Her þubenin nakdi kendini baðlar; mikro bakmamak gibi bir opsiyon mevcut deðil. Bir þubenin kasasýnda akþam banknot kalmýþsa o þube o paraya faiz kazanamaz ve buna "þubeler cari cezasý" der bunun kaçarý yok.
Konuþtuðumuz þey zaten öðleden sonraki nakit hareketleri = öðleden önce ister yatýrýr ister çekersiniz sorunsuz. Benim çalýþtýðým banka sayýsý ve þubelerin sayýsý çok çok fazla. 1-2 tane istisnai þube mevcuttur ama geneli bu þekilde. Bir þube nakten çek ödeyecekse bunu da önceden bilmek ister. Saat 16.55'te gidip de "bana nakit vermek zorundasýnýz" diyemezsiniz eðer kasasýnda hazýr yoksa. Geç nakit getirenlerle geç nakit çekenlerin bir kýsmý elbette biraz örtüþür, operasyoncu hep bunu dengelemeye çalýþýr. Dengelenmeyen kýsým içinse "önceden haber verecektiniz þu an kasa müsait deðil" deme hakký da saklý tutulur.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
cuma günü ing nin 14'e çýkaracaðýný söyleyen arkadaþýn nerede çalýþtýðýný sanýyorum hepimiz artýk biliyoruz).
þekerbank 14.50 yapmýþ günlük.benim mevduat 1 aydýr þekerbanktaydý 14.25 üzerinden bundan sonra 14.50 diye mi iþleyecek yoksa yeni hesap açanlar için mi geçerli bilen cevaplarsa sevinirim.
Son düzenleme : yorgun nihilist; 11-12-2017 saat: 18:33. Sebep: ekleme
hocam þubeye cezayý kendi genel müdürlüðü kesiyor, tekrar ediyorum banka neden zarar etsin? Mikro bakamazsýnýz gün sonu banka aktifini pasifini tutturmuþmu ona bakýlýr. Tutturamayan geç likitide penceresinden borç alýr zarar eder(gerçi þimdi herkez ordan alýyor normal zamanda da).
Þubenin zararý devlet memurunun vergi vermesi gibi bi durum, hayali kaðýt üstünde. Bankanýn tümüne bakmanýz gerekiyor, ha bu demek deðilki gün sonunda nakit tutan þube hoþ karþýlanýr, neden karþýlanmadýðýný yazdýk zaten.
Demem o ki banka bi þubede fazla nakit tutar baþka yerde de alacaðý vardýr merkez bankasýnda kalmýþtýr ona faiz yazdýrýr. Ama tabiki nakit tutmamak tercihidir.
Ýstisnai þube deðil hocam sanayide çalýþan þube müþteriye saat geç oldu ben nakit almýyorum diyemez(çekmek demiyorum dikkat edin) yok öyle biþey. Mahalle arasýndaki emekli aðýrlýklý çalýþan þubelerin böyle bir lüksü olabilir tabi. Þubeden þubeye, bölgeden bölgeye çok ciddi farklýlýklar olabilmekte. Ticari þubeler mesela bambaþka çalýþýyorlar.
Yer Ýmleri