Þu borsagundem mevzusunu kapatalým artýk iþimize bakalým.
Þu borsagundem mevzusunu kapatalým artýk iþimize bakalým.
karlý gelebilecek bir bilanço yeni bir sayfa açmak anlamýna gelmeyecek mi ?? þirkette herþeyin deðiþtiði anlamýna gelmeyecek mi acaba ?? bu yýl içinde artýrýlacak 70 adet bayiliðin hiç mi anlamý olmayacak ???
yataþýn çýkýþýnda 1,72 maliyet ile elimde vardý o vakit yataþ yurtiçinde ve dýþýnda büyük miktarlarda bayilikler açýyordu...þirket yeni yeni büyüyor ve karýný gittikçe artýrýyordu...ama ne yazýk ki biz sabýr edemedik ve benim hisseden çýkýþ fiyatým 2,30 civarlarý idi...hisse þu anda 10,50 dedir...
yataþýn büyümekte kullandýðý taktiðin aynýsýný þu anda kelebek uyguluyor...bu konuda ne kadar baþarýlý olacak bilemeyiz ama patronun %41 büyüdük cümlesi bize çok güzel sinyaller veriyor...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Arkadaþlar bu hissenin hikayesi yeni yeni baþlýyor bence , gelecek bilançoya ilk etapta takýlmamak lazým ,güzel bir bilançodaki güzel kar elbette harika bir beklenti ama bu þirketin ait olduðu holdingin Avrupada , Ortadoðuda süper pazar araþtýrmalarý ve yatýrýmlarý var . Nemi bunlar önce yurt içinde aðýrlýk vereceði sektörlerin baþýnda inþaat var. Ýstanbul yenibosnada havalimaný civarýna yakýn bölgedeki arsalarýna konut ve açýk cadde Avm si þeklinde planlanan projesi için çalýþmalarý hemen hemen tamamlandý , önümüzdeki Temmuz ,Aðustos aylarý içerisinde inþallah bir aksilik olmazsa inþaat baþlayabilir. 2nci inþaat projesi ise Ankara da yine kendi arsalarýnda yerel ortaklarla hareket edecek olan firma lüks konut aðýrlýklý A plus kesime hitap edecek konutlar için hazýrlýklarýný yürütüyor. Grup Afrika da Doðyap þirketi vasýtasýyla projeler geliþtiriyor Senegalde lojistik merkezi kurmak için ortaðý ile (miller) DM 105 milyon dolarlýk anlaþma yaptý . ve bölgedeki diðer ülkelerede teklif verildi ve benzeri bir proje içimde Kenya hükümeti ile bir ön anlaþma yaptý . bu bölgelerde girmiþ olduðu ihalelerin sonucu bekleniyor. Arkadaþlar bildiðiniz üzere Sayýn Cumhurbaþkanýmýz yurt dýþý gezilerine 50 ye yakýn iþadamýnýda götürüp orada ekonomik bir pazar yaratýyor. Yine önümüzdeki ay Hindistan ,Amerika ,Rusya ,Çin vb. yurt dýþý proðramlarý var Bizim için Çin, Hindistan , Brezilya önemli. Þirketin vizyonunda 2018 sonuna kadar 1 milyar TL ciroya ulaþma hedefleri var .Karabiga da termik santralin lisanslarý alýnýp teknolojide Çinli bir firma ile görüþülüyormuþ Ayrýca proje tutarý çok yüksek olduðu için bir ortaklýk söz konusu olabilir 1700 MG watt lýk bir enerji projeleri için (3 milyar dolar tutarýnda ) .Birde teknolojide güvenlik iþine yatýrým yaparak 35 mühendisin çalýþtýðý Siber güvenlik alanýnda 13 yýldýr hizmet veren 12 ülkede 500den fazla referansý bulunan UITSEC þirketinin %50 hissesini satýn alýp þu ana kadar 3 milyon dolarlýk bir yatýrým yapýldýðýný ve Siber güvenlik konusunda Devlet ve özel sektörün hizmetine sokmak üzere yeni projeler üzerinde çalýþmalarý devam ediyor. Siber güvenlik hizmet skalasýný ve aklýma gelen bir baþka konuyu sonra paylaþayým . Þunuda ekleyeyim bu paylaþtýklarým þirket yetkililerinin Ekonomist dergisi vb. gazetelerde vermiþ olduklarý demeçlerdir kimseye alýn satýn yatýrým yapýn demiyorum böyle bir þey demem zaten mümkün deðil Þirket ile ilgili araþtýmalarýmý deðerli arkadaþlarla paylaþmak istedim neden hisse %130 primlendiðini daha iyi görebilmemiz amacýyla herkese sevgiler saygýlar.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...376#post316376 keko burada bunu yazýyon baþka yarda baþka þeyler. Kendinle çeliþme lütfen. Hayýrlý kazançlar.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri