Sayfa 983/999 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 7,857 - 7,864 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Osmanlı emperyal bir güçtü, kolonyalist veya asimilasyon politikaları izleyen bir devlet olsa idi muhtemelen topraklarının bir kısmı kalıcı olurdu. Milliyetçilik olayını ön göremedi ( pek çok şey gibi ) ve battı gitti. Bugün balkan coğrafyasında inanılmaz anti - osmanlı ve anti türk sentiment aşılanıyor bunun amacı kalıcı olarak müslüman ve türk yönetimi uzak tutmaktır aslında alttaki korku budur. Bugünkü sırpların dedeleri koşa koşa fatihin ordusunda askerlik yapmaya geliyorlardı - öyle bir soft power vardı osmanlıda bugün türkiye ise bir nefret ve korku objesi avrupalı için. Bunu değiştirmeden tek karış ileri gidemezsin toprak olarak, ha bu günde gitsen ne gitmesen ne yazar o da ayrı artık fetihler kültür emperyalizmi ile ürün satarak marka satın alarak yapılıyor fatih gibi 18 avrupa devleti ile savaşmaya gerek yok.

Ayroca türkiye hiç ben osmanlı devamı değilim demedi osmanlının mal mal yaptığı bir dünya borcu 50 lere kadar paşa paşa ödedik yani demek ki kuranlar bizim alakamız yok dememiş reddi miras yapmamış. Şimdi mal mal borç yapmakla meşgul bir ülke daha var adı dilimin ucunda nere ki...

Arkadaşlar bırakın tarihin külleriyle uğraşmayı , tarihçiler uğraşssın arkeologlar uğraşssın.Elbette tarihden dersler alacağız bir takım yorumlar yapacağız.Fakat benim mentalitem bu işlerle uğraşmak yerine işimize gücümüze bakalım bizim derdimiz , kafa yormamız şu olmalı I. veya II . dünya savaşından sonra aynı kulvarda koşan Türkiye neden bir Almanya , Japonya bir Fransa ekonomisi seviyesine ulaşamamıştır ??????? Neden hala ekonomik olarak gelişen ülkeler kategorisindeyiz ? Neden hala 40-50 yıldır terörizmle uğraşıyoruz ????? Günümüzde girişimci pazarlamacı olan , ev ev , mahalle mahalle dolaşıp salça patates sarımsak satmaya çalışan insanlarımız varken , neden gündemimizi tarihin küllü sayfalarıyla iştigal ediyoruz.Türkiye 80 li ve 90 lı yıllardan sonra büyük bir atılım yaptı , günümüzde teknolojik olarak , ticaret turizm olarak çok güzel şeyler oluyor , Türkiye güçleniyor şaha kalkıyor.Biz yatıp kalkıp bu gelişmeleri nasıl daha ileriye götürebiliriz ???? böyle şeyleri düşünmeliyiz.Ayasofya ibadete açılmıştır gayet güzel ama yunanistanla , avrupa ile ilişkileri de germemek lazım.Bakın ben şöyle düşünürüm eğer bizim ticari ilşkilerimize faydası olacaksa Ayasofyayı pazar günüde Hristiyanlar ziyaret etsin hatta ibadet bile etsinler ne kaybederiz ????? Dostluk , tatlı dil her zaman kazandırır , ilişkileri germek yerine barış sevgi hoşgörü pınarları fışkırsın arkadaşlar.Tarihte Türkler ve yunanlılar savaşmışlar trajik günler yaşamışlardır ama bunları tamamen tarihe gömün artık , almanya fransa hangi ülke olursa olsun dostane ilişkiler geliştirmek zorundayız bakın Rusya ile iyi anlaşıyoruz her yıl milyonlarca turist geliyor , inşaat işleri , sebze meyve ihracatı oluyor Türkiye kazanıyor.Yunanistan dahil bütün ülkelerle barışık olmalıyız ticaretimizi artırmalıyız.Tarihin küllerini deşelemek Türkiye için zaman kaybıdır.Ben Hz. Mevlanın felsefesine gönülden bağlıyım.Gel diyor kim olursan ol yine gel , bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil bin kere tövbeni bozmuş olsan bile yine gel''' var mı böyle bir sevgi hoşgörü seli ??????? Bakın bir çocuk proğramı sunucu çocuklara soruyor burayı mutlaka okuyun arkadaşlar altını çiziyorum soru şöyle Televizyonu kim icat etmiştir ???????????????? soru bu çocuklar şu kişi bu kişi şeklinde cevap veriyor ama içlerinden biri şöyle diyor.Bakın bunu bir çocuk diyor '' ''Bırakın ya diyor aynen böyle kim icat ettiyse etti , izliyoruz işte ............. '' Şunu söylemeye çalışyorum Türkiye Cumhuriyeti gökten zemberekle inmemiştir .Türkiye Cumhuriyetininin kökleri taaaaaaaaaa orta asyadan Türklerin göçüyle başlar , Selçuklu Devletinin Osmanlının şanlı tarihiyle devam eder , Osmanlıdan sonra Atatürk ve ismat paşa Fevzi Çakmak Paşa Kazım Karabekir Paşa adını sayamadığımız silah arkadaşlarının ve bu memleketin bağrından kopan askeriyle kanla canla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile devam eder .Herkes tarihi görevini yapmıştır.Orta Asya dan göçler olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık Osmanlı olmasaydı Fatihler , muhteşem Süleymanlar olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık , Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bu ülkede olamazdık hepsini rahmetle anmak lazım.Sonuç şu o çocuğun televizyonla ilgili cümlesini dikkate alırsak Türkiye Cumhuriyetinin bugüne gelmesinde kimler vesile olmuş fazla kafayı takmayalım , yaşayın gezin eğlenin keyfini sürün ama tek şartla çalışkan olacaksınız .... nasıl bu ülkeyi daha ileri seviyelere taşıyabiliriz Nasıl ticaretmizi geliştirebiliriz , nasıl almanya ve Japonyayı teknolojik olarak yakalarız bunları düşünmek önceliğimiz olmalı.Son olarak tarihin küllü saffalrıyla uğraşacağımıza Kovit aşını biz Türkler bulmalıyız ona zaman harcayalım kafa yoralım daha güzel olmaz mı ???? Böyle şeyler düşünelim yani ....
    Son düzenleme : sazeli; 26-07-2020 saat: 04:30.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

