Sayfa 994/1001 İlkİlk ... 494894944984992993994995996 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 7,945 - 7,952 arası.

Konu: Viop LIV

1. Bir arkadaşım var, bu uzaylılar insanların duygularından enerji alıyor dedi. İnancına filan karışmamak için çok bir şey söylemedim, bir kaç video linki gönderdi. Yurt dışında uzaylıları düşman olarak gören kişiler var.

Matrix filmindeki pil bence bir metafor olabilir.

Din kitapları bu dünya imtihan diyor, tabi insan dışındaki varlıklar da kendi işlerini yapmaları açısından imtihan içinde olmaları gerekir, yani ciddi bir imtihanda görevli olmak da hobi niyetine yapılacak iş değil.

'İblisin en büyük başarısı, bizi var olmadığına inandırmasıdır." diye bir söz var. Sobelenince ortaya çıkması gerekiyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. İş yerlerimde bazen yeni bir yönetici atanır, patron bundan sonra bu kişiye rapor edeceksiniz der. Kimi benim hakkımdı diye içerler, kimi de bu tecrübesiz kişi işlerimizi zorlaştıracak diye düşünür. Kimi istifa eder, kimi ben kendi işime bakarım der devam eder.

Siyasette, tarikatta, mafya oluşumlarında da benzer durumlar olabiliyor.

Godfather 3 filminde bu tip bir şey vardı.

https://youtu.be/kaToslHeKd0?t=182
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Mesela Matrix: "Matrix" filminde, insanların pil olarak kullanıldığı bir kurgu mevcut.

İnsan vücudu ne kadar enerjiye ihtiyaç duyar ? :

Ortalama bir yetişkin insan vücudu, günlük olarak yaklaşık 2000-2500 kilokalori enerji tüketir. Bu enerji miktarı, yaklaşık 2.3 ile 2.9 kilowatt-saat arasında bir değere karşılık gelir.

Şimdi bir insanın ne kadar elektrik üretebileceğini düşünelim. Yoğun bir şekilde, 8 saat boyunca çaba göstererek bir insanın yapabileceği iş miktarı, yaklaşık olarak 0.6 kilowatt-saatlik bir enerjiye denk gelir.

Buradan, insan vücudunun elektrik enerjisi üretmek için çok verimli bir mekanizma olmadığı sonucunu çıkarabiliriz. Gıdadan fiziksel işe ve nihayetinde elektriğe olan enerji dönüşümü, her adımda önemli ölçüde kayıplara yol açar.

"Matrix" filminde, insanların pil olarak kullanıldığı bir kurgu mevcut. Ancak, yukarıda belirttiğimiz verimsizlik nedenleriyle bu durumun gerçek dünya enerji dinamikleriyle uyumlu olmadığını görebiliriz. Bilim kurgu açısından ilgi çekici bir kavram olsa da, pratik ve verimli bir çözüm sağlamaz.

Genel olarak insan vücudunun enerji tüketimine bakacak olursak, beyin enerji tüketiminin büyük bir kısmını oluşturur. Beyin, vücudun toplam enerji tüketiminin yaklaşık %20'sini harcar. Bu durum, beyinin oldukça enerji yoğun bir organ olduğunu göstermektedir.

Ek olarak, sindirim sistemi enerji tüketiminin yaklaşık %10'unu oluşturur. Bu, tükettiğimiz her 100 kalorilik yiyeceğin yaklaşık 10 kalorisinin sindirim, emilim ve besin maddelerini işlemek için harcandığı anlamına gelir. Bu oran, tüketilen besin türüne ve bireyin metabolizma hızına gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Ref: https://x.com/ugusek1/status/1680328...EY6ydxxsk8_Eyg

Sağlıkla …
    eskiden bir filim izlemiştim. konulu filimlerden di.
    kabaca; artı ve eksi olaraktan iki kişiden elektrünk üretilmesiynen ilgiliydi.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Afilli ayulardan, tıfıl boğalardan izmirden kimse yok mu ?
    Gelip baksanıza çıtak dayunuza... öldüm acımdan sabahtan belli
    Cep telefonumdan eliminen yazarak gönderildi...

Aslında benim tam adamım emlak dayu ama
    Onu nerde bulacan
    Töbe Allah bile kaybetmiş onu, bulamayiii...

dünyada hastag olmaya başladı covid 19

şimdilik bazı ülkelerde artış bu şekilde .. düzenli çoğalıyor

https://twitter.com/Antonio_Caramia/...64410139709606

[emoji837] Beyaz Saray: Sırbistan, Kosova sınırına benzeri görülmemiş ölçüde tank ve top konuşlandırıyor.

[emoji3502] Sırbistan'dan Kosova sınırına konuşlandırdığı birlikleri derhal geri çekmesini istiyoruz.

BALKANLAR ISINIYOR.

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 994/1001 İlkİlk ... 494894944984992993994995996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •