Ýzmirde 1 tane burgan var biz boyle yuksek oranlari bulamiyoruz.
Ýzmirde 1 tane burgan var biz boyle yuksek oranlari bulamiyoruz.
Vakýfbank 500+ temdit 15.50 ile baðlandý. vade 45 gün.
Vize olayý olmasaydý da vadesi dolmuþ mevduatlara ilk temdit de böyle oranlarýný vereceklerini hiç sanmýyordum zaten. Son günlerdeki araþtýrmalarým neticesinde yýl sonu yaklaþtýkça oran düþürmeye baþladýlar. Bugün en son MT bir arkadaþ ile iki kez görüþtüm 650+ miktara 15.10 üzerine çýkamadý. Ýki gün önce de ayný oraný vermiþti; ki baþka bir þube 15.00 demiþti.
Oran alýrken MT sinin çok büyük önemi olduðuna inanýyorum. Çünkü Genel Md'lük ile yazýþma þekli çok önemli. Kuþ yuvadan uçacak þeklinde mesaj atarsa verebileceleri en yüksek oraný alabiliyorsunuz. MT si ile arayý iyi tutmak her zaman için iyidir.
Ben genelde bir banka ile uzun vadeli olarak çalýþýyorsam hep ayný MT sine giderim. Diðerler elemanlar boþ olup, benim MT si dolu bile olsa onu beklerim. Çünkü bankada ilk hesap açtýrdýðýmda MT si uzun bir konuþma yaparým. Kendimi tanýtýrým. Piyasayý iyi kokladýðým izleminini örnekler vererek saðlarým. Ekenomiyi takip ettiðimi belirtir günlük olaylardan bahsederim. Yani MT sinin beni her hali ile tanýmasýný saðlarým. Temdit günlerinde piyasanýn tüm oranlarýný alýrým. Hatta bankada iþlem yaparken bir kaç bankanýn MT si telefon ile aramasý da durumu daha da güzelleþtirir. Blöf deðil, ilk gelen müþterisine verdiði oraný vermez ise hemen gideceðim mesajýný hep canlý tutarým. Bankadan alabileceðiniz en iyi oran almanýn bence þartlarý bunlar. Eskiler bilir de yeni arkadaþlara tavsiyem olsun.
Bugün bir arkadaþ ile sohbet ederken konu inþaattan açýldý. Dedi ki çimento ve demir fiyatlarýna zam beklendiði için mal bulunamýyormuþ. ben onun yalancýsýyým. Gerçekten böyle bir durum var mý bilmiyorum. Eðer yüksek dolar kuru ile ithalat yapýldý ise bunun maliyetlere yansýmasý enflasyon üzerinde olumsuz etki yapabilir. Mevsim kýþ. Fiyatlar yükselmeye devam edebilir. Geçen hafta 6 tl ye aldýðým domates 8 tl olmuþ. Hem de izmir gibi bir yerde. Þehir merkezinden yarým saat sonra köydesin. Her taraf tarla, sera dolu.
Yer Ýmleri