Sayfa 36/37 İlkİlk ... 2634353637 SonSon
Arama sonucu : 293 madde; 281 - 288 arası.

Konu: ALTIN.S1 - Darphane Altın Sertifikası

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    banka hesaplarından alınan ALT kodlu altınlarda vergi var mı ?

kilosu 65,000 dolardan akbanktan altın almıştım...

şimdi 85,000 dolar satarsam bir vergi doğar mı?
    Kazancınız bol olsun, malum vergiler anında geliyor, belki vergi gelmiştir ama normalde sadece alırken kambiyo vergisi vardı sanırım, en güzeli arayıp kurumu sormak
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

2. Altıns1 düştü diye alacak olanlar varsa hala xgld göre çok pahalı, ben kazık yedim kaç ayda kazığı zor çıkarıp kara geçebildim, dikkat edin baştan kazık yememek lazım...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

3.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Altıns1 düştü diye alacak olanlar varsa hala xgld göre çok pahalı, ben kazık yedim kaç ayda kazığı zor çıkarıp kara geçebildim, dikkat edin baştan kazık yememek lazım...

Olması gereken fiyattan %11 daha pahalı, 65/70 günlük faizi sizden peşin peşin alacak uyanıklar, sonra bunu çıkarmak için sizde aylarca beklemek zorunda kalacaksınız ben 7 ayda yediğim kazığı zor çıkardım, o yüzden neye bulaştığınızı iyi araştırın, yoksa benim gibi ciddi zaman kaybedersiniz, para kolay kazanılmıyor kolayca kaybetmeyin...

Özelden bazen soruluyor ,

bende yatırım ,

iş tavsiyesi yani reklam olması gerekçesiyle cevap yazmıyorum...

AL GÜLÜM-VER GÜLÜM OLMAK KAYDIYLA

EFT yoluyla

külçe ,çekili altın ,ter türlü işlenmiş ( 8-10-14-21-22 ayar altın)veya darphane altınları ( ziynet veya kalın çeyrek,yarım,ata/tam,ikibuçuklu ,osmanlı vaya diğer ülke basılı resmi altınları ..)
    her türlü ve saflıkta
    gümüşten
    platinden
    paladyumdan imal takılar ,ıvır zıvırlar,
    pırlantalı veya değerli taşlı mücehverler
    satışı karşılığında eft veya tutarı karşılığını döviz olarak usd-eur-sterlin almak...

veya tersi

Bankadaki şahsi ,kurumsal hesaptan ,ya da usd,eur,sterlin karşılığı külçe altın veya çekili altın (995 milyem altın ),darphane altınları ( ziynet veya kalın çeyrek,yarım,ata/tam,ikibuçuklu )
    veya
    ellerinde mevcutsa has gümüş almak için kapalıçarşıda yıllardır tanıdığım kapalıçarşıda 15 civarındaki işyerlerinde faaliyette olan
    Malatyalı Uluğaç Biraderlere ait firmayı deneyin veya fiyat alın derim...

EFT vs işlemler sırasında alış evrakı veya satış faturası düzenleneceğinden yanınızda TC Kimlik Kartı veya Ehliyet ,pasport olmalıdır....

Unutulmamalıdır

Her türlü işlem vergiye tabiidir ve resmidir.

Merkez adres: Reisoğlu Sok., No:21/23, Beyazıt Mah., Fatih

Not: İş yapma tavsiyesi falan değildir,bilgi paylaşımı amaçlıdır...

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    banka hesaplarından alınan ALT kodlu altınlarda vergi var mı ?

kilosu 65,000 dolardan akbanktan altın almıştım...

şimdi 85,000 dolar satarsam bir vergi doğar mı?

Hangi fonlarda gelir vergisi yok?

23.12.2020 - 30.04.2024 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) iktisap edilen (değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile unvanında “döviz” ifadesi geçen yatırım fonları hariç) yatırım fonlarında elde edilen gelir ve kazançlar için stopaj oranı %0 olarak uygulanacaktır.

Vergilendirme ve Duyurular

01.05.2024 – 31.07.2024 tarihleri arasında satın alınan yatırım fonlarından elde edilen gelir ve kazançlara fonun satış tarihinden bağımsız olarak %7,5 stopaj uygulanacaktır.Değişken, Karma, Eurobond, Dış Borçlanma, Yabancı, Serbest Fonlar ile unvanında “Döviz” ifadesi geçen yatırım fonları bu uygulamanın dışındadır.

Altın fonuna vergi geldi mi?

Birikimlerine altın yatırımı ile yön vermek isteyenlere! Repo (Brüt) Endeksi Vergilendirme: Gerçek kişiler için %10 ve Tüzel kişiler için %0 stopaj • Gerçek kişiler: 01.05.2024-31.07.2024 tarihleri arasında alınan bu fon ne zaman satılırsa satılsın stopaj %7.5 olarak uygulanır.

Kapalıçarşı değerli metaller spot piyasasında işlem gören Altın

yurt dışı fiyatlarına daha da yakınsadı

kilo başı fark akşam kapanış itibaryıla 12.000 tl yani 350 usd'ye kadar düştü...

Yok pozisyon alayımda işime bakayım diye bir şey yok...

Eminim ki sıra gayrımenkul fiyatlarında ...

o köpük gidecek yada gidecek...

7. Bunu yeni farkettim, gayet iyi olmuş. Bir miktar alım yaptım, evladiyelik dursun. Altın her daim güvenli liman
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

8. 1,5 yıldır hisse senetlerinden çok çektik... hep zarar hep zarar... altın en sağlamı galiba..
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

Sayfa 36/37 İlkİlk ... 2634353637 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •