þeker en kötü banka kaðýdýdýr, tam bir uyuz eþek.
þeker en kötü banka kaðýdýdýr, tam bir uyuz eþek.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
Buneya saðlýk bilgisi bile var.gereksiz yazilari yoneticilere bildirin.
haftaya devam eder düþüþ..
düþsün düþsün maþallah
3.4994 ten bir miktar almýþtým, düþtükçe zararým artýyor ama olsun düþsün..
dolarýn düþmesi benim cebime zararlý olsa da ülkeme faydalýysa düþsün...
merkez bankasý faizleri indirmedikçe dolar düþmeye mahkum..
parite +%1 dikkat..
dxy 92.55
ytd..
Mevduat faizi nasýl ortalama konut kredisinden yüksek olabiliyor? Demek ki bankalar konut kredisi vermiyor veya zararýna veriyor sevabýna.
![]()
Deðerli arkadaþlar kimsenin hakkýný yemek istemem. Bugün yatýrýdýðým 100,000 USD ý %3,60 dan 45 gün ile baðlayan Vakýfbank valörümü pazartesiden baþlatmýþtý. Türlü bahaneler öne sürmüþlerdi. Ancak bunu akþam saat 17 de MT mesaj atarak düzeltiklerini söylediler ve Cuma yani bugünden valörüm baþladý. VB suçladýðým yazýmý geri alýyorum...
Bilginize..
Kýssadan Hisse;
Son günlerde mevduat, faiz, USD ve bist dörtgenine gelince... BÝST 68500 olduðu zaman BIST in 60,000 oradan 50000 lere süzüleceðine dair amatör profesyonel tahmin ve yazýlar çýkýyordu. Memleket 15 Temmuzu atlatmýþ, ard arda YATIRIM YAPILAMAZ notu yiyorduk. Berbat durumda idik.. Býrakýn yukarý 75,000 aþaðýya 35,000 e inecek laflarý çok daha mantýklý geliryordu. USD 2,92 TL den 3,20-3,40-3,80 oradan 3,94 olmuþtu.. USD için 5 TL oradan 6 TL hatta 7 TL olucak diye yazan, tahmin veren amatör profesyonel yabancý yatýrým þirketleri bile varken; bir anda endeks 75-80-85-90-95-100-105 ve buradan 110,000 lere geldi.. O sýrada malum USD 3,94-3,84-3,74-3,64-3,54-3,43 lere kadar 8 ayda indi..
Olay o kadar ansýz ve ani oldu ki; KY çýkarken ne USD alabilecek, ne Hisse alabilecek; Ýnerken de ne de satabilecek yürekliliði gösteremiyordu...
Çünkü 68,000 den olan BIST 75 de de, 80 de de pahalý idi...
Þimdi USD için buradan 3,30 oradan 3,20 oradan 3,10 hatta 2,85 olucak diyenler varken BIST için de 120,000 oradan 130,000 oradan 150,000 hatta Ali Aðaoðlu 180,000'ini bile TV de telaffuz etti...
Benim öngörüm 3,47 idi.. Ama zayýf Trump, kötü data seti, düþük enflasyon, güvercin "Jackson Hole", çaresiz FED baþkanlarý, Türkiye'de bayram öncesi yerlinin deli gibi DTH larý bozup TL almasý, TCMB sýnýn piyasayý her an %13 ile fonlamasýna raðmen USD 3,47 TL olan tahminimden 3 krþ inerek 3,44 TL oldu...
Hatta bazý arkadaþlar 3 krþ nedir ki? Bir günde 10 kuruþ iner 3,30 oradan 2.günde 3,10 olur diyenler oldu... Olabilirdi de .. Ama TL yi destekleyen onca iþe raðmen olmadý...
Birde bu destekler TL den kalkarsa ne olur?
Bu ara haberlerde 1 tane bile Suriye haberi yok mu? I-ýh yok.. N'oldu savaþ mý bitti? Huzuramý erdiler? Bayýr Bucak Türkmenleri ne oldu? Peki ya Mynmar daki Müslümanlar? Somali'de açlýk mý bitti?
Yok zamaný gelince hatýrlatýlýrlar.. Þimdi zamaný deðil... uykunun en tatlý yerindeyiz... Þýýþþþþt...
Portfoyümün %45 i USD da (3,4711TL) %55 'i TL de...
Ama naçizane 3,47 den sonra ki benim dip anlayýþým 3,42 TL dir.. Bu arada unutmayalým bizler profesyonel deðiliz; amatörleriz... Trade edecek bilgimiz yok.. O vakit makro bakmak daha faydalý olucaktýr...
Yani Trene son vagonuna yetiþmek için koþup raylara düþüp parçalanmaktansa; yolun diðer tarafýnda en ön vagondan yer alýp sakin sakin beklemek daha mý iyi ne!
Yer Ýmleri