2. Bir tanıdığım vardı, ne zaman grup fotoğrafı çekilse hadi hep beraber aynı anda peynir diyelim derdi.
    Normali cheeeeeeese, tabi peyniiiiiiiir de olur. Aptal durumuna düşmemek için sormadım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    2. Dünya savaşı hayranıyımdır. O döneme ayrı bir ilgim olduğu için epey bir bilgiye sahip olduğuna inanıyorum, en azından tartışacak kadar. Tartışabiliriz. Benim anlatmak istediğimle yazdığının bir alakası yok.. benim sorum; Atatürk ün nasıl bir politika, nasıl bir çizgi çekeceğini, iktisadi olarak, sanayi olarak neler yapabileceğini merak etmemdi..
    Savaş sonrası Almanyanın kendi yetiştirdiği niteliklikli insanlar savaş sonrası geriye döndü..
    Almanyanın ekonomik temelini oluşturanlar zaten yahudiler.. savaş öncesi de, savaş sonrası da.. onlar da batı almanyaya işlerinin başına döndüler en azından çoğunluğu.. amerika bu yüzden batı almanyaya ağırlık verdi. Doğu almanya zaten sovyetlerin kontrolündeydi..
    Burdaki esas ganimet Almanyanın teknolojisinin Amerikaya transferidir..

Ancak tekrar söylüyorum... Almanyanın bu kadar ileri seviyeye gitmesi, 1800 lü yıllarda atılan eğitim reformudur.. bunun kaymağını 1950 den sonra da yedi.. sanayiisinin bu kadar hızlı gelişmesi, ticari atılımlar Amerika ve ingiltere desteğiyle olsa da ilerleten yine kendi halkıdır.. bugün Amerikadan daha iyi bir temele sahip ekonomiye sahipler..

Mercedes, vw savaş sonrası kurulan markalar değil..
    Yazacak çok şey var ama topik yeri uygun değil.

Almanya da nitelikli insan 2 nci dünya savaşı sonrası yetişmedi. Zaten vardı. Alman mühendisliği o dönemde dünyanın en iyisi idi. Jet motorlu savaş uçağını ve ram jet roketleri ürettiler, sadece radar teknolojisinde ingilizler daha iyi idi alman tanklarını ve denizaltılarını yazmaya gerek bile duymuyorum. Bunların hepsi 2nci dünya savaşında sahnede idi

Konuya yaklaşma noktan hatalı. 2nci dünya savaşı öncesi zaten almsnlarda teknoloji ve mühendislik dünyanın en iyisi idi.

Neyse çok uzatmaya gerek yok.
    Son düzenleme : kafkaf; 26-07-2020 saat: 09:47.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bırakın tarihin külleriyle uğraşmayı , tarihçiler uğraşssın arkeologlar uğraşssın.Elbette tarihden dersler alacağız bir takım yorumlar yapacağız.Fakat benim mentalitem bu işlerle uğraşmak yerine işimize gücümüze bakalım bizim derdimiz , kafa yormamız şu olmalı I. veya II . dünya savaşından sonra aynı kulvarda koşan Türkiye neden bir Almanya , Japonya bir Fransa ekonomisi seviyesine ulaşamamıştır ??????? Neden hala ekonomik olarak gelişen ülkeler kategorisindeyiz ? Neden hala 40-50 yıldır terörizmle uğraşıyoruz ????? Günümüzde girişimci pazarlamacı olan , ev ev , mahalle mahalle dolaşıp salça patates sarımsak satmaya çalışan insanlarımız varken , neden gündemimizi tarihin küllü sayfalarıyla iştigal ediyoruz.Türkiye 80 li ve 90 lı yıllardan sonra büyük bir atılım yaptı , günümüzde teknolojik olarak , ticaret turizm olarak çok güzel şeyler oluyor , Türkiye güçleniyor şaha kalkıyor.Biz yatıp kalkıp bu gelişmeleri nasıl daha ileriye götürebiliriz ???? böyle şeyleri düşünmeliyiz.Ayasofya ibadete açılmıştır gayet güzel ama yunanistanla , avrupa ile ilişkileri de germemek lazım.Bakın ben şöyle düşünürüm eğer bizim ticari ilşkilerimize faydası olacaksa Ayasofyayı pazar günüde Hristiyanlar ziyaret etsin hatta ibadet bile etsinler ne kaybederiz ????? Dostluk , tatlı dil her zaman kazandırır , ilişkileri germek yerine barış sevgi hoşgörü pınarları fışkırsın arkadaşlar.Tarihte Türkler ve yunanlılar savaşmışlar trajik günler yaşamışlardır ama bunları tamamen tarihe gömün artık , almanya fransa hangi ülke olursa olsun dostane ilişkiler geliştirmek zorundayız bakın Rusya ile iyi anlaşıyoruz her yıl milyonlarca turist geliyor , inşaat işleri , sebze meyve ihracatı oluyor Türkiye kazanıyor.Yunanistan dahil bütün ülkelerle barışık olmalıyız ticaretimizi artırmalıyız.Tarihin küllerini deşelemek Türkiye için zaman kaybıdır.Ben Hz. Mevlanın felsefesine gönülden bağlıyım.Gel diyor kim olursan ol yine gel , bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil bin kere tövbeni bozmuş olsan bile yine gel''' var mı böyle bir sevgi hoşgörü seli ??????? Bakın bir çocuk proğramı sunucu çocuklara soruyor burayı mutlaka okuyun arkadaşlar altını çiziyorum soru şöyle Televizyonu kim icat etmiştir ???????????????? soru bu çocuklar şu kişi bu kişi şeklinde cevap veriyor ama içlerinden biri şöyle diyor.Bakın bunu bir çocuk diyor '' ''Bırakın ya diyor aynen böyle kim icat ettiyse etti , izliyoruz işte ............. '' Şunu söylemeye çalışyorum Türkiye Cumhuriyeti gökten zemberekle inmemiştir .Türkiye Cumhuriyetininin kökleri taaaaaaaaaa orta asyadan Türklerin göçüyle başlar , Selçuklu Devletinin Osmanlının şanlı tarihiyle devam eder , Osmanlıdan sonra Atatürk ve ismat paşa Fevzi Çakmak Paşa Kazım Karabekir Paşa adını sayamadığımız silah arkadaşlarının ve bu memleketin bağrından kopan askeriyle kanla canla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile devam eder .Herkes tarihi görevini yapmıştır.Orta Asya dan göçler olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık Osmanlı olmasaydı Fatihler , muhteşem Süleymanlar olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık , Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bu ülkede olamazdık hepsini rahmetle anmak lazım.Sonuç şu o çocuğun televizyonla ilgili cümlesini dikkate alırsak Türkiye Cumhuriyetinin bugüne gelmesinde kimler vesile olmuş fazla kafayı takmayalım , yaşayın gezin eğlenin keyfini sürün ama tek şartla çalışkan olacaksınız .... nasıl bu ülkeyi daha ileri seviyelere taşıyabiliriz Nasıl ticaretmizi geliştirebiliriz , nasıl almanya ve Japonyayı teknolojik olarak yakalarız bunları düşünmek önceliğimiz olmalı.Son olarak tarihin küllü saffalrıyla uğraşacağımıza Kovit aşını biz Türkler bulmalıyız ona zaman harcayalım kafa yoralım daha güzel olmaz mı ???? Böyle şeyler düşünelim yani ....
    Kusura bakmayin ama siz bu ulkeyi tanimiyorsunuz, ya da siyasi amacla yaziyorsunuz.

Bu yazdiklariniz, asagida yazan bu cumle ile ;

Haksızlık veya suça sessiz kalırsam bende suç ortağı olurum.............. Albert Einstein

Buyuk celiski.

Hic akliniza geldimi bu talihsiz milletin 8 Milyar dolarini kim caldi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    ya bu matrikste işler nasıl olacak acaba sıfır atılması sonrası? yeni versiyon kontrolü yaptım en son versiyonu kullanıyorsunuz diyor...peki bu sıfır atılmış verileri nasıl alacak acaba hiç yenileme yapmadan falan...ilginç bir durum...mesela gece seansı başlamadan 1 gün önce yeni versiyon çıkartmışlardı...

endeksten sıfır atılırken viopta durum nasıl olacak acaba? yarın çorba bir gün olacak gibi sanki yav...insanlar yeni fiyat adımına alışık değil acaip fiyatlamalar olur mu acaba...

sistemler de çorba olabilir bu arada...

6. Hocam gerçekten ne benim yazdigimi anlamışsın ne de anlaşılır bir şey yazmışsın saçma sapan gece kafa iyidi herhalde.
     Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    2017 Volvo s90 aldım 2018 yılında 280 bin liraya yazıklar olsun para pul olmuş be... s90 sattık salak gibi 700 bin olmuş araba...
    Bir hata olmalı. Enflasyonu tek haneli olan bir ülkede böyle bir şey olamaz. Lütfen devlet-hükümet ve CB düşmanlığı yapmayalım. [emoji41]
    Paramız gayet kıymetli, her tarafta bolluk bereket var, halkımız son derece mutlu. Şu anda emekli maaşım ile Maldivler de tatil yapıyorum.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    ya bu matrikste işler nasıl olacak acaba sıfır atılması sonrası? yeni versiyon kontrolü yaptım en son versiyonu kullanıyorsunuz diyor...peki bu sıfır atılmış verileri nasıl alacak acaba hiç yenileme yapmadan falan...ilginç bir durum...mesela gece seansı başlamadan 1 gün önce yeni versiyon çıkartmışlardı...

endeksten sıfır atılırken viopta durum nasıl olacak acaba? yarın çorba bir gün olacak gibi sanki yav...insanlar yeni fiyat adımına alışık değil acaip fiyatlamalar olur mu acaba...

sistemler de çorba olabilir bu arada...
    Xu100 den sıfır düşmüş matrikte çok ilginç günlük grafikler hep gitmiş cizimlerim kayıtlı olan aylık çizimler duruyor bozulma olmamış çok ilginç

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...

Sayfa 983/999 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •