Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
86,90 10% 803,36 Mn 78,20 / 86,90
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
390,50 10% 3,95 Mn 355,50 / 390,50
17,60 10% 182,58 Mn 16,11 / 17,60
799,00 9.98% 540,50 Mn 799,00 / 799,00
19,17 -10% 779,78 Mn 19,17 / 22,00
19,80 -10% 1,75 Mr 19,80 / 23,80
8,64 -10% 1,08 Mn 8,64 / 9,60
324,00 -10% 553,40 Mn 324,00 / 373,50
16,84 -9.99% 4,38 Mr 16,84 / 19,94
2,93 -9.29% 23,14 Mr 2,92 / 3,25
335,25 0.6% 14,99 Mr 310,00 / 336,50
187,10 4% 11,97 Mr 171,20 / 196,30
305,50 -0.08% 8,14 Mr 305,00 / 310,00
40,86 1.95% 6,37 Mr 39,44 / 40,90
20,82 2.26% 1,16 Mr 20,22 / 21,04
71,30 -1.99% 6,36 Mr 71,05 / 73,70
412,25 -1.67% 4,70 Mr 410,75 / 423,50
335,25 0.6% 14,99 Mr 310,00 / 336,50
805,00 3.07% 4,93 Mr 786,50 / 807,50
100,50 -0.5% 326,77 Mn 99,95 / 102,50
113,50 -1.05% 198,47 Mn 113,20 / 115,90
412,25 -1.67% 4,70 Mr 410,75 / 423,50
36,82 3.72% 224,66 Mn 35,70 / 37,04
11,05 -3.41% 279,73 Mn 11,00 / 11,57
85,45 1.06% 475,13 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 1/34 12311 ... SonSon
Arama sonucu : 269 madde; 1 - 8 aras.

Konu: Fkralar

Fkralar

4 ynetim ilkesi...

Hikaye 1

Adamn biri tam dua girmek zeredir ve kars da duunu alm olarak kabinden kmaktadr ki, kapnn zili alar.

Kapya kimin bakaca konusunda ufak bir tartma sonrasnda kadn pes eder. zerine bir havlu alarak merdivenleri aa iner ve kapy aar. Gelen einin arkada x'tir.

Kadn daha selam veremeden x "havlunuzu zerinizden yere drrseniz size annda 300 Euro veririm" der. Kadn bir mddet tereddt eder, ancak havlunun dmn aarak havlunun dmesini salar.

X ona bakar ve 300 Euro verir ve sze devam eder:

"Antrede doabilecek ufak bir tensel yaknlk iin size 500 Euro daha verebilirim, hem de derhal" der.

nce akn, fakat daha sonra adrenalinin verdii heyecan ve alacapara ile yapabileceklerinin anlk hayaliyle ksa bir duraksamadan sonra kabul eder.

Yaam olduu olayn ve ksack bir sre ierisinde edinmi olduu ufak servetin heyecanyla merdivenleri yukar karak banyoya geri dner.

Hala duta olan ei ona kimin geldiini sorar. "Arkadan x" diye cevap verir kadn.

"ok iyi, ona bor verdiim 800 Euro'yu getireceini sylemiti, onu getirdi o zaman."

1. Hikayeden kartlacak ders :

Eer bir ekipte alyorsanz bilgiyi saklamayn, paylan. Karar mekanizmasnda belirleyici olabilir.

Bylece yanl anlalmalarn ve darya kar kt duruma dmenin nne geebilirsiniz.
    Benim yaradlmda bir fevkaldelik varsa, o da Trk olarak dnyaya gelmemdir. - Mustafa Kemal ATATRK

Hikaye 2

Aracnn direksiyonuna geip kiliseye gitmek zere yola koyulan rahip yolda yrmekte olan bir rahibeye rastlar.

Aracn durdurur ve kiliseye kadar onunla gelmek isteyip istemediini sorar. Kadn arabaya biner ve bacak bacak stne attnda bacaklarnn gzellii ortaya kar.

Rahibin gz kayar ve bakaym derken ksa bir sre iin aracn kontroln kaybeder. Arac tekrar kontrol altna aldktan sonra saelini rahibenin baca stne koyar.

Rahibe ona bakar ve yle der : "Rahip, 129. ayeti hatrlyor musunuz ?"

Utantan kpkrmz olan rahip derhal elini ekerek rahibeye zrlerini sralar.

Bir mddet sonra akl tekrar karr ve rahibenin bacana tekrar dokunur vites deitirme bahanesiyle ve rahibe ayn soru ile karlk verir :

"Rahip, 129. ayeti hatrlyor musunuz ?"

Utancndan yine kzaran rahip elini eker ve "af edersin kardeim insanolu zayf debiliyor" der.

Kiliseye vardklarnda rahibe arabadan iner ve tek kelimesylemeksizin, ancak ok manal bir bak frlatarak kaybolur.

Rahip aceleyle ieriye koturur ve bir ncil alarak 129. ayeti aar okumak iin.

129. ayet yle demektedir :

leriye gidiniz, daha yukarlarda araynz.

Orada gzellikler bulacaksnz.

2. Hikayeden kartlacak ders :

Grev alannzla ilgili her zaman bilgili olun, aksi taktirde frsatlar karabilirsiniz.
    Benim yaradlmda bir fevkaldelik varsa, o da Trk olarak dnyaya gelmemdir. - Mustafa Kemal ATATRK

Hikaye 3

Pazarlamac, ef sekreter ve irket mdr bir len paydosunda lokantaya doru yrmektedirler.

Parktaki banklardan birinin zerinde sihirli bir lamba bulurlar. Lambay ovarlar ve gerekten de lambadan cin kar.

Aslnda kiiye 3 dilek hakk veriyorum ama sizler kii olduunuz iin hepinizin birer dileini gerek yapacam" der cin.

ef sekreter arszca atlarak "nce ben" diyerek srann nne yerleir. "Bahamalarda, muhteem bir sahilde tatil yapmak istiyorum.

Tatilim hi bitmesin ve hibir dert hayatma girmesin" diye dileini ifade eder.
    Ve hoop, ortadan kaybolur.

imdi de pazarlamac atlr ve "imdi sra bende" der.

"Hayallerimdeki kadnla Tahiti sahillerinde Pina Colada imek istiyorum" der ve hoop, o da ortadan kaybolur.

"imdi sra sende" der cin irket Mdrne.

"bu iki sala leden sonra ilerinin banda grmek istiyorum" der mdr.

3. Hikayeden kartlacak ders :

stnz olan birinin her zaman iin nce konumasna izin verin.

Hikaye 4

Bir mafya babas evli bir kadnla iliki kurmu. Bir gece kocas yok diye kadnn evine gitmeye karar vermi ve adamlarna "Ben ieri girdikten sonra hemen byk bir branda ayarlayn ve pencerenin hemen altna drt ucundan gerin" demi.

Sonra da ne yapacaklarnn talimatn vermi:

"Kadnn kocas gelirse kapy bir kere aldrn, ben aaya atlayacam, yakalanp karizmay izdirmeyelim... Tamam m?"

Adamlar, "Bastne patron" demiler. Mafya babas kadnn evine girmi, tam yataa uzand anda evin kaps alnca bizimki kendini tereddtsz pencereden donla 4. kattan aa frlatm.

Kadn zerine alelacele bir ey alp kapy am ki karsnda patronun adamlarndan biri...

"Yenge" demi adam mahcup bir ekilde nne bakarak,

"Patrona syle branda bulamadk!"

4. Hikayeden kartlacak ders :

Ekibini becerikli ve de zm retebilen bilgili insanlardan kuracaksn...

Adamin biri i ariyormus. alismak istedigi firma ile grmeye gitmi.

Sorular/snavlar,
    Adam berbat, hi bir ite almas mmkn deil.
    Ama firma yetkililerinin adamnn torpili yznden bir neri getirmeleri'de art ...

- Marketing dnr msnz ?

* Nee? !! Daha iyi birey yok mu ?

- Peki, sats sorumlusu olur musunuz ?

* Olmaz ! Daha nitelikli birsey isterim.

- Finans ileriyle ilgilenseniz ?

* Yok daha neler, hayatta yapmam ; daha iyi birey, daha iyi birsey yokmu !?

- Peki o zaman size iinde hem seyahat hem seks olan bir sey nerelim !

* Hah ! Aynen byle birsey aryorum. Nedir o ?

USTA - IRAK

Usta ve rak ilikileri oklukla zanaatkrlar iin kullanlr. zellikle bir meslein renim kurumlar yok iken, sadece pratikle renildii meslek snflarnda usta olmak ve rak yetitirmek becerisine sahip olabilmek nemli bir haslettir.

TDK Szl, usta szcn yle tanmlar; “bir zanaat ve meslei gerei gibi renmi olan ve kendi bana alabilen kimse. Usta niyetine de ‘eli uz, iinin eri ve mahir’ gibi ek tanmlamalar yer alabilir.

rak ise, bir meslei renmek zere ustann nezaretinde alan kiidir.

Tp mesleinde de usta ve rak ilikisinden sklkla sz edilir. Byk olaslkla tp reniminin medrese tedrisat gnlerinden kalma bir yaklam olmakla birlikte, gnmzde de tp reniminin ustalk hasletleri ve sabrla izlenecek raklk evreleri sz konusudur.

Gen doktorlar, gnmzde byk olaslkla modern tp eitimi kurumlarnn yadsnamaz katks ile teorik olarak ok eyler bilerek hayata atlrlar. Ancak deneyimlerimle iyi biliyorum ki, kaln kitaplarn bile ieriinde olmayan baz gndelik yntemleri ve usulleri onlara usta doktorlar, yani kdemlileri retirler.

Burada iin pf noktas, usta konumundaki doktorun yllarn deneyimleri ile elde ettikleri pratik becerilerini kskanmadan ve yksnmeden gen meslektalar ile paylaabilmek hasletleridir. rak konumunu iine sindirmeyi bilebilen gen doktorlarnda, yllarn imbikten szlm deneyimlerini kolayca sahiplenebilmek olanan elden karmamalar iin ustalarna kar saygl davranabilmeyi unutmamalar gerektiidir.

Size, tp mesleindeki usta ve rak ilikisine iliki bir kk fkra sunacam. Sanrm bylece konuyu daha iyi deerlendireceksiniz.

Uzun yllar kk bir kasabann tek ve yal hekimi olan tp insannn emeklilik gn gelmi atm. Yerine de okuldan henz mezun bir gen doktor atanm.

Yal doktor, gen meslektan karsna alarak ksaca kasabay ksmen tantmaya alm. Sonra da, o gn iin evlerinde muayene olmak talepleri olan birka hastay birlikte gezerek muayene etmek kararn almlar.

lk gittikleri evde nispeten yal bir kadn yatanda yatyormu. ikyeti sorulan kadn hasta, sindirim sistemi ile ilgili yaknmalarn anlatm. Her ikisi de hastay ksaca muayene etmiler. Muayene sonras yal doktor hasta kadna hitaben konumu;

“Senin sorunun bolca i meyve tketmenden kaynaklanyor. Bu nedenle i meyveleri azaltmal ve ksmen komposto halinde tketerek sindirimlerini kolaylatrc nlemi almalsn!”

Yal kadn bu tavsiyeden memnun olmu ve teekkr ederek nerildii gibi davranacan ifade etmi.

Bu evden kar kmaz, gen doktor kdemli doktora nasl kolayca bu tanya varabildiini sormu.

Yal doktor; “Dikkat etti isen elimdeki stetoskobu bilerek yere drdm ve yatan altna gz attm. Yatak altnda bolca taze soyulmu meyve kabuklar vard”, demi.

ki doktor, birlikte ikinci adrese gitmiler. Burada da hasta olan gen bir kadn varm ve yatakta yatyormu. Kadnn ikyeti ise; iddetli halsizlik ve yorgunluk hissi ve nerede ise yataktan hi kmamak arzusu imi.

ki doktor ayr ayr ksaca muayene etmiler. Yal doktor tehisini bildirmek zere gen doktora ncelik tanm ve ‘buyurun’ diyerek geri ekilmi.

Gen doktor, yatakta yatan gen kadn hastaya ynelerek; “Anladm kadar ile kendinizi ruhani dnyaya terk etmi ve yaamnz nerede ise kiliseye kout klmsnz. Yataktan kalkarak biraz da dnyevi megalelerle oyalann”, demi.

Her iki doktor dar ktklarnda, yal doktor gen arkadana dnerek tebrik etmi ve kendisinin de bu hasta kadn nerede ise her gn kiliseye giderken grdn anlatm. Ve eklemi; “Merak ediyorum, bir defada nasl bu tespite varabildiniz?” .

Gen doktor; “ Siz kadn muayene dereken ben de geen defa sizden rendiim gibi stetoskobumu kasten yere drdm ve aktrmadan yatan altna baktm. Orada, rahibi grdm, yatan altnda bzlm yatyordu”.

Sanrm kolayca anlam oldunuz tp mesleinde de usta ve rak ilikilerinin nemini!..

8. Ali 3. snfa giden zeki bir ocuktur.
    Bir gn retmeni Ali'ye 'Siyaset' nedir diye sorar.
    Ali dnr ama o ocuk aklyla cevap veremez.
    Eve gider kitaplara bakar ama hibir ey anlayamaz.
    O da babasna sormaya karar verir.
    Baba, Siyaset nedir?
    Baba dnr.Ali'ye uygun bir yolla anlatmak ister.
    Bu evde paray getiren kim olum?
    Sen...
    Ben kapitalist rejimim.
    Peki, paray alp bizim yiyecek iecek ve giyecