Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
%12,57 yýllýk net faiz oranýný aylýk baðlarsak
yýllýk bileþiði brüt %15,67 oluyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Oran alan yok mu arkadaþlar?
Avrupa bes'e geçti ikinci emeklilik þart artýk .bir emekli maaþýyla geçinilmesi zor .Yani devlet tamam ucuz kaynaklý kredi vs diye zorluyor beside kazýn ayaðý öyle deðil ....Bahri söylemiþ iþte gittikçe düþecek diye... .Devlette diyor ki artýk benim sistemime çok güvenmeyin bes yaptýrýn .ikinci bir geliriniz olsun emeklilikte .hele ki çalýþanlar zorunlu besi bi sövüyorlar ki anlamak mümkün deðil..Bize lazým zorla tasarruf .çünkü o kültürümüz yok .sgk genel mantýðý aktif -pasife dayanýr aktif prim ödeyenler pasif maaþý alan emekliler.pasif sayýsý artrsa aktifler pasifleri bakamaz .devlet bu istatistikleri yapýyor 30 sene sonra durum vahim diyor .herkes ona göre önlemini alsýn babýnda.... boþuna birazda 4 çocuk denmiyor ..hep aktif onlar iþte genç nüfus çoðaldýðý zaman ne kadar aktif ssk lý o kadar pasifi bakacak .
Þimdi kontrol ettim.
100.000 tl ana paramýz 12 sefer arka arkaya %14 brüt (%11.9 net) baglarsak ki bu 384 güne tekabul eder.
384 gün sonunda 113.264 tl olur. bu da %13.26 net faiz eder.
13.26/1.05 =12.62 yýllýk net eder.
Diye düþünüyorum...
Yer Ýmleri