Frigonun iflas erteleme sürecine giden dönemi kastetmiþmiþim Sayým Mehmet Tercüman, 2009-2016 tarihleri arasýnda faiz/kur baskýlandýðý için kur þokunun yaþandýðný düþünüyorum. Babacan ve ekibinin mi yoksa baþka birinin mi suçu o kadarýný bilmiyorum ama her halükarda o yýllardaki iktidarýn hatalý bir maliye politikasý yürüttüðü aþikar.( 2008 yýlýna kadar ekonomiye ÝMF'nin yön verdiðini hatýrlýyorum, benim nazarýmda bu ihale 2008'den sonra ekonomiye yön verenlere kalýyor).Geçmiþte ve günümüzde uygulanan kur politikasý için yaptýðým deðerlendirme hatalý olabilir. Temel düzeyde iktisat, maliye ve muhasebe bilgim ve sosyal medya aracýlýðý ile öðrendiðim bilgiler ýþýðýnda kurun ve faizin olmasý gereken yerin altýnda olduðunu ve baskýlandýðýný düþünüyorum.
Ama iþin özü Frigonun iflas erteleme sürecinin ortaklarla bir ilgilisi olmadýðýný ve deðiþen konjonktürle iliþkili olduðunu ifade etmek istedim. Görüþlerinizi bizimle paylaþtýðýnýz için kendi adýma teþekkür ederim.
Yukardaki beyanlarým yatýrým tavsiyesi olmayýp, þahsi fikir, deneyim ve öngörüleri ihtiva eder.Herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri