Üzüntü duymamak elde deðil. Yukarýda belirtilen hiçbir faiz oranýndan piyasaya para verilmiyor. Ve buna politika deniliyor.
Bankalar her gün temerrüde düþüyor ve devasa bir miktarda (125 milyar TL) geç likidite penceresi denilen son kurtarma sigortasý kullanýlarak 1 günlüðüne kurtarýlýyor.
Sýký para politikasý uygulanacaksa da bu þekilde dengesiz ve güvensiz bir mekanizma kullanýlmamalý. Bunun maliyeti bana göre çok daha fazla.
Düþünün ki hükümet elektrik fiyatýný belirliyor ama kimseye elektrik vermiyor. Daha sonra akþam saat 16.00 dan sonra belirlediði elektrik fiyatýnýn neredeyse 1.5-2 katý fiyatla bir sonraki güne kadar sýnýrlý olmak üzere elektriði vermeyi kabul ediyor. Ve bir sonraki gün elektriði tekrar kapatýyor ve saat 16.00'yý beklemenizi söylüyor.
Þu anki GLP mekanizmasýnýn yukarýdaki örnekten ne farký var?
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sýký para politikasini yine vurgu yapti ilave tedbirler alinabilir.enflayon yuksek gittigi surece faiz dusmez.
tcmb kararýnda yapýsal reformlardan bahsediyor, yahu meclis hala tatilde.
enflasyonda kalýcý bir düþüþ gözlenene kadar sýký duruþ korunacak diyor. bunun türkçesi, bu faiz oranlarý bu þekilde devam edecek.
Yapýsal reforma hala vurgu yapýyor olmasý, bu faiz seviyesinin dahi enflasyonu düþüremeyebileceðine iþaret ediyor. Ayrýca %16-17 arasý dalgalanan ÜFE'nin Tüfe'ye geçiþkenliðinin sýnýrlandýrýlabilmesi için büyümenin hükümet eliyle frenletilmesi gerekiyor. Hükümet 2019 seçimlerinden dolayý bunu yapmayacaðýna göre, tcmb'nin iþ çok zor.....
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Benim öngörümde þu þekilde dolarda faizde sürekli artacak sonunda bir çýkmaza girilecek
Atýyorum 2025 de faiz de bugunden yüksek olacaktýr dolarda.
Faizler artarak devam edecek TL deðerlenmeye devam edecek. 2008 yýlýndaki 18-20 faizler geri gelecek.
e vade deðiþiyor dün aldýðým 350 gün vadeli %14,50 den bugün aldýðýým 177 gün %14,25
bunu nasýl açýklayacaðýz ? caný sýkýldýkça ayný bononun vadesini deðiþtirebilir mi ?
no.
demekki yeni bono ihraç ediyor. hergün deðil belki ama belli periyotlarla yeni bono ihraç ediyor.
Yer Ýmleri