USDTRY de gözlemlenmesi gereken seviye 3.40 olmalýdýr bana göre. Bu seviyenin altýnda 2 gün arka arkaya kapatýrsak, radara 3.10 seviyesi girecektir. Þahsen 3.40 ýn aþaðý yönde kýrýlmasý olasýlýðýný yüksek görüyorum ama 3.10 daki destek çok kuvvetli.
USDTRY de gözlemlenmesi gereken seviye 3.40 olmalýdýr bana göre. Bu seviyenin altýnda 2 gün arka arkaya kapatýrsak, radara 3.10 seviyesi girecektir. Þahsen 3.40 ýn aþaðý yönde kýrýlmasý olasýlýðýný yüksek görüyorum ama 3.10 daki destek çok kuvvetli.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Hükümet üyeleri demagoji yapýyorlar. Faizin düþmesini istiyorlasa kapý gibi 3 tane kamu bankasý var: HALKB VAKBN ZÝRAAT. Bunlara bir telefon açýp emir verseler 5 dakikada bu 3 bankadaki yýllýk faizleri %14 den %1 e bile düþürebilirler hatta sýfýrlayabilirler. Peki, neden böyle yapmýyorlar? Cevap: Yapamýyorlar, çünkü bu 3 banka faizleri ciddi oranlarda düþürse veya sýfýrlarsa bunlardaki mevduat 24 saat geçmeden diðer bankalara uçacak da ondan.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu KGF felaketimiz olacak,þimdide ikinciyi açýklamak üzereler. Bu sefer 2001 tarzý þok bir çöküþ bekliyorum, o zamanda kamu bankalarýndaki hesapsýz kitapsýz iþler sonucu büyük kriz çýkmýþtý. 2001 krizinin baþlangýç fiþeðini kamu bankalarý çakmýþtý bunu pek kimse bilmez, halka diðer batan özel bankalarý gösterip hedef saptýrdýlar. Emlak bankasýný hayvani bir zararla ziraate yamadýlar. ziraat ve halkbanktaki hayvani görev zararlarýnýda hazineye yüklediler. sonuçta hepimize patladý.
sayýn rxpu
http://tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/a...df?MOD=AJPERES
burada teminatlara bakabilirsiniz
Ýspanyolca geleceðin dili, sen geleceðin insaný ! ispanyolca
gayet güzel bir yorum olmuþ ancak þunu da unutmamak lazým: devlet eliyle USDTRY kurunda bir manipülasyon yapýlýyor olmasý ihtimali çok yüksek bana göre, hatýrlarsan 6 ay kadar önce USDCNY kuru 7 ye doðru atak yapýyorken Çin hükümeti offshore swap yöntemiyle kurdaki artýþý durdurdu hatta geriye döndürdü (þu anda da 6.66 da USDCNY), Ýsviçre Japonya Ýngiltere ABD ve AB merkez bankalarý aleni bir þekilde borsada, FX ve emtia (özellikle altýn ve gümüþ) piyasalarýnda manipülasyon yapýyorlar ve bunu da büyük oyuncularýn alayý biliyor, FX kurunu stabilize etmek için kullanýlan 1 nolu yöntem offshore swap kontratlarýyla piyasaya müdahale etmektir, TC Hükümeti kanadýndan bu yöntemin nasýl iþlediðini bilen ve/veya uygulayan biri(leri) muhakkak vardýr diye düþünüyorum, baksana TCMB fonlama faizi %11.97 ye aylardýr demir atmýþ duruyor ve bunun tek bir açýklamasý olabilir: Müdahale.
malumlar üç koldan offshore üzerinden FX'te USDTRY short poz.da,risk kaldýraç büyük,kayýp ihtimali %90. bu konuyu daha önce burada yazdýðýmda çok tepki almýþtým o yüzden ayrýntýya girmeyeceðim. Eylül ayý bunlar için kritik,sinirden bayram falan kutlayacaklarýný sanmýyorum.
Eðer offshore çalýþmýyorlarsa, böyle bir short pozisyonun alýnabileceði tek mekan Chicago Türev Borsasýdýr (CBOE), hem iþlem hacmi/derinliði hem de dünyanýn en büyük türev borsasý olmasý dolayýsýyla baþka bir mekanda almýþ olmalarý zor, bir ihtimal Londra'da da short gitmiþ olabilirler ama Londra'daki "over the counter" türüdür yani borsadan ziyade taraflar arasýndaki bir sözleþmeye dayalý iþlem türü. (CBOE deki USDTRY short pozisyonlarýnýn "kaç adet kontrat olduðu" kolaylýkla bulunabilir)
Yer Ýmleri