erken yollamýþsýnýz ancak herkesin bekleyecek vakti yok tabi.saðlýk olsun.bugün 4,21 seviyesini gören hisse 4,31 kapatmýþsa panikleyenlerin mallarýnýn toplandýðýný söyleyebiliriz.buralardan yeni maliyetler yapýlmakta.biz yeni alanlar ve tutanlarla devam ediyoruz.uzun vade dgklb'nin yatýrýmcýlarýnýn yüzünü güldürmeye devam edeceðini düþünüyorum.saygýlar selamlar.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR! !!
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
15 perakende carpani, FAVOK (EBITDA) yani faiz amortisman vergi oncesi kar anlamina geliyor, F/K degil. Sirket degerlemesinde en cok kullanilan carpanlardan bir tanesi FAVOK carpani. Net kar icerisinde faaliyetlerden bagimsiz olusan kur farki gelir giderleri nedeniyle FAVOK bakmak daha dogru.
En son Mavi Jeans'deki hisselerini Turkven 14 FAVOK (EBITDA) carpan ile borsada satti, F/K ise kur farki giderleri nedeniyle 41 kat gibi yuksek bir orana denk geldi. Genelde perakende sirketleri buyume hizi, karlilik durumlari vb.'ye gore 15 FAVOK (EBITDA) carpan civari el degistiriyor Turkiye'de.
Yukselemeyen hisse demiþ biri 1.92 ydi dikkatini çekerim.ayrica haber yokken yeni habermis gibi yayýn yapan da var.burdaki spek her olumlu haberi deðerlendirdi..olumsuzuda öyle..tekniðe uydu yamuk yapmadý.yapmiyacak anlamýna gelmiyor ama haksýz yere biri haber salýp biri çýkmayan hisse düþer diyorsa bu arkadaþlar çeki düzen versin
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslýnda hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandý. Meteliksiz olabilirim ama niteliksiz deðilim.
Charles Bukowski.YTD
çýkmayan hisse derken arkadaþ herhalde yýllýk % 225 artý olan dgklb'yi kastetmemiþtir caným.o kadar da deðil yani.bu hisse çýktý ancak yýllarýn kaybetmiþliðinin acýsý çýkacaksa daha yolun baþýnda olmasý gerek.usd bazlý zirve seviyelerinden çok gerilerde halen.YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR! !!
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Subat aylarýnda vergi teþfiði ile birlikte takibe aldýðým kaðýtlardandý. 2.13 direncini kýrýnca toplamaya baþladým 2.30 a kadar topladým . 3 e gelene kadar al sat lar yaptým kendimizce analizler. Ama onun bunun demesiyle hoplayacak zýplayacaklarla deðil . Arkadaþlar hesap yapmýþ 6 falan bulmuþ hisse fiyatýný . döviz açýklarýný hesapta göremedim .Neyse .... Ýþiniz rastgelsin
Turk Telekom TT175 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn borsacý 34. Bu kavramlara aþinayým ve biliyorum. Tekrar açýklamýþsýnýz bilmeyen arkadaþlar da öðrenmiþ oldu bu iyi.
Ancak benim sorumun cevabý net olarak verilememiþ.
15 rakamý ile ilgili son cümlenizde Türkiyede en çok kullanýlan çarpan diyerek açýklamada bulunmuþsunuz. Bununla ilgili bir kaynak var mý ?
Yok ise sizin yorumunuz olarak deðerlendireceðim. Sadece mavi yi baz almak doðru bir yaklaþým deðil bence.
Nitekim bu çarpan bu hesaplamanýn ana unsurlarýndan biri. Dolayýsýyla bu rakam hakkýnda bir kaynak bekliyorum.
Teþekkürler..
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum eski kullanýcý adým:"ufukss"
Dagi ye giriyorum bu seviyelerden toplamaya baþlýyorum . Þu yanlýþ anlaþýlmasýn dgklb teknik olarak geri dönüþ sürecine henüz girmedi önümüzdeki haftalar 4.50 seviyelerine de gelebilir . bu seviyelerde çok alýþ satýþ imkani da verecektir . Altý aylýk bilanço gelinceye kadar. Sonra bilanço bahane edilerek veya daha erken sýký bir kar satýþý bekliyorum. Bu iyimser bi tahminle 3.72 lere kadar. Benim düþüncem yolu kýsaldý ve diðer kaðýtlarý kacýrmamak adýna ben pozisyonumu kapattým . Kalan arkadaþlara bol kazançlar
Turk Telekom TT175 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri