Sv Dostum,
Öncelikle hakkımda yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Bazı konularda yazma ihtiyacı hissettim.
Birincisi, yıl başında Aralık vadede shortları açmama en büyük sebep BIST'te 3. dalga tepesine gelmiş olduğumuzu görmek oldu. EW olmasa sadece indikatörlerle bunu anlamam mümkün olmazdı. Sonrasını biliyorsunuz, her dalga dibinde long aç, tepeye yaklaştıkça long kapat ve Aralık vade shortların sigortası ile güzel bir 7 ay geçirdim.
Sonrasında da BIST'i bırakıp tamamen Dow'a geçtim. Şimdilik işlemleri sadece Dow'da yapsam da SP500, Dax ve Nasd**'ta da işlem yapmak için Dow'da dalga tepesi bekliyorum.
Yazmam gereken ilk şey sizin sorunuzla ilgili, Sv mohikan ile fikir ayrılığı nerede ve neden kaynaklanıyor, yapılan işlemlerde ciddi bir soruna yol açar mı?
Kısa vade dalga analizinde tamamen hemfikiriz, ikimizde yaklaşık 35640 üzerinde yeni zirve ve sonrasında realizasyon bekliyoruz. (Ben bunu burada soran bazı arkadaşlara özelden "FDow 35550 üzerine çıkınca longdan uzak durun" şeklinde uyarı amaçlı yazdım. Gelecek hafta bu zirve ve ardından realizasyon gelmeli. Sn Achiles'in düşüncesi de bu yönde. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı realizasyonun boyutunda. Şöyle ki:
Sn Achiles ve Sn mohikan (her iki arkadaş ta benim için çok çok değerlidir) gelecek hafta yaşanacak zirve sonrasında derin bir realizasyon bekliyor. Sn Achiles doğrudan yazmasa bile yüksek olasılıkla 5.5 dalgasının yani tüm döngünün biteceğini, Sn mohikan döngünün 5.3. dalgasının biteceğini, Ben ise henüz döngünün 5.3.3.3 dalgasında olduğumuzu ve bitecek olan dalganın bu 5.3.3.3 dalgası olduğunu söylüyoruz.
Eğer Sn Achiles'in sayımı doğru çıkarsa herkesin beklediği ve çöküş olarak tanımladığı düzeltme ortaya çıkar. (Sn Achiles'in iki farklı sayımı "dolarda yükseliş kaçınılmaz" başlığında mevcut. Ben bu iki sayıma takip ettiğim iki sayım daha ekleyerek tek grafikte aynı başlıkta yayınladım).
Eğer Sn mohikan'ın sayımı doğru ise 4. dalga düzeltmesi gerçekleşir ki Sn Mohikan bu düzeltmeyi yaklaşık 6000 puan olarak düşünüyor, bu da Dow'un 30.000 e inmesi demektir. (Sn mohikan'ın Cuma günkü Twitter gönderisinde bunun tüm detayları ve grafikler mevcut).
Eğer benim takip ettiğim ve mavi etiketle gösterdiğim sayım doğru çıkarsa realizasyon 32033 ü aşağıya kırmayacak şekilde (tahminen 33750 civarında sonlanacak şekilde) olmalıdır. Eğer turuncu etiketli sayım doğru çıkarsa realizasyon 31188 i aşağıya kırmayacak şekilde olmalıdır.
O zaman bu sayımlardan birkaçının şu anda hatalı olduğunu söyleyebilir miyiz? Ne yazık ki şu anda bunu söylemek mümkün değil. Tüm bu sayımlar EW kurallarına göre şu anda geçerli sayımlardır. Bu nedenle hepsinin incelenip, gerekli yerlerde önlemleri alarak poz açmak-kapatmak gerekir ki işte burada indikatörlerden destek gerekir. Zaten indikatörlerle harmanlanmamış EW çok çok tehlikelidir bana göre. Fikir ayrılığı sebebi budur. Geleceği öngörüyoruz EW ile, kesin doğru sayım ise fiyat öngörü yaptığımız zamanki fiyata geldiğinde ortaya çıkar.
O halde yapılması gereken tüm sayımların olası sınırlarını belirleyerek, indikatörler desteğinde zamanında poz ayarlamaktır. Yani EWci biraz kıvrak olmalıdır. Çöp olan sayımı bir kenara atıp hemen diğer sayımlara yoğunlaşmalıdır. EW den hoşlanmayanlar bunu dansözlük olarak tanımlasalar da o artık onların sorunu.
3-5 farklı olasılıkla da olsa geleceği öngörebilmek, bunu indikatörlerle destekleyebilmek kazanç şansını anormal derecede arttırır. Dow işlemlerine yeni başlamama ve şimdiye kadar küçük pozlarla işlem yapmama karşın hesapta 1511 dolar Forex karı var, daha doğrusu vardı, %10unu anında vergi diye kesti alçaklar [emoji56]. Poz sayısı gelecek hafta en az 4 kat artacak çünkü yeni zirveye çok yakınız.
Diğer başlığa, Sn Achiles'e yazdığım yazıyı da koyayım, grafik faydalı olacaktır.
Bol kazançlar diliyorum.
Son olarak pazartesi ilk saatlerde FDow'da 35000-35100 aralığına bir geri çekilme olsa bile ardından 35633.7 üzerinde yeni zirve gelmesi gerekir.
Dax ve SP500 sayımları da incelendiğinde şu anda (bana göre) turuncu etiketli sayım daha yüksek olasılık görünmektedir. Yani yaşanacak zirvenin 5.3.3.3 değil, 5.3.3 olma olasılığı daha yüksektir. Bunun anlamı ise mavi etiketli sayıma göre yeni yılda beklenen büyük realizasyonun (çöküş) Ekim ortası-Kasım sonu arası olabileceğidir. Çok dikkat edilmesi gereken 3-4 aylık bir süreçteyiz. Çok sayıda Ocak sönebilir.
Yer İmleri