Sayfa 881/900 ÝlkÝlk ... 381781831871879880881882883891 ... SonSon
Arama sonucu : 7199 madde; 7,041 - 7,048 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) Baþkaný Hafize Gaye Erkan, yýl sonu enflasyon tahmininin yüzde 58â€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢den Orta Vadeli Program ile uyumlu þekilde yüzde 65â€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢e çýkarýldýðýný açýkladý.

Erkan, 2024 yýl sonu enflasyon tahmininin ise yüzde 33â€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢ten yüzde 36â€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢ya yükseltildiðini açýkladý.

https://www.bbc.com/turkce/articles/c51vy833ek2o

Bi de asgari ücret te tekrar gelirsek..

yýl baþýnda 16 bin lira olmasýný bekliyorum yazmýþtým.

Malum artýk yýlda 2 kez asgari ücret zammý görüþülüyor . Sene ortasýnda ve sen sonunda.Yüksek enflasyon yokken, eskiden sadece sene sonunda asgari ücret zammý belirleniyordu.

Neyse konumuza dönelim, senede 2 kez asgari ücret zammý yapýlýyor artýk.

Sayýn merkez baþkaný diyor ki, 2024 yýlýnda yüzde 36 enflasyon olur. Benim tahminim ide aþaðý yukarý ayný , hadi az bi þey daha arttsýn yüzde 40 diyelim enflayona 2024 yýlý için.

2024 ilk yarý için yüzde 20 enflasyon , 2024 ikinci yarý içinde yüzde 20 enfalsyon diyelim.

Bu durumda

Yýlbaþýnda , 16 bin lira olacak asgari ücretin;

2024 yýlý ortasýnda 16 bin lira çarpý yüzde 20 enfalsyon= 19 bin lira ,

2024 yýlý sonunda ise 19 bin lira çarpý yüzde 20 enflasyon = 22,84 bin lira , yani kabaca 23 bin lira diyelim.

Hatýrlayalým..

2021 yýlýnda asgari ücret 2800 liraydý, bu yýlbaþýnda 16 bin lira ve 2024 yýlý ortasýnda 19 bin lira ve 2024 yýlý sonunda ise 23 bin lira olacak.

23 bin lira bölü 2800 lira = 8,2 kat artýþ demek bu.

Benim bi tablom vardý hani ... dolar, yatýrýmcý sayýsý, ve bist 100 yazdýðým tablo iþte ona þimdi asgrari üceti de ekleyeceðim .
    Ýþveren tarafýnýn masaya 16 bin TL ile oturacaðýný, iþçi kesiminin masaya 20 bin TL ile oturacaðýný, enflasyon etkileri göz önünde bulundurulduðunda 6 aylýk enflasyonun farkýnýn 42-43 bandýnda çýkacaðýný düþünüyorum. Hükümet tarafýnýn 7-8 puanlýk refah payý eklemesi ile birlikte yüzde 50 oranýnda bir asgari ücret zammý ortaya çýkacaktýr.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...-orani-7035269

hani sürekli yazdýðým bir tablo vardýr yaa ..

2021 yýlýnda asgari ücret neydi? 2800 liraydý.

yýlýbaþýnda minimum 15 bin tl bekliyordum. Habere göre 17 bin tl bile olabilir asgari ücret.

2800 liradan 17 bin tlye ..

nereden nereye.. 6 kat artýþ demek bu.

2024 yýlý ortasýnda asgari ücret beklentimi revize ediyorum. 20 bin lira civarý olmasýný bekliyorum , 2024 yýlý ortasýnda.

2024 yýlý sonunda ise asgari ücretin 24 bin lira olmasýný bekliyorum.

2021 yýlýndan beri ülkedeki her þeyin fiyatý , 10 kata yakýn artmýþ olacak.

aradan geçen 3 senede reel getiriyi geçtim , dolar bazlý olarak kazanmayý da boþverdim... tl bazlý olarak 2021 yýlýnda kront hisesi kaçtý? þimdi kaç?
    Son düzenleme : lionnes1; 16-11-2023 saat: 13:53.

2.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    madde made tekrar yazayým ..

Ýsrail-Filistin savasþý sonrasý , Kront pazardan yeni pay alma fýrsatý doðabilir..

