Finansbanka uðradým bugün banka bonosu 14 50 ..varmýþ ..vadeyi sormadým. 50-60 günlüktur herhalde
SM-G800H cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finansbanka uðradým bugün banka bonosu 14 50 ..varmýþ ..vadeyi sormadým. 50-60 günlüktur herhalde
Bloombergteki saçma hesaplamadan alýndýðýný düþünüyorum. Aylýk mevduat yapýyorum net %1 faiz alýyorum Tüfe %2 çýkýyor. Diðer bir anlatýmla paramla 100 ekmek alýrken bir ay sonra 99 ekmek alabiliyorum. Yemiþim 2 yýl sonrayý diyeceðim ekonomi programý...
Not: sayýn lucas sözüm sizinle ilgili deðil. Sadece hesaplama mantýklý gelmedi. Siz bu hesaplamaya katýlýyor musunuz?
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Uzun vadeli yani 1 yýl üstü yatýrým araçlarýna üç kuruþ faiz farký için girmeyin derim acizane. Trend deðiþti, baský bir yere kadar, yaþý yetmeyenler 1994 Tansu Çiller yýllarýný bir araþtýrsýn faize baskýnýn sonu ne olmuþtu bir görsün. Ha birde tabiki Türkiye o yýllarýn Türkiyesi deðil ama o yýllardaki gibi olmayan Türkiyenin o yýllardaki DIÞ borcuda ayný deðil benden söylemesi. Demem o ki enflasyon altý falan dayanýn bu banka faizlerine eni sonu her þey olurunu bulacak .
Neden öyle diyorsunuz .tut ki parayý baðladýnýz 14 ten bir yýllýk .seneye enlasyon düþtü yüzde 10 a ..reel faiz olmuyor mu ...
Bakýn geçen hafta Salý 13.90 üstü faize mümkünatý yok diyen Ýstanbuldaki bir Akbank özel bankacýlýk þubesi ayný hafta Cuma günü ayný meblaðladaki bir para dönüþüne %14 vermiþ fakat mudiler %14.20 ile Halkbank`a gidiyoruz deyince bizde %14.20 verelim demiþ ama celep pazarlýðýndan hoþnut olmayan daþþaklý ! müþteri kusura kalmayýn biz söz verdik Halk bank`a gidiyoruz demiþ. Bu iþ baskýyla bir yere kadar ,baskýyý yapanlar özel bankacýlýða yüklenmiþ sýkýþýk devlet bankalarýný serbest býrakmýþ. Eðe ben tecrübeme dayanarak bir þey biliyorsam bu iþ karakolda bitecek benden söylemesi.
Yer Ýmleri