukarida yazdigim seyler gerceklesirse bir anda tesla 10 tavan apple 10 taban var
    Kisaca deniz seviyesinde su 100 derecede kayniyorsa
    deniz seviyesinden 500 metre yukseklikte 100 derecede kaynamiyor
    o yuzden su 100 derece kaynar diyemeyiz . mesela bulundugu yer buna etki ediyor
    100 kisiye sorsak 98 tanesi 100 derecede kaynar diye soyler ama kimse bulundugu yere gore degisiklik gosterir demez
    piyasalari okurken analiz yaparkan 2024 ve 2025 bi iki yil icerisinde olan en basit teknolojik degisimleride dikkate almak gerekiyor{ben sadece teknolojik olarak ornek verdim burda bir cok seye dikkat etmek gerekiyor ]
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

BYD nin tesvigi ile, TOGG infaz edildi.
    Entube vaziyette biraz daha yasar sonra?
    Birlesir, satilir, kapanir opsiyonlari isler.

Bugun bursali bir sanayici(oto yan sanayi)
    BYD nin tum parcalari cinden getirecegini
    Verilen tesvikte Bursa yan sanayii ureticlerini koruyacak bir detay olmadigi gibi
    5.000 cinlinin gelecegi konutlarin da bitmek uzere oldugunu soyledi..
    (BYD nin hibrid bir modeli varmis, porsche cayenne kopyasi. 1.9 milyon TL, Alman porsche 19 milyon, cin isi, 1.9..)

Trump kuresellesme adi altinda cinlilerin
    Gezegeni parselledigini fark etti, gecmis olsun..

Biz uyumaya devam edelim..

Kilic kalkan ekibiyle Bursa caddelerinde ecdadi anma programi yapmakla mesgul, AKP islamcilari..

Sayfa 981/1003 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •