801 türü likit fonlarda komisyon falan yok, devletin koyduðu stopaj var, diyelim 10,000 tl kar ettin, %10 kardan keser, ana para+9,000 tl toplam meblað hesabýnda olur, mevduatta ise durum faiz üzerinden %15 stopaj keser ana paraya uygular, hangisi karlý ince hesap bilmiyorum, ben ilk aldýðým tarih Ramazan bayramýndan önce almaya baþladým 20 haziran ilk alýþým, azar azar ekledim. O günü baz alýp kaç getirdi bilemiyorum, birde 819 var özel ve riskli bir fon borsanýn dibini bulduðun an alýnabilir diðer durumda alýnmaz, yani borsa 70/72 iken 819 alýnýrdý, ben biraz fona kafa yoruyorum borsa yorucu ve tamamen býraktým fx ve viob uda býraktým, hepsi koca birer saçmalýk, komisyonlar al-sat, her bir adet kontrat için ayrý komisyon, kafayý yer adam, hisse tarafýda saçmalýk, sen 10 hisse alýrsýn en az aldýðýn 10. uncu gider kalan dokuzdan 3 ü zarar yazsa 40,000 puan artýþýnda ana parada patinaj eder, durursun, bilmen çok zor, zaten vatandaþýn aldýðý hissede gitmez. Ýþin doðasý gereði, likit fon risk %0,0 ve esnek, al-sat yada tut, tek dikkat gerektiren konu gün içi al-sat her bankada farklý , sen saat 4:45 de alýrsýn, banka sana volörlü bir sonraki günden satmýþ olur, çok dikkat gerektiren nokta bu, iþlem anýnda alýþ fiyatý=satýþ fiyatý olmalý, bazý bankalarda 13:30 a kadar satýþ. 16:30 a kadar alýþ olur, zaman aralýðý bu yüzden önemli![]()

Yer Ýmleri