bu dolar tl karsýlastýrmasýný belli bir tarih baz alarak yapanlarada hayret ediyorum dogrusuyahu gecmis adý ustunde..cocuklugumun ve her daimin filmi olan gelecege donus serisindeki zaman makinesi ucan araba nýz varda gecmise gidip dolar mý alacaksýnýz napacaksýnýz
o kadar geriyr niye gidiyorsunuz hic anlamam ...2017 basýna bak 3.53 koy 12 ay kabaca %12 edermi sana 3.96 ...kur nerde 3.85 ..dolardan aldýgýn faizleride 3.85 ustune koy zaten basa bas noktoda yani varmý gerisi ilerisi...yani gelecege bakacaksýn ..seneye kabaca en az %12 tl faizi alýrým diyeceksin bunu yýl sonu kur ustune ekleyeceksin misal 4.50 kapatýrmý diyeceksin 2018 i..ben tl ye guvenirim diyorsan tl de kalýrsýn guvenmem diyorsan dolar alýrsýn yok isi biliyorum diyorsan %50 tl de sabit kalýrsýn %50 al sat yaparsýn ( sahsen yaptýgým%50 tl sabit-doviz+altýn+hisse al sat ) ..bu is budur yani
![]()
yakýnda bitcoin zenginleri de gelip bize þamar oðlan muamelesi yapýp gidecekler![]()
Gerçekten TL nin uzun vadede yakýnsauyacaðýný düþünüyor musunuz? Ben düþünmüyorum artýk. TL maalesef baþýmýzdaki ile bitmiþtir. 14 Aralýk faiz arttýrmý ile , gelecek 4-5 ay enflasyon düþük kalýrsa dolar 3.60 a kadar düþebilir diye düþünüyorum. Buralar alým fýrsatý olur. Umarým dediðim senaryo olur , olmassa hepimiz iflas ederiz TL ciler olarak.
14 Aralýk ta ekran baþýnda olup eðer 100 baz puandan az artýþ olursa dolara dönmek mantýklý olur. 75 baz puanda ne yapmak lazým bilemedim ama 50 ve altý full dolar mantýklý.
13 Aralýk da önemli FED umarým þahin mesajlar vermez,14 Aralýk daha önemli.
bitcoin ile tl mevduatý bakalým ne zaman karþýlaþtýrmaya baþlayacaðýz?
sepet yapýn sepet.
bir de tcmb nin dikkate aldýðý en önemli göstergelerden biri reel efektif döviz kuru. ne olduðunu biliyorsunuzdur, bu kur belirli bir seviyenin altýna düþtüðünde, kaldý ki þu anda ciddi düþük seviyelerde, tcmb tarihsel olarak tl nin deðerine müdahale ediyor. gelecek haftada da böyle olacak. þimdi dudunun dediði gibi, deðeri en düþükler arasýnda tl olduðuna göre, faizleri de artacaðýna göre tl ye geçmekte fayda var bu aralar. YTD (bunu yazýnca kurtarýyoruz)
bu dolar tl polemiði ile son yazýmdýr .oran yazar geçerim. 1.si ben dolar tl karþýlaþtýrmasý yapmam ben bakarým enflasyon getiri ve faize ..bu karþýlaþtýrmayý topiðe gelip tl çöp .tl yan yattý çamura battý diyenler için yazdým .Ve sanki tl enflasyon üzeri %1 dolar ise enflayon üzeri %10 getiriye sahipmiþ gibi gibi gösteriliyor ...velev ki sen haklýsýn atomu parçalamayý bulmuþsunuz dolar al yat ben yatýrýmcýyým de ....2.si tupras mevzuundaki ironiyi belli ki anlamamýþsýn oradaki olacak ecek acak dolar 7,5 olacak 9 olacak beklentisi üzerine bende TÜPRAÞ 250 TL olacak dedim ....3.sü teyzemin 5 sene önce 400,000 tl parasý vard bankada.. fazinin tamamýný harcar belli ki baþka geliri yok .artý ssk emeklisi....hey ay alýr 4,000 tl yi kendine göre krallar gibi yaþar .5 seneki önceki 400.000 tl ile bu seneki 400.000 tl arasýnda bana göre hiç bir fark yok .hala büyük miktar .400,000 tl nin tr de bazý þeyleri alamayacaðýna kanaat getireniniz var mý aranýzda ?? ...tabi ki var nedir o gayrimenkul eee o zaman gayrimenkule yatýrým yapalým oda kaka þiþik betoncuyu finanse zart zurt ...4,süde tuik iþine girmek istemiyorum demiþsiniz 2015-2016 2017 yýllarý aylýk enflasyon oranlarý ve benim kendi notunu tuttuðum defterde alýnan faiz oralarý var .ve bu son 3 ay haricinde tüm aylarda alýnan mevduat faizi ,enflayon oranýn reel olarak en az 1,5 -2 puan üzerinde iananmayan varsa çýksýn ben inanmýyorum desin üþenmem ay ay kalem kalem yazarým ..herkese bol kazançlar .ve allah herkesede afiyetle ve saðlýcakla yemeyi kýsmet etsin ..
Yer Ýmleri