Ayný ülke , ayný sektör, ayný borsada iþlem gören ve 7 milyon tl yatýrým yapan LÝNK , 5 milyon tl yatýrým yapan PAPÝL in F/S leri 20 ler , 40 larda þu an .

e-turquality teþviði sayesinde bundan sonra yapýlan arge satýþ pazarlamaya harcanan paralarýnýn büyük kýsmý devletten geri alýnacak .

2024 yýlýnda tahminim 150 milyon tl yatýrým yapýlacak.

2025 yýlýnda 250 milyon tl bile bulabilirm yapýlacak yatýrým miktarý.

Bu tahminlerim her sene yatýrýmlarda artýþ oraný baz alýnarak ve yeni olan e-turquality desteðini de koyarak hesaplýyorum.

Bedelli parasýnýn çoðu yatýrýmlara harcanacak .

1 sene sonra yani 2025 yýlýnda , 2021-2025 yýlý dönemi arasý ülkede her þey 10 kata yakýn artmýþ olacak.

Dolar zaten 50 tl olur bana göre 2025 yýlýnda , zaten 50 tl olmasýna yüzde 75 marj kaldý. 2024 yýlý ve 2025 yýlýndaki enlafsoyonu koyduðumuzda ve dolarýn baskýlandýðýný düþündüðümüzde dolar zaten otomarik olarak 50 tl ediyor.

yukarda yazýðým her þeyi toplayýnca benim Kront 'u minimum F/S :40 tan satmam gerekiyor .Aksi halde , matematiðe , temel analize aykýrý olur.

Þu þartlarda 60 F/S ile iþlem görse bile kront, kimse neden 60 F/S ile iþlem görüyor bu hisse diyemez.

10 milyon dolar son 6 senenin ortalama cirosu .

diyelim ki Kront ,yine ayný ciroyu yani 10 milyon dolar ciro yaptý.

dolar þu an :28 lira 60 kuruþ.

10 milyon dolar 286 milyon tl ciro yapar.

20 F/S = 286 milyon tl ciroya göre , Krontun piyasa deðeri 5 milyar 750 milyon tl ,

40 F/S = 286 milyon tl ciroya göre , Krontun piyasa deðeri 11 milyar 440 milyon tl olur.

60 F/S= 286 milyon tl ciroya göre , Kron tun piyasa deðeri , 17 milyar 160 milyon tl olur.

peki kront 15 milyon dolar ciro yaparsa ve dolar kuru da ayný kalýrsa , yani 28 lira 60 kuruþ kalýrsa;

429 milyon tl ciro demek bu.

20 F/S ile fiyatlanýrsa = Piyasa deðeri , 8 milyar 580 milyon tl olur.

40 F/S ile fiytalanýrsa = Piyasa deðeri , 17 milyar 160 milyon tl olur.

60 F/S ile fiyatlanýrsa= Piyasa deðeri , 25 milyar 740 milyon tl olur.

20 milyon dolar , 25 milyon dolar , 30 milyon dolar 40 milyon dolar , 50 milyon dolar vs vs vs ciro yaparsa , piyasa deðerinin hesaplamasýný herkes yapabilir bu verilere göre.

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
    þimdi aradan malum 3 sene geçmiþ 2021 yýlýnýn baþýndan beri..

reel getiri beklemek en doðal hakkým öyle deðil mi?

Reel getiri + 10 katlýk enflasyon+ PAPÝL LÝNK F/S leri 20 lerde 40 larda = seni nerden satmam gerekir Kront efendi?

3.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Papil ve Link yine çoþmuþþ..

52 milyon ciroya sahip PAPÝL F/S si 20 geldi. Gerçek F/K sý ise 300 lerde. Piyasa deðeri 1 milyar tl ye yaklaþtý.

47 milyon ciroya sahip LÝNK F/S si 40 lara dayandý . Gerçek F/K sý 60 larda. Piyasa deðeri 1 milyar 700 milyonu geçti.

geçmiþte biriss bana link bilgisayar kront un tun piyasa deðerinii geçecek deseydi , ha s*ktir derdim ona ..

ama geldiðimiz noktada bu gerçekleþti.

insan hayran ediyor gerçekten bu olanlara..
     Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    40 F/S li LÝNK hissesi bugün sakin , ama 20 F/S li PAPÝL atakta bugün.

yok yok PAPÝL kafasýna takmýþ bi kere , 40 F/S lere gelmeyi kafasýna takmýþ.

kýskanç PAPÝL seni .. kýskansýn sen PAPÝL .
    PAPÝL hissesi yine atakta..

kýskanç PAPÝL seni ..

seni gidi seni PAPÝL..

LÝNK bilgisayarý kýskanýyorsun sen PAPÝL

kýskançsýn sen PAPÝL kýskançsýn sen PAPÝL
    40 F/S li LÝNK , 20 F/S li PAPÝL in kýskançlýðýna daha fazla dayanamadý ve eksiden pozitif oldu .. anlýk yüzde 5 artýda LINK

4. Bakalým 16 TL olabilecek mi? en merak ettiðim soru þu an bu?
    Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...

5. 25 F/S li PAPÝL , 40 F/S li LÝNK bilgisayarý kýskanmaya devam ediyor.

Miatk ve SDTTR de birbirlerini kýskanýyorlar malum 30 lu F/S deler.

Bunlarý kýskanan bir yazýlým hissesi daha var o da Hitit bilgisayar yani HTTBT 18 F/S de kendisi. Sanýrým HTTBT,yani Hitit bilgisayar hissesinin de gözü 30 lu , 40 lý F/S lerde.

6.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Papil ve Link yine çoþmuþþ..

52 milyon ciroya sahip PAPÝL F/S si 20 geldi. Gerçek F/K sý ise 300 lerde. Piyasa deðeri 1 milyar tl ye yaklaþtý.

47 milyon ciroya sahip LÝNK F/S si 40 lara dayandý . Gerçek F/K sý 60 larda. Piyasa deðeri 1 milyar 700 milyonu geçti.

geçmiþte biriss bana link bilgisayar kront un tun piyasa deðerinii geçecek deseydi , ha s*ktir derdim ona ..

ama geldiðimiz noktada bu gerçekleþti.

insan hayran ediyor gerçekten bu olanlara..
    40 F/S li LÝNK hissesi bugün sakin , ama 20 F/S li PAPÝL atakta bugün.

yok yok PAPÝL kafasýna takmýþ bi kere , 40 F/S lere gelmeyi kafasýna takmýþ.

kýskanç PAPÝL seni .. kýskansýn sen PAPÝL .
    PAPÝL hissesi yine atakta..

kýskanç PAPÝL seni ..

seni gidi seni PAPÝL..

LÝNK bilgisayarý kýskanýyorsun sen PAPÝL

kýskançsýn sen PAPÝL kýskançsýn sen PAPÝL
    40 F/S li LÝNK , 20 F/S li PAPÝL in kýskançlýðýna daha fazla dayanamadý ve eksiden pozitif oldu .. anlýk yüzde 5 artýda LINK
    ne demiþtim daha önce PAPÝL ve LÝNK hisseleri için?..

25 F/S li PAPÝL , 40 F/S li LÝNK i kýskanýyor demiþtim..

Bugün PAPÝL tavana yakýn kapamýþ yüzde 9 kapatmýþ günü PAPÝL.

PAPÝL , LÝNK'i kovalýyor ama 40 F/S li LÝNK Bilgisayar da yerinde durmuyor.

Bugün de yüzde 5 artýda kapatmýþ günü LÝNK Bilgisayar.

LÝNK 'in F/S si 40 larýda geçti.

Peki ben bu hisseleri neden sürekli olarak yazýyorum..

eee malum yaa defalarca kez yazmýþtým yine yazayým..

Cevabý basit 6 kelime : Ayný ülke ayný sektör, ayný borsa.

7. Ey spek ve yandaslari ben biliyorum iste ne kadar ******** köpek oldugunuzu...

16 alti kapattiniz orrrrrrr...... Cicekleri

8. Bakalim yarin bir 16 gorebilecek miyiz?

Zeki Müren de bizi görecek mi?

Sayfa 881/900 ÝlkÝlk ... 381781831871879880881882883891 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •