Sayfa 672/1001 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 5,369 - 5,376 arası.

Konu: Viop LIV

1. sahol buy-back kapsamında bilançosunda bulunan 60 milyon lotu satmış, kapanışa göre yüzde 6 iskontoyla 3.2 milyar TL, dün de ekgyo satmıştı yüzde 5 paya tekabül eden 1.4 milyarlık satış.. yabancı 4.6 milyar alış yapmış görünüyo, ben ne anladım bu işten, tahtalara girip perakende alsa bu malı piyasayı en az yüzde 5 oynatırdı.. olan ne ? dün kritik seviyeyi kırarak yüzde 3 düştü, bugün kara zorla yüzde 1.5 tepki.. yarın nşa 3 daha düşer bu hesaba göre

emlak konutun kendi bilançosunda bulunan 187 milyon lot malın yüzde 7.5 iskontoyla satılmasının ötesinde bi takım komisyonların olduğu hep iddia edilir, bilemeyiz, ama bu ekgyo yüzde 5 blok satış, tek alıcı hsbc, güya aldığı bu malı 30 gün piyasaya satmama sözü var, sanki hsbc citibanktan mal kiralayıp o malları satamaz- malı var çünkü, neyse konunun esas noktası devlet malı.. yani ekgyo bi kamu şirketi olduğu için kamu yararı gözetilmeliydi.. sen bu kadar iskontolu malı niye öncelikle kendi yerli yatırımcına teklif etmiyorsun ki ?? -halka arz diye duyursan bi de yüzde 7.5 iskontolu, millet sıraya girer ebebek sırasına giren emlak konuta mı girmeyecekti ? 6 milyon kişi girse adam başı 30 lotta deal kapanır, 200 TL ne ki halka arza aç türk yatırımcısına ? sonra tavan tavan kilit giderdi tahta .. 1 milyar dolara emlak konut mu olur allah aşkına, koskoca portföy, satışa hazır konut flowu, projeler, paylaşımlar ve muzzam bi arsa portföyü

2. Bence EKGYO ve SAHOL de herif yukarı hareket yapmadan önce toplu mal alıp elini güçlendirdi.

Sene sonu rallide dikkate alınacak 2 hisse olarak kenara yazmak lazım.

Kısa vadede morali bozulanların satışı olabilir.

Elinde geri alınmış hisse olan şirketleri veya geri alım programı olanları oyuncular sevmiyor. Vatandaşa yeterli korku hissi verilemiyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Türkiye'de kurumsal yapı hala oturmadı.

Geçen sadrazamlık sistemi geldi demiştim. O sistem güçlendirilir ve kurumsallaşır ise yeni sistemin anlamı olabilir.

Mehmet Şimşek'den ziyade Cevdet Yılmaz daha kritik bence.

Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Zaten özelden de yazışıyoruz sürekli ama burada okurken gördüğüm için bir tebrikte buradan edeyim dedim.
    Kıvırmadan düşecek çıkacak belli olmayan yorum yapmadan net şekilde söylemişsin.
    Tebrikler, bol şans dostum.

Tesekkur ederim, bil mukabale.

Birlese birlese kazanacagiz

5. Uzun poz tarafındaki 17 bin kontrat "diğer" kısmı..
    Kısa poz tarafında 18 bin kontrat "diğer" var. Bu normalde daha yüksek olurdu..
    Şu an çok dengeli...
    Demek ki piyasanın yükseleceği kanaati ky de daha yoğun. En azından ben bunu yorumladım..
    Sanki 2 tarafa da çok volatil testere ile geçecek gibi önümüzdeki 1-2 hafta....

6. Bir gazeteci var, bir çok sohbete katılıp, bir tanesi borsada işlem gören dört banka için dolar kullanılarak usulsüz altın ticareti hakkında ABD'de soruşturma var diyor. Bugün de 2 ayrı sohbette söyledi. Bir yandan benim borsada yatırımım yok diyor bir yandan da Bankof sattı zararına vs ince detaylar veriyor ama banka ismi söylemedi.

Büyük bankalarda kafana göre iş yapmak imkansız 4-5 koldan denetim var zaten manuel iş de kalmamış olması lazım. Mesela SWIFT mesajını bile açıklama düzgün ve tam olmayınca gönderilemiyor, bu konuda bir sürü twitter mesaı gördüm.

Bir sohbette de biri borsa için zamanında bir yerde patlatma yapıldı demişti.

Ben insanların borsada manipulasyon yapacak zekası olduğuna inanmıyorum, yani onu yapana kadar kendini kurtarmaya bakması lazım. Muhtemelen üst akıl insanları onların farkında olmadan yönlendiriyor.

Karabağ'da son durum! Azerbaycan ordusu 60'tan fazla mevziyi ele geçirdi: Teslim olun çağrısı yapıldı
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Sayfa 672/1001 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •