Originally Posted by
casual
tabu 2017 yýlý için söyledileriniz doðru fakat 2002-2003 kýsaca o yýllarda 10 YIL KREDÝ ÝLE KONUT SATIÞI YOKTU.. yani paranýzý tasarruf ederdiniz , bankaya yatýrýrdýnýz, istedðiniz konutu alacak düzeye geldiðinde nakit öder alýrdýnýz..
açýkçasý bu uzun vadeli kredi ile konut alýmý kaç yýlýnda baþladý bilmiyorum.. fakat uzun vadeli kredi ile konut alma dönemi baþladýðýnda gayri menkulun ciddi derecede fiyatlarý yükselmiþti.. tabi kýsa zamanda ani yükseliþi görüp konut almaktan vazgeçenler yine kaybetmeye devam ettiler zira gayrimenkul artttýkça arttý..
benim ailem için aldýðým 29.500 tl olan daire þuan için rahatlýkla 300.000 tl ye satýlabiliyor.. türkiye de büyük þehirler ortalamasý bana göre 10 kat fiyatlar artmýþ durumda.
istanbul da bu daha da fazla..
bu hep böyle olur sýradan insanlar konut almaya kalktýðýnda fiyatlar ciddi derece de artmýþtýr. tabi almaktan imtina ederler fiyatlar daha da artar..
yani bugünkü þartlar ile 14-15 yýl önceki þartlarý kýyaslamak doðru deðil.. evet bugün konut almak için birikim yapmak doðru deðil.. ama alacaðýnýz konutlar fiyat olarak zaten zirve yapmýþ durumda..
bir baþka deyiþle bu konjonktür de konut almak doðru deðil.. ee peki bizim amacýmýz zaten zarar etmek deðilse. konut almakla ciddi derecede risk almýþ olacaðýz.
o dönem konut kesinlikle alýnmalýydý.. (benim bankadaki param devlet tarafýndan gasp edildi alamadmým) fakat o dönem istedði konutu alacak kadar birikimi olmayanlar ve/veya faizler yüksek diye konut almaktan imtina edenler bu zarara uðradýlar.
yani o dönem ne kadar zeki olursanýz olun, ne kadar bilgili olursanýz olun o yüksek faizlerde birikimi konuta yatýrmak çokta akýllýca görünmüyordu.. zaten istedði konutu alacak birikimi olmayanlar için söylenecek fazla birþey yok.
KISACA O DÖNEM KONUT ALAN DA , ALMAYAN DA HATA YAPMADI.. HÝÇ UNUTULMAMASI GEREKEN; KREDÝLÝ KONUT SATIÞI YOKTU.
Enflasyon seviyesinde fiyatý artan bir konutu kredili olarak kaldýraç avantajýndan yararlanarak almak mantýklý mý?
Kredi borcun bitince satýlarak kira gelirleri sadece kredi geri ödemelerine destek olacaktýr.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri