yapý kredi 100k 13.8
denizbank 100k 13.5
yapý kredi 100k 13.8
denizbank 100k 13.5
Dolar almýþ baþýný gidiyor , çok kritik full TL deyim, eðer bu 3.67 aþýlýrsa iflas ettiðimizin belgesidir, acaip bir atak gelecek gibi ve full tl de yakalandým, benimle ayný durumda olanlar vardýr herhalde.
ykn yeni para usd %3,20 33+ gün 1000-500bin
ist merkez þube.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Maliye Bakaný Yine Senelik Alýþýlageldik Þovunu Yaptý
Sayýn bakan ,
milletle alay eder gibi ne olacak normalde 10 lira verecektiniz biz yaptýk bundan sonra 15 lira yani ekstradan 5 liracýk fazla vereceksiniz diyeceðine , önce toplayamadýðýn ödeyenleri enayi-ahmak yerine koyduðun o vergileri topla ...
benim hayat standartýmý aþaðýya çekersen 2016 seçimlerde bende seni al-aþaðý etmesini seçmen vatandaþ olarak bilirim...
bu böyle biline.
Yanlýþ anlaþýlmak istemem... Lakin durum þudur...
Babamýn geçen sene 150,000 TL ye almýþ olduðu araba, üzerinden 1 yýl geçmesine karþý þu an piyasada 190,000 TL ye "Babanýn oðluna" ver denir ya; o durum.. (Araç 2017 C200d)
Býst %3 yukarý basýyor, USD %1 yukarý basýyor... (%99 ters korelasyon olur, %1 düz korelasyon.. Ama düz olan çalýþýyor)
Kýsaca; arabada yakalan, malda yakalan, altýnda yakalan, bakýrda yakalan, petrolde varilde yakalan, buðdayda, kahvede yakalan, hissede yakalan, usd da yakalan, ama TL de malesef YAKALANMA.."
Tarihçi deðilim ama...
Þimdiye kadar okuduðum tarih kitaplarýnda ve de tarihte batan toplumlar için kullanýlan þu kliþe cümleleri en az 1000 defa okumuþumdur...
"Ve fakir halk, yüksek vergiler altýnda ezilirken; saray ve çevresi lüks ve þatafata içinde yaþýyordu..."
Dolar ne gazýydý bilemem Tl karþýnda geçenlerde 3.40 lara düþtüðünde bir abimiz 3.4550 Tl den dolar opsiyonu almýþ o günde Dolar 3.42 lerde saat 14.00 de pozisyon kapanacak beni aradý ben yandým ne yapayým bir akýl ver diye. Diyor ki 3.30 lara düþecek diyorlar 3 kuruþ aþaðýsýndan satýp çýkayým mý ? Dedim bir sakin ol önce , baþýna talih kuþu konmuþ haberin yok, anlýk durum seni yanýltmasýn koy gelen Dolarlarý bir kenara aç bir üçlü hesap çok beklemezsin sana garanti ediyorum yakýn zaman da 3.60 lardan satar hem faizinden hem Tl karþýsýnda deðerlenmesinden Tl de kazanacaðýn 4-5 aylýk faizi alýr sefa edersin dedim. Dinledi beni yatýrdý 3 lü hesaba sonra o Dolar çok deðil 2 gün sonra 3.50 lere attý beni aramadý dedim her hal bekliyordur daha sonra Dolar 3.60 larý görünce ben aradým nasýl dediðime geldi mi kazandýn mý 1 haftada 3 aylýk faizi ? Ne dese beðenirsiniz ben onlarý çoktan 3.50 den çýktým. Hayýrlý olsun dedim uzatmadým en azýndan zarar etmemiþ dedim ama biraz da gücendim hem tavsiye soruyor hem de tavsiye ye uymuyor diye. Tabi anlattýðým bu olay forum da YTD sadece baþýmdan geçen bir olayýn paylaþýmýdýr.
Yer Ýmleri