Originally Posted by
sazeli
Arkadaşlar bırakın tarihin külleriyle uğraşmayı , tarihçiler uğraşssın arkeologlar uğraşssın.Elbette tarihden dersler alacağız bir takım yorumlar yapacağız.Fakat benim mentalitem bu işlerle uğraşmak yerine işimize gücümüze bakalım bizim derdimiz , kafa yormamız şu olmalı I. veya II . dünya savaşından sonra aynı kulvarda koşan Türkiye neden bir Almanya , Japonya bir Fransa ekonomisi seviyesine ulaşamamıştır ??????? Neden hala ekonomik olarak gelişen ülkeler kategorisindeyiz ? Neden hala 40-50 yıldır terörizmle uğraşıyoruz ????? Günümüzde girişimci pazarlamacı olan , ev ev , mahalle mahalle dolaşıp salça patates sarımsak satmaya çalışan insanlarımız varken , neden gündemimizi tarihin küllü sayfalarıyla iştigal ediyoruz.Türkiye 80 li ve 90 lı yıllardan sonra büyük bir atılım yaptı , günümüzde teknolojik olarak , ticaret turizm olarak çok güzel şeyler oluyor , Türkiye güçleniyor şaha kalkıyor.Biz yatıp kalkıp bu gelişmeleri nasıl daha ileriye götürebiliriz ???? böyle şeyleri düşünmeliyiz.Ayasofya ibadete açılmıştır gayet güzel ama yunanistanla , avrupa ile ilişkileri de germemek lazım.Bakın ben şöyle düşünürüm eğer bizim ticari ilşkilerimize faydası olacaksa Ayasofyayı pazar günüde Hristiyanlar ziyaret etsin hatta ibadet bile etsinler ne kaybederiz ????? Dostluk , tatlı dil her zaman kazandırır , ilişkileri germek yerine barış sevgi hoşgörü pınarları fışkırsın arkadaşlar.Tarihte Türkler ve yunanlılar savaşmışlar trajik günler yaşamışlardır ama bunları tamamen tarihe gömün artık , almanya fransa hangi ülke olursa olsun dostane ilişkiler geliştirmek zorundayız bakın Rusya ile iyi anlaşıyoruz her yıl milyonlarca turist geliyor , inşaat işleri , sebze meyve ihracatı oluyor Türkiye kazanıyor.Yunanistan dahil bütün ülkelerle barışık olmalıyız ticaretimizi artırmalıyız.Tarihin küllerini deşelemek Türkiye için zaman kaybıdır.Ben Hz. Mevlanın felsefesine gönülden bağlıyım.Gel diyor kim olursan ol yine gel , bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil bin kere tövbeni bozmuş olsan bile yine gel''' var mı böyle bir sevgi hoşgörü seli ??????? Bakın bir çocuk proğramı sunucu çocuklara soruyor burayı mutlaka okuyun arkadaşlar altını çiziyorum soru şöyle Televizyonu kim icat etmiştir ???????????????? soru bu çocuklar şu kişi bu kişi şeklinde cevap veriyor ama içlerinden biri şöyle diyor.Bakın bunu bir çocuk diyor '' ''Bırakın ya diyor aynen böyle kim icat ettiyse etti , izliyoruz işte ............. '' Şunu söylemeye çalışyorum Türkiye Cumhuriyeti gökten zemberekle inmemiştir .Türkiye Cumhuriyetininin kökleri taaaaaaaaaa orta asyadan Türklerin göçüyle başlar , Selçuklu Devletinin Osmanlının şanlı tarihiyle devam eder , Osmanlıdan sonra Atatürk ve ismat paşa Fevzi Çakmak Paşa Kazım Karabekir Paşa adını sayamadığımız silah arkadaşlarının ve bu memleketin bağrından kopan askeriyle kanla canla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile devam eder .Herkes tarihi görevini yapmıştır.Orta Asya dan göçler olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık Osmanlı olmasaydı Fatihler , muhteşem Süleymanlar olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık , Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bu ülkede olamazdık hepsini rahmetle anmak lazım.Sonuç şu o çocuğun televizyonla ilgili cümlesini dikkate alırsak Türkiye Cumhuriyetinin bugüne gelmesinde kimler vesile olmuş fazla kafayı takmayalım , yaşayın gezin eğlenin keyfini sürün ama tek şartla çalışkan olacaksınız .... nasıl bu ülkeyi daha ileri seviyelere taşıyabiliriz Nasıl ticaretmizi geliştirebiliriz , nasıl almanya ve Japonyayı teknolojik olarak yakalarız bunları düşünmek önceliğimiz olmalı.Son olarak tarihin küllü saffalrıyla uğraşacağımıza Kovit aşını biz Türkler bulmalıyız ona zaman harcayalım kafa yoralım daha güzel olmaz mı ???? Böyle şeyler düşünelim yani ....
Yer İmleri