eyw üstad yakýn vadede full dolara geçmeyi düþünüyormusun?
eyw üstad yakýn vadede full dolara geçmeyi düþünüyormusun?
..
14.50 'yi arttýramadý, baðladým þimdi. FÝBA da bunun üstüne çýkmýyor. Mart sonuna kýsmet artýk.
(TL'nin aþýrý deðerli olduðu 2003-2007 arasýnda full dolara geçmediysem, reel kurun tepelerde olduðu bugünlerde hiç geçmem. Yine yükselir o ayrý, ama faiz farkýndan daha fazla yükselmesi -yani reel kurun daha da artmasý- beklentimde yok. Politik riskten fýrlama yaparsa yapar ama onun tarihini beklemeyi düþünmüyorum)
Son düzenleme : JonDowes; 01-02-2018 saat: 11:32.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Sn. JonDowes,
Þu an hiçbir enstrümana full geçmek mantýklý gözükmüyor bana.
Kimisinin bubble'ý var, kimisinin reel getirisi az.
Yatýrýmýmýzý sepet olarak deðerlendirsek, bölüþtürmeyi nasýl yapmak mantýklý olur sizce (Borsa, Dolar, Euro,GBP, Altýn, TL mevduat, vs, vs,....)
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Çok yükselecek ürünün olmadýðý ortamda, en az düþecekleri seçmek lazým. 50:50 TL ve döviz mevduatý mantýklý olabilir ama kimseye kendi yaptýklarýmý tavsiye etmem. Þahsen paritenin trend dönüþünü bekliyorum dövizi arttýrmak için.
Kurallara AYKIRIDIR.
politik riski biz niye yönetiyoruz ki ? biz spekülatör deðil, küçük yatýrýmcýyýz bu nedenle belli datalarý analiz ederek yp / tl pozisyonumuzu belirlemeliyiz.
döviz artabilir mi ? evet, düþebilir mi ? evet, peki veriler ne söylüyor ? döviz gevþeyecek..
size sonuna kadar katýlýyorum, kör bir þekilde döviz talebini arttýran, piyasaya negatiflik yayan arkadaþlarý da kýnýyorum.
ytd.
eyw @JonDowes 50:50'de mantýklý çoðu banka - faiz verdiði için full dolara geçermisin diye sordum. 14,50 te çok iyi bir oran sayýlmaz. vergi düþüldükten sonra.
..
Dolarla, faizin netini çok fazla baðdaþtýrmýyorum. O biraz gündelik al satçýlýða girer. Dövize gireceksem 3-4 ay tutup %5+ getiriyle geri satmayý bekleme amacýnda olurum. Veya TL aþýrý deðerlenmiþtir, 1 yýlda %15+ yükseliþ bekliyorumdur; o zaman daha uzun vade için alýrým. TL faizi bu kararlarý etkilememesi lazým; %1 faiz hareketi bu stratejilerin özünü deðiþtirmez. Anapara bazýnda bunlarý yapmýyorum; VIOP'ta daha ufak tutar için kaldýraçlý borsa, altýn ve döviz iþlemleri yapýyorum; onun hesabý ayrý.
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer Ýmleri