Kaðýda ilgi az spek hareket getirmelidir bence sayýn Uyargil. Ytd.
Sayýn cefaks günlük an itibariyle takas paylaþabilir misiniz saygýlar.
Hisseye ikinci seansta alýmlar var, Geri salmazsa!
Beni kötüleyenler nerede ? yok çocuk mocuk konuþuyolardý ahahaha biz harbi ky yiz diðerleri spek adamý okuyanlar malý size taþýtmak istiyorlar korkun bunlardan
Merhaba; Rakip hisse yatýrýmcýsýyýmSon dönemde iki þirketin karþýlaþtýrýlýyor olmasý ister istemez Doðtaþ'a ilgi göstermeme neden oldu. Ben yaklaþýk 4-5 yýl yani 0,7 lerden bugüne Yataþ hissesindeyim. Gerçi portföyümün yarýsýný bugünlerde baþka bir hisseye çevirdim ama halen hissede beklentim olduðu için beklemedeyim. Tabii ciddi prim yapmýþ olmasý ister istemez baþka hisseleri incelememe neden oluyor. Açýkçasý Temel konulardan çok fazla anlamam yani Doðtaþ Yataþ karþýlaþtýrmasý yapacak deðilim. Ama Doðtaþ'ýn yataþa göre teknik anlamda daha az prim yapmasý ilgimi çekti. Son dönemde gelen yatýrým haberleri de sanki 1-1,5 sene önceki Yataþ'ý hatýrlattý bana. O sebeple grafiðini inceledim.
Aralýk baþýnda gördüðü 1,09 seviyesinden sonra yükseliþ kanalý oluþturmuþ. Mart baþýnda bu kanalýn desteðine gelmiþ , 20 Nisan'dan sonra bu kanalýn direncini hýzlý þekilde kýrmýþ ama ne yazýk ki tekrar kanalýn içine geri dönmüþ. Bahsettiðim Mart baþýndaki destekten hareket aslýnda kanal içinde 2. bir çýkýþ trendi oluþturmuþ. Þimdi bu hisse de saðlýklý ve daha güçlü bir çýkýþ için ya 2. çýkýþ trendinin desteðine ( þu an için 2.3 seviyeleri) yada esas çýkýþ kanal desteðine (þu an için 1,9 seviyeleri) gelmesinde fayda var. Bu seviyelere gelip tekrar yönü yukarý çevirir ise , gelecek olumlu haberlerle yine uzun vadede $ bazýndaki zirveleri hedefleyebilir.
Not: Hisseyi alarak þirketi satýn almýyoruz. O sebeple Yataþ'ta Doðtaþ'ta kazansýn, bizler de kazanalým inþallah...
Teknik anlamam borsada öðrenebildiðim þirket saðlamsa kaðýt gider ne zirve vardýr nede dip bakýn sasaya 2 ay önce 2 lerde gezen kaðýt þimdi 6 larý gördü aselsan bölündükten sonra 8.70 leri gördü sonra 21.70 i banvit desen katmer desen kront desen orge desen aklýma gelen gelmeyen bir çok kaðýtta var ayrýca zarar açýklayýp yükselen kaðýtlarda þimdi ne oldu bu doðtaþa demeden geçemiyorum 3.16 ya gel 2.52 ye kadar geri çek kýsacasý tahta yapýcý son kararý verir isterse götürür 4 lere 5 lere en önemlisi ky nin güvenini kayberdese daha da zor müþteri bulur .Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Kapanýþ % -0.78 ile 2.54
Yer Ýmleri