Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Menderes, Türkiyeyi moratoryuma sürüklemiştir emme bir karşılığı da vardır, örneğin Tunçbilek ve Seyitömer termik santralları, Kütahya azot ve şeker fabrikaları yapılmıştır, binaları da hala çalışır vaziyettedir, bunlar ise 20 yıldır soyuyorlar, karşılığı da yok.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Şahsi görüşüm hem altının hem de gümüşün ileride düşük performans göstereceği yönündedir. Gümüş 2011 de 50 dolar/ons'a kadar çıkmıştı, sonra 13 dolara kadar indi yani %75 gibi düştü, akabinde de bu dipten %130 topuklayarak crowd trading eşliğinde 30 dolara çıktı yakın geçmişte, şu anda da 23 dolarda. Eğer piyasanın beklentisi kapsamında bir küresel resesyon gerçek olursa enflasyonda görülen son artışlar geçici olur, hatta deflasyona bile evrilebilir, sonra tekrar düşük faiz ortamına gireriz, bu durum da altın ve gümüş için olumsuzdur.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Güneysu Başkanım, kaba artı ince ortalama inşaat maliyetinin (arsa hariç, brüt m2 bazında) şu anda 5000 TL/m2 rakamına çıkmış olduğu söylendi bana müteahhit arkadaşım tarafından. Ben bu rakamın doğru olduğuna inanıyorum. 160 m2 brüt alanlı bir 3+1 in sadece kaba artı ince inşaat maliyeti 800,000 TL demektir. Üstüne arsa payı, müteahhit karı da eklenince satış fiyatı 1.5 milyon TL yi belki de aşacaktır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Konut fiyatları düşmez, düşme eğilimine girse bile hem ciddi bir düşüş olmaz hem de bu düşüş geçici olur. Lokal vakalar, müteahhitlerden bazılarının iflası pekala söz konusu olabilir ancak bu durum genel piyasayı etkilemez. Yakın geçmişte icradan blok satış vardı, 40 lüks dairenin paket olarak icradan satılması 10 dakikada tamamlandı. Batan müteahhidin yerini yatırımcı aldı.
Her şeyi boşverdim de bugun sabah fırından normal ekmeği 3 tl den aldım.
1 ekmek 3 tl. Yuhhh. Yer Beylikdüzü
Yer İmleri