............
............
10000 2 veren araci kurumlar...paranizin 2 veya 3 kati... ayni gün kapatmak sartiyla alim satim yaptiriyorlarmi..
tacirlere 10000 de 7.5 ödemekten gina geldi..sadece paramin 3 katina kadar alim satim yaptirma avantaci var..bilgisi olan yazabilirmi..
derinlikli ekran için illa hacimmi olmalý
selamlar arkadaþlar ziraat yatýrým ile çalýþýyorum . binde 1.5 idi . konuþtum binde 1 e indirdiler. ancak forumda bakýyorum onbinde 1 verenler var. aslýnda ziraat yatýrýmdan memnunum ama komisyonlarý yine de yüksek geliyor. ziraat yatýrým ile çalýþýp tavsiyesi olan var mýdýr ?
aracý kurumlarýn al-sat iþlemi için kestiði komisyon harici masraflardan bahseden niye yok?
örneðin ata yatýrým,
1) her ay "takasbank saklama masrafý diye 9-10TL" bir para kesiyor benden tabii portföye göre, bir arkadaþýmýn hesabýndan ise her ay "takasbank saklama masrafý diye 25TL" gibi bir para kesiyor,
2) bir de "2017-9 aylýk dönem hizmet bedeli(BSMV dahil)" diye 84TL kesmiþ eylül sonunda, aradým sordum, cevap olarak da "size verdiðimiz telefon, sms bilgilendirme hizmetleri için" diyor halbuki bana gelen ne bir telefon ne de bir sms bilgilendirmesi var senelerdir?!? zaten istemiyorum da. yani her hesaptan senelik 12 ay için 120TL'ye yakýn bir para kesiyor ata yatýrým.
sizin aracý kurumlarda durum nedir? eðer böyle keyfi masraf çýkarýp hesaptan sürekli para týrtýklayan bir aracý kurum yoksa ben de o aracý kuruma geçiþ yapmak istiyorum, bilgisi olan paylaþýrsa sevinirim.
8-10 aracý kurumla çalýþtým þuan çok iyi olan kurumlardada hesabým var onbinde 2 le çalýþan kurumlardada hesabým var. Düþük komsiyon verinde bazý konularda kýt hizmet alýyorsun.
Örnek vereyim. onbinde 2 ile çalýþtýgým kurumlarýn internet sitesine giriyorsun içi boþ içinde gecikmeli olarak izleyecegin java matriks, forex vs ekran yok. eft gönderecen telefonla talimat verecen , voba para aktaracan telefonla talimat verecen, para çekecen telefonla talimat verecen , daha sayamayacagým bir sürü sýkýntý yýl 2017 hala 2000 model internet siteleri var. Adam akýllý hesap ekstresi , kar zarar raporu , iþlem hacmi raporu alamýyorsun. Araþtýrma strateji raporu konusu felan sýfýr. Burda ben bir aracý kurumu kastedmiyorum belki 80 aracý kurum varsa 40-50 si böyle
Yüksek komisyon ödedigim kurumlarda üste saydýgým þeylerin hepsi sitesinde mevcut. Binde 1 ödedigim bir aracý kurumdan biraz bahsedeyim. Sitesinde 15 dk gecikmeli java matris, forex web plus var. Her türlü talimatý internetten yapýyorsun. Komisyondan baþka hiç masrafýn yok istedigim kadar eft yap , para aktarma çekme , daha bir çok talimatý sitesinden yapabiliyorsun. Hacim yapýnca ücretsiz ekrarýný veriyor. Sitesinde bir sürü araþtýrma raporu , analiz araçlarý vs imkanlar var. Kendi mobil sitesi, kendi anroid uygulamasý var. Mesela mobil sitesi olan aracý kurum 3-5 geçmez. küçük bir ayrýntý fakat var iþte
Ben hangisini tercih ediyorum düþük komisyonlu aracý kurumu tercih ediyorum. Artýk android, iphone , investing vs bir çok uygulama iþlem çeþitligi sayesinde aracý kurumun sitesi zayýf olsa da sorun olmuyor.
Peki benim aradýgým ney 2 kurumdaki hizmetleri birleþtirmek . Aþaðýdaki fonksiyonel hizmetleri düþük komisyon veren aracý kurumdan almak. Böyle bir kurum arýyorum.
Þuan biraz zorlasan endüþük hacime bile Hisse viop için kapýyý Onbinde 2 ile açýyorlar.
ilk kullandýðým aracý kurumum gedik yatýrýmdý. yüksek komisyon oranlarý ve arada kesilen saklama masraflarý nedeniyle 2008 yýlýnda Tacirler'e geçtim . Þu ana kadar hiçbir problem yok. Onbinde 7,5 komisyon ve eft vb. masraflar 0.
Çok sýk iþlem yapanlar için tabiki Onbinde 2 komisyon þart. Fakat bunu saðlayan hem aracý kurum az hemde hizmet kalitesi düþük.
syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri