Originally Posted by
puntoyel
Merhaba,
Yukarýdaki yadýklarýnýzdan sonra size veriken cevaplarý ve ardýndan sizin onlara verdiðiniz yanýtlarý okudum. Sizin mutlaka kredi kartýndan kurtulmanýz gerekiyor. Çünkü kredi kartý anlýk olarak cebinizden para çýkmadýðý için sizi yanlýþ yönlendiriyor. Cebinizden para vererek almayacaðýnýz veya yatýrým yaomayacaðýnýz riskli iþlere kredi kartýyla rahatlýkla harcama yapýyorsunuz gibi deðerlendirdim. Kredi kartý krediden çok daha tehlikelidir. Ýhtiyaç kredisi kullanýp parayý cebinize koyarsýnýz ve sonuçta alacaklarýnýzý yine para ile yaptýðýnýzdan ve paranýzýn devamlý azaldýðýný gördüðünüzden çok gerekli deðilse harcama yapamazsýnýz. Ama hem kredi kullanýrsanýz, hem de kredi kartýnýz varsa kredi kullandýðýnýz para kenarda durduðundan size cesaret verir ayrýca likitinizi harcamaktansa kredi kartýyla harcamalarýnýzý daha da riskli yaparsýnýz ve peþin parayla yapmak zorunda olduðunuz harcamalarý da kýsmazsýnýz çünkü paranýz var. Sizin sorununuz bence bilinçsiz ve gereksiz harcamalar ve bilinçsiz kredi kartý kullanýmýdýr.
Tavsiye olmamakla birlikte ben sizin yerinizde olsaydým, Zaten aný kurtaramýyorum, gelecek için biriki nasýl yapayým düþüncesiyle BES’ i hemen kapatýrdým. Kredi kartý faizleri ihtiyaç kredisi faizlerinden çok daha fazladýr, bu nedenle araþtýrýp en uygun en avantajlý ihtiyaç kredisini kullanýp kredi kartý borcumu kapatýrdým. Kredi kartýný iptal ederdim ya da limitini 3000 - 4000 TL gibi düþük bir miktar yapardým. BES’ ten alacaðým parayý e turuncu, enpara birikin hesabý veya bir kýsmýný vadesiz bir kýsmýný vadeli hesaba koyarak semaye yapar ve harcamalarýmý buradan yapardým. 5 ay diðer banka kresi ödemelerimde devam ettiðnden sermayeye aldýðým parada eksilme olacaktýr elbet, 5 ay sonra diðer kredi ödemelerim bitiðinde bankalara ödediðiniz kredilerin üçte biri aylýk birikim yapar sermayemi eski haline getirmeye çalýþýrdým.
Evde bir otomobile alýþýnca insan bir daha otomobilsiz yapamýyor. Otomobil ayný zamanda bir ihtiyaç artýk ve bir sermaye. Ýnsanýn aile mutluluðu ayný zamanda iþ hayatýnýda erkile bu nedenle önemli eðer mutluluðumu biraz olsa da bozacaksa satmazdým. Ama satasamda kredi kartý borcunu kapatmak için kullanýr kalanýný sermaye yapardým. BES’ ten aldýðým paranýn üstüne eklerdim.
Ayrýca sermayemi minimum aylýk karýmýn 10 katý kadar belirler yani aylýk kazancým 4000 TL ise sermayem 40.000 TL olurdu ve bunun altýna indiðinde harcamalarýmý keser tedbir alýrdým. Tedbirlere raðmen sermayem düþüyorsa yaptýðým iþten zarar ediyorum demektir. Zararýna iþ yapýlmaz baþka bir iþ arardým.
Þunu da belirteyim esnaf olarak aylýk kazancýnýzý iyice hesaplayýn. Ya dediðiniz kadar çok kazanmýyorsunuz ya da özel harcamalarýnýz çok fazla.
Umarým size yardýmý olur. Saðlýcakla.
Yer Ýmleri