Sevgili KY-34, mealen hatýrladýðým, geçmiþe dönük mesajýnýzý bulamadým, dün konuyu hatýrlatarak bilgi talep ettim; bir yanýt alamayýnca da dün dediðim gibi önce ilgili bankayý aradým, onlarda: "günlük dolar mevduatýmýz yok, 40 güne kadar vadeli dolar mevduat ürünü var dediler" Ben de günlüðe kanalize olduðum için günlük olarak deðerlendirdim. Problem geçmiþe dönük mesajý hatýrlayamamaktan ve yanýt alamamaktan kaynaklandýðýný düþünüyorum. Konuyu da izah edebildiðimi zannediyorum, rumuzunuzu da hatýrlamayarak genel olarak yazmýþtým. Bu yazýnýz üzerine bana düþen: kusura bakmayýn, ilk yazýnýza ulaþamadýðýmdan dolayý eksik hatýrlama demek olur. Fakat geç gelen yukarý daki yazýnýz gayet güzel baþlamýþ ama sonlara doðru seviyeyi düþürmüþsünüz!
Kem söz, sahibine aittir !
boþverin dolarcý dostlarým,vaktimizi boþa harmayalým. bu eurusd nereye gider onu tartýþalým.
Bu ay sonuna doðru 15 -15.50 ler konuþuluyor. Geçenlerde bloomberght de de bu ay sonu mevduat faizlerinde artiþ olabilir denildi. Ama günlukte 13-14 ler de dahi kalinsa ay sonu 15.50 ile baðlamak zarar etmek deðilmidir? Þu an hesap yapacak durumda deðilim. Yoldayým. Lakin gunlükte ben VB ( vakif) da %12 ile duruyordum. Lkin usd firsat vermedi alamadim. Dediðimi gibi hesabi iyi yapmak gerek 14 ile yaklaþik 20 gün günlükte durup faizler 15.50 oldu mu vadeye geçmek. Bana zarar gibi geldi. Þimdilik tek valör kaybi ile %14.75 vakifdayim. Ayrica günlükten saat 16 da çikmiþtim. MT cisini saat 16:20 gibi aramýþ durumu iletmiþtim. MT bundan sonra büyük oranlarda kar marjý kalmadiginý ve özel oranlarin hepsi valörlü baþlayacaðýnýda sözlerine ekledi. Ayrýca; evet büyük bankalar ile çalýþmak istiyorum. "Ne þeytaný gör ne de salavat getir" diyenlerdenim. Halkbank hariç; ykb, akbank, garanti hangisi 32 günde %14.75 üzeri oran verir oraya paramý taþýrim. Iyi akþamlar...
SM-E500H cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar arasýnda TL transferi yaparken EFT mantýklý. Para hemen aktarýlýyor. Üstelik çoðu banka ücret almýyor. Elde taþýmaya gerek yok.
Ancak dövizde durum farlý galiba. Döviz için swift yapmak gerekiyor diye biliyorum. Swift yapýnca da 1 veya 2 gün kayýp oluyor ayrýca komisyon alýnýyor sanýyorum.
Bu konu hakkýnda doðru bilgiyi verecek bir arkadaþýmýz yazarsa memnun olurum...
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer Ýmleri