11,900 shortları basa bas kapattım tatile gidicem son kalan parayıda vioptan cekiyorum gelince bakarız...
11,900 shortları basa bas kapattım tatile gidicem son kalan parayıda vioptan cekiyorum gelince bakarız...
Yatırım tavsiyesi değildir.
başlık açıcı lazım mıydı![]()
1920 yılında Afganistan’da Topal Molla ismindeki sarıklı, cüppeli ve sakallı bir kişi, bir tekke kurmuş ve beş yıl içinde 300 binden fazla müride sahip olmuştur. Ülkedeki düzensizlikleri bahane ederek Kral Emanullah Han’a karşı isyan başlatmış, mezhep çatışmalarını körüklemiş, kardeş kanı dökülmesine sebep olmuştur. Emanullah Han, Türk dostudur, bir yandan Anadolu’daki İstiklal Harbine yardım ederken diğer yandan da Türkistan’da Ruslara karşı savaşan Enver Paşa’ya silah yardımı yapmıştır. Emanullah Han, ülkesini terk etmek zorunda kalmış, Hindistan sınırında yanına gelen Avrupai kıyafetli bir zat Urduca konuşarak Emanullah Han’a “ Beni tanıdın mı? diye sormuş. Ben ülkenizde tekke kuran, müritler yetiştiren ve ayaklanma hareketi başlatan meşhur Topal Molla’yım. Afganistan’daki görevim bitti. İngiltere’ye geri dönüyorum.” der. Afganistan Kralı Emanullah Han” Seni tanıdım, senin casus olduğunu biliyordum fakat dini kullanarak halkıma o kadar etkili olmuştun ki senin bir İngiliz casusu olduğunu Halkıma anlatmak çok zor olduğunu düşünerek ülkemi terk etmek zorunda kaldım.”
Güçlü üfüren varsa bizde bir tarikat kursak yahu.
Nateni 46 TL den değilde 46.04 ile 46.10 TL arasında almışım .
Bir ajan hemencecik kendisine mürit bulabilmiş nasıl bir anlayışki ve o muridler şimdi ne yapıyorlar acaba.
Yada bu ajanlar sadece fetoşlardamı varmış?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer İmleri