umutabi çok haklýsýn TL ci dövize geçmek için fýrsat kolluyor,bu düþüþ isteklerini buna baðlýyorum. yannýz bunca yýllýk deneyim gösteriyor ki bunlar faiz falan arttýramaz. bir düþünün þok faiz bam diye yapýlýr böyle yapacak cek cak lar ile yapýlmaz. sakýz gibi hikaye çiðniyorlar inanan varmý bilmiyorum.
100 baz puan aarttýracak diyorum ben de size, belki 75 ama bu da iyi olmaz. Faiz arttýrmamasý ya da 75 ten az artýrmasý gibi bir durum yok. 14 Aralýk ta ben burada olacaðým o zaman kesinleþir konumz. Eðer sizin deidðiniz çýkarsa gerçekten benim bu ülkede göremediðim bir þeyler var der susarým. Kur 3.77 ye gelse de arttýracaktýr MB faizi.
Piyasa en az 100 puaný fiyatlýyor gibi.Görünen merkezin faizi ile piyasa faizini eþitlenecek.13.40 olan göstergeyi 13.50 olarak kabul edersek 125 baz puan artýracak bence...75 baz puan bile piyasayý kesmeyebilir.Geri tepebilir bu da RTE'nin ''Bak gördün mü?Faizi artýrdýn ama iþe yaramadý '' gibi çýkýþýna sebep olabilir...Ama burada önemli olan bankalarýn bu faiz artýþýnýn ne kadarýný mevduat faizine yansýtacaðý...Þu an 14.25-14.75 aralýðýnda olan faizi 125 baz puan artýþla 15.50-16.00 bandýna getirebilecekler mi???Hep birlikte 8 gün sonra göreceðiz...
Yýl sonu bilanço etkisi ve mb dan beklenen þekilde 100 baz puanlýk bir faiz artýþý sonucu 2017 Aralýk ayý sonuna doðru TL mevduat faizlerinde, bazý bankalarda, belli bir miktarýn üzeri paralar için %15 üzeri bir oran söz konusu olabilir. Fazla hayal kurmak çok akýllýca olmaz kanaatindeyim.
Yer Ýmleri