Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 283/997 ÝlkÝlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,257 - 2,264 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý)

1.  Alýntý Originally Posted by mkdmkd Yazýyý Oku
    Aktifbank n kolay bono kullanan var mi arkadaþlar?Görüþleriniz neler?(Mevduat sigortasi kapsaminda olmadigini biliyorum)

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Mevduata göre tek dezavantajý 100.000TL lik devlet güvencesi olmamasý. E turuncu hesaba benziyor denilebilir. Faiz günlük iþliyor, internet bankacýlýðýndan yatýrýmýnýzýn anlýk miktarýný görebiliyorsunuz.

Ýnternet sitesine bakrsanýz N kolay bononuz olduðu sürece vadesiz hesabýnýzdan hesap iþletim ücreti alýnmýyor, eft ve havale ücretsiz diye yazýyor.

2. Finansbank bonosu hakkýnda Benim duyduðum 170 gün ve 14,93 faiz oraný ve minimum miktar 250 k param olmadýðý ÝÇÝN detayýný araþtýrmadým.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

3.  Alýntý Originally Posted by bir-esnaf Yazýyý Oku
    Çok teþekkür ederim.

Benim geriden gelen yüksek çoðunluðunu kredi kartýlarýnýn oluþturduðu borçlarým mevcut.
    (2012 senesinde 60000 TL idi)
    2012 senesinde iþ deðiþikliði yaparak daha iyi olacaðýný düþündüðüm farklý bir sektöre geçiþ yaptým.Tabi yanýmda borçlarýmla beraber.2013-2014 seneleri yeni iþi oturtmakla geçti.Bu esnada kart borçlarým azaldý banka kredisi arttý. Krediler azaldý kart arttý. Bu denge hep böyle devam etti.
    2015-2016 senelerinde kart borçlarýmý epey azaltmaya baþladým iþlerin düþük seyrettiði aylarda yeniden arttýlar.
    Kredi ile kartlarýmý kapattým.
    Dedim sürekli faiz ödeyip ana para borç olarak kalacaðýna bari faiz ödeyim ama ana para borcu da bitsin.
    Ancak öyle olmadý.Zira çektiðim kredilerden ziyade Vergi taksitlendirmeleri - geçmiþten gelen baðkur borçlarý vs derken hep borç vardý yanýnda. Ve neticede kartlarý kapattýk ama giderim her zaman için gelirimden önde olduðu için mecburen yeniden kartlara açýldýk.
    Nitekim ben bugüne dek 3 kez kart borçlarý sýfýrladým . Yok olmuyor bir yerde yanlýþ yapýyorum.
    Yada cidden ödenemeyecek borç içerisine girmiþim ( kendi çapýma göre)
    Þuanda gelinen noktada ise 5 ay sonra tüm banka kredilerim bitiyor.
    Kredi kartlarýna ise malesef ki yine 55000 tl borçluyum.

Ancak þuanda piyasanýn içinde bulunduðu durum sizlerin malumu.
    Geçen senelerden farklý bir durum var. Ben her zaman için kartlarýmýn asgarasini ve hatta biraz daha fazlasýný öder ( çoðu zaman neredeyse tamamýný) ayný ay içerisinde geri borçlanýrdým.
    Þuan gelinen noktada asgari miktarlarý ödemekte zorlanýyorum.
    Ve esnaflýk hayatýmda ilk defa batmaktan korkmaya yada içten içe bu olasýlýðý geçirmeye baþladým.
    Çok eski zamanlarda þuanki mevcut borç bakiyemin 3 katý olduðu günlerde bile acaba batýyormuyum dememiþtim çünkü en azýndan alýþveriþler hýzlý idi ve bana ait olmasada iþlettiðim gelen giden para miktarý günü geçiriyordu.

Ve ben kendi aklýmca þöyle bir karar aldým.
    Sizlere danýþmak istediðim kýsým burada baþlýyor.
    Öncelikle %1 dahi olsa batma riski oluþmaya baþlýyorsa ki bence aslýnda bende bu zaten vardý piyasalarýn mevcut hali sebebi ile daha da katlandý bu risk oraný.O zaman benim öncelikle bir filika inþaa etmem gerekiyor.Zira bakmakla yükümlü olduðum bir evladým ve bir eþim var.
    Nedir bu filika ?
    Gemi iþyerim.Gemi batarsa kýyýya nasýl çýkacaðým.? Ýþte filikamýz benim kenarda bekleyen (benimle iliþiklendirilmeyen ) bir likit.
    Benimle iliþiklendirilmeyen diyorum çünkü batarsam onlarda batar.Öncelikle likite dönebileceðim esntrümanlarýmý dökmeye baþladým.

Öncelikle BES birikimlerimiz battý gözüme..Tamam ekonomi uzmaný deðilim ama gerçekten üç kuruþ da aklým yokmuþ.2010 yýlýnýn 6.ayýnda baþladýðým ve 18.000 TL ana para yatýrdýðým Bes'in bugün için bana getirdiði rakam 19331 TL.
    Þaka gibi...
    Eþimin ve benim BES sisteminden bugün itibariyle ayrýlýrsak alacaðýmýz toplam tutar 31000 TL.

Ardýndan arabam geliyor ki cidden hani diyorlar ya tüketim toplumuyuz. Buyrun size örnek. Sýfýr aldýðým arabam þuanda 20 aylýk ve 8000 KM'de.
    Yani anlayacaðýnýz araba ile pek iþim olmuyor.
    Arabayý hiç çalýþtýrmadan bir hesap yaptým (Kasko-MTV-Sigorta-Bakým) vay arkadaþ.. Bu paraya tüm ticari taksiler benim aslýnda. (yaptýðým yýllýk KM'nin 4000 olduðunu düþünürsek)

Çok uzattým. Sonuç olarak o , bu , þu derken birkaç hafta içerisinde 140000 TL bir deðer elde edebiliyorum. Borçlanmadan muaf olarak.
    Þimdi ben diyorum ki , allah korusun ama battým diyelim. bir filikam olsun.
    Sýðýnacak bir limaným.
    Mesajlardan okuduðum kadarý ile 140000 TL buradaki birçok kiþi için çerez. Ama benim için sýfýrdan baþlamak ve bu esnada aileme sahip çýkmak demek.
    Bu tasarrufu da farklý yatýrýmlarda (sýfýr yada sýfýra yakýn risklerde) kullanayým örn.Mevduat - Dolar - Altýn vb.
    Bu sürede de önümü göreyim ne olacaksa olsun.
    Çýkarsam zaten borçlarým biter . Batarsam da bankalara gelin ne alabiliyosanýz alýn ben bittim derim.

Genel olarak fikirlerlerim bu yönde. Paranýn deðerlendirme seçimi kýsmýný uzatmýyorum çünkü öncelikle merak ettiðim mevcut durumda yapmaya kalkýþtýðým þeyin ekonomik açýdan mantýðý varmý sizlerin nazarýnda ?

Çok uzun oldu nezaket gösterip okuyan herkese teþekkür ederim.
    Merhaba,

Yukarýdaki yadýklarýnýzdan sonra size veriken cevaplarý ve ardýndan sizin onlara verdiðiniz yanýtlarý okudum. Sizin mutlaka kredi kartýndan kurtulmanýz gerekiyor. Çünkü kredi kartý anlýk olarak cebinizden para çýkmadýðý için sizi yanlýþ yönlendiriyor. Cebinizden para vererek almayacaðýnýz veya yatýrým yaomayacaðýnýz riskli iþlere kredi kartýyla rahatlýkla harcama yapýyorsunuz gibi deðerlendirdim. Kredi kartý krediden çok daha tehlikelidir. Ýhtiyaç kredisi kullanýp parayý cebinize koyarsýnýz ve sonuçta alacaklarýnýzý yine para ile yaptýðýnýzdan ve paranýzýn devamlý azaldýðýný gördüðünüzden çok gerekli deðilse harcama yapamazsýnýz. Ama hem kredi kullanýrsanýz, hem de kredi kartýnýz varsa kredi kullandýðýnýz para kenarda durduðundan size cesaret verir ayrýca likitinizi harcamaktansa kredi kartýyla harcamalarýnýzý daha da riskli yaparsýnýz ve peþin parayla yapmak zorunda olduðunuz harcamalarý da kýsmazsýnýz çünkü paranýz var. Sizin sorununuz bence bilinçsiz ve gereksiz harcamalar ve bilinçsiz kredi kartý kullanýmýdýr.

Tavsiye olmamakla birlikte ben sizin yerinizde olsaydým, Zaten aný kurtaramýyorum, gelecek için biriki nasýl yapayým düþüncesiyle BES’ i hemen kapatýrdým. Kredi kartý faizleri ihtiyaç kredisi faizlerinden çok daha fazladýr, bu nedenle araþtýrýp en uygun en avantajlý ihtiyaç kredisini kullanýp kredi kartý borcumu kapatýrdým. Kredi kartýný iptal ederdim ya da limitini 3000 - 4000 TL gibi düþük bir miktar yapardým. BES’ ten alacaðým parayý e turuncu, enpara birikin hesabý veya bir kýsmýný vadesiz bir kýsmýný vadeli hesaba koyarak semaye yapar ve harcamalarýmý buradan yapardým. 5 ay diðer banka kresi ödemelerimde devam ettiðnden sermayeye aldýðým parada eksilme olacaktýr elbet, 5 ay sonra diðer kredi ödemelerim bitiðinde bankalara ödediðiniz kredilerin üçte biri aylýk birikim yapar sermayemi eski haline getirmeye çalýþýrdým.

Evde bir otomobile alýþýnca insan bir daha otomobilsiz yapamýyor. Otomobil ayný zamanda bir ihtiyaç artýk ve bir sermaye. Ýnsanýn aile mutluluðu ayný zamanda iþ hayatýnýda erkile bu nedenle önemli eðer mutluluðumu biraz olsa da bozacaksa satmazdým. Ama satasamda kredi kartý borcunu kapatmak için kullanýr kalanýný sermaye yapardým. BES’ ten aldýðým paranýn üstüne eklerdim.

Ayrýca sermayemi minimum aylýk karýmýn 10 katý kadar belirler yani aylýk kazancým 4000 TL ise sermayem 40.000 TL olurdu ve bunun altýna indiðinde harcamalarýmý keser tedbir alýrdým. Tedbirlere raðmen sermayem düþüyorsa yaptýðým iþten zarar ediyorum demektir. Zararýna iþ yapýlmaz baþka bir iþ arardým.

Þunu da belirteyim esnaf olarak aylýk kazancýnýzý iyice hesaplayýn. Ya dediðiniz kadar çok kazanmýyorsunuz ya da özel harcamalarýnýz çok fazla.

Umarým size yardýmý olur. Saðlýcakla.

4.  Alýntý Originally Posted by puntoyel Yazýyý Oku
    Merhaba,

Yukarýdaki yadýklarýnýzdan sonra size veriken cevaplarý ve ardýndan sizin onlara verdiðiniz yanýtlarý okudum. Sizin mutlaka kredi kartýndan kurtulmanýz gerekiyor. Çünkü kredi kartý anlýk olarak cebinizden para çýkmadýðý için sizi yanlýþ yönlendiriyor. Cebinizden para vererek almayacaðýnýz veya yatýrým yaomayacaðýnýz riskli iþlere kredi kartýyla rahatlýkla harcama yapýyorsunuz gibi deðerlendirdim. Kredi kartý krediden çok daha tehlikelidir. Ýhtiyaç kredisi kullanýp parayý cebinize koyarsýnýz ve sonuçta alacaklarýnýzý yine para ile yaptýðýnýzdan ve paranýzýn devamlý azaldýðýný gördüðünüzden çok gerekli deðilse harcama yapamazsýnýz. Ama hem kredi kullanýrsanýz, hem de kredi kartýnýz varsa kredi kullandýðýnýz para kenarda durduðundan size cesaret verir ayrýca likitinizi harcamaktansa kredi kartýyla harcamalarýnýzý daha da riskli yaparsýnýz ve peþin parayla yapmak zorunda olduðunuz harcamalarý da kýsmazsýnýz çünkü paranýz var. Sizin sorununuz bence bilinçsiz ve gereksiz harcamalar ve bilinçsiz kredi kartý kullanýmýdýr.

Tavsiye olmamakla birlikte ben sizin yerinizde olsaydým, Zaten aný kurtaramýyorum, gelecek için biriki nasýl yapayým düþüncesiyle BES’ i hemen kapatýrdým. Kredi kartý faizleri ihtiyaç kredisi faizlerinden çok daha fazladýr, bu nedenle araþtýrýp en uygun en avantajlý ihtiyaç kredisini kullanýp kredi kartý borcumu kapatýrdým. Kredi kartýný iptal ederdim ya da limitini 3000 - 4000 TL gibi düþük bir miktar yapardým. BES’ ten alacaðým parayý e turuncu, enpara birikin hesabý veya bir kýsmýný vadesiz bir kýsmýný vadeli hesaba koyarak semaye yapar ve harcamalarýmý buradan yapardým. 5 ay diðer banka kresi ödemelerimde devam ettiðnden sermayeye aldýðým parada eksilme olacaktýr elbet, 5 ay sonra diðer kredi ödemelerim bitiðinde bankalara ödediðiniz kredilerin üçte biri aylýk birikim yapar sermayemi eski haline getirmeye çalýþýrdým.

Evde bir otomobile alýþýnca insan bir daha otomobilsiz yapamýyor. Otomobil ayný zamanda bir ihtiyaç artýk ve bir sermaye. Ýnsanýn aile mutluluðu ayný zamanda iþ hayatýnýda erkile bu nedenle önemli eðer mutluluðumu biraz olsa da bozacaksa satmazdým. Ama satasamda kredi kartý borcunu kapatmak için kullanýr kalanýný sermaye yapardým. BES’ ten aldýðým paranýn üstüne eklerdim.

Ayrýca sermayemi minimum aylýk karýmýn 10 katý kadar belirler yani aylýk kazancým 4000 TL ise sermayem 40.000 TL olurdu ve bunun altýna indiðinde harcamalarýmý keser tedbir alýrdým. Tedbirlere raðmen sermayem düþüyorsa yaptýðým iþten zarar ediyorum demektir. Zararýna iþ yapýlmaz baþka bir iþ arardým.

Þunu da belirteyim esnaf olarak aylýk kazancýnýzý iyice hesaplayýn. Ya dediðiniz kadar çok kazanmýyorsunuz ya da özel harcamalarýnýz çok fazla.

Umarým size yardýmý olur. Saðlýcakla.
    Ýlginize çok teþekkür ederim.
    Herkesin ortak tavsiyesi bu yönde ise o zaman yapacak birþey yok ilk iþ hemen hafta baþýnda kredi kartlarýný kapatýyor ve iptal ediyorum.

Kalan parayýda sanýrým miktar düþük olacaðý için özel oran vb durumlardan faydalanma söz konusu olmadýðý için en mantýklý Enpara gibi duruyor.

5. Ýng e-turuncu ya da odea oksijen de hem likit kalýr(gecelik), hem de en para dan daha yüksek faiz alýrsýnýz.

6. Sayýn bir-esnaf,
    Ben de size önerilerde bulunayým.

Öncelikle ilk yapmanýz gereken bilgisayarda ya da bir defterde hem iþinizin hem de evinizin gelir ve giderlerini düzenli tutmak, bunlarý incelemek ve üzerinde optimizasyon (eniyileþtirme) yaparak maddi durumunuzu elinizdeki þartlarda getirebileceðiniz en iyi duruma getirmek. Bizde bu alýþkanlýk yoktur, hele esnaf genellikle kara düzen çalýþýr, mutlaka hesabýnýzý kitabýnýzý tutun ve sonra rakamlar üzerinde düþünün. Ben bunu esnaf olan yakýn akrabama yaptýramýyorum adam alacaðýný unutuyor yazýp kaydýný tutmadýðý için, ne harcýyor ne kazanýyor haberi yok para gelip gidiyor iþte diyor.

Gelirinizi artýrabilir misiniz? Fazla masraf yapmadan promosyon reklam internet satýþý gibi araçlarla cironuzu veya kar oranýnýzý artýrmaya çalýþýn. Olmuyorsa ek iþ yapacak enerji veya zamanýnýz var mý? Eþiniz çalýþabilir mi? Bu konularda düþünün.
    Giderinizi düþürebilir misiniz? Arabasýz yapabilir misiniz bir bakýn, çok þart deðilse hemen satýn büyük bir giderden kurtulursunuz, ileride durumunuz düzelirse yine alabilirsiniz. Diðer alanlarda da kafa yorun ve geçici ya da kalýcý olarak giderlerinizi indirmeye çalýþýn. Telefon ve internet tarifenizi deðiþtirin, paralý tv varsa iptal edin ya da daha ucuzunu bulun. Donanýmhaber sitesi forumlarýný takip edin, sýcak fýrsatlar bölümünü, ihtiyaçlarýnýzý ucuza karþýlayýn.

Borçlarýnýzýn vade ve faizlerini yazýn, üzerinde çalýþýn, daha düþük faize geçirebilir misiniz? Örneðin bankalarla gidip anlaþmaya çalýþýn. Kredi kartý borcunun faizine bakýn, muhtemelen en yükseði budur, yerine bankadan kredi çekip kart borcunu kapatýn. Kredi için bankalarý dolaþýn en düþük faizi bulmaya uðraþýn.

BES'i hemen kapatýn, paranýzý çekin.

Geliriniz iyi, iþinizi kapatmadan sürdürmeye çalýþýn, maaþlý iþe girerseniz özel bir eðitiminiz veya tecrübeniz yoksa o rakamlarý kazanamazsýnýz, piyasa zaten berbat iþsizlik had safhada. Borcunuzu kapatýrsanýz bence rahat geçinirsiniz.
    BES ve araba satýþýndan gelecek parayla borcu hemen kapatýp iþinize temiz devam etmek ister misiniz? Yoksa o parayý aileniz için ihtiyaten yedekte tutup gelecek gelirinizle mi borcu kapatmaya/döndürmeye uðraþmalýsýnýz? Bunun kararýnýz kendiniz verin, ikinci seçenekte kaçýnýlmaz olarak faiz ödüyorsunuz ve ilkine göre maddi olarak dezavantajlý, ancak ekonomik durum kötüleþirse birikmiþ nakit para aileniz için çok önemli olabilir. Belki ikisinin ortasý bir þey de yapabilirsiniz (sadece borçlarýn faizi en yüksek olan bir bölümünü temizlemek).

Dükkaný kapatayým borçlarý hiç ödemeyip üstüne yatayým derseniz o da belki mümkün ama bankalar peþinizi býrakmaz, zorlu bir hayat olur.

Elinizde kalacak nakiti sakýn büyüteceðim diye borsaya vb yatýrmayýn, buralardan okuyup özenebilirsiniz sakýn yapmayýn. Ailenizin ihtiyacý olan parayla böyle iþlere giriþilmez hayatýnýz kayar. Bunu sakýn unutmayýn kendinize güvenemiyorsanýz parayý eþinizin üzerine filan yatýrýn. Yatýrým aracýnýz sabit getirili mevduat olsun, veya bir bölümü de döviz-altýn vb gibi az riskli yatýrým araçlarý olabilir. Mevduat için de bankalara bakýn, miktar az da olsa iyi faizler alabilirsiniz, 100 bine kadar her bankada devlet garantisi var yani paranýza bir þey olmaz bankalardan korkmayýn, 13 üzeri faiz alýrsýnýz, bu þekilde reel olarak para kazanamazsýnýz ama paranýz deðerini korur belki enflasyon üzerine de bir iki puan getirir.

7.  Alýntý Originally Posted by fanatik59 Yazýyý Oku
    Ýng e-turuncu ya da odea oksijen de hem likit kalýr(gecelik), hem de en para dan daha yüksek faiz alýrsýnýz.
    Tamam bilgi için teþekkür ederim. Bu durumda ing daha mantýklý duruyor.

ENPARA'da vade günü gelmeden para ilave yatiramiyorum. Sanýyorum ing'de bu da mümkün deðil mi ?

8. en para gecelik %9
    ing e-turuncu % 13.75
    odea oksijen %14.50 (4K TL boþta, yaklaþýk 13.90 a geliyor)

hepsi gecelik ve istediðiniz zaman para yatýrýp, çekebilirsiniz.

Sayfa 283/997 ÝlkÝlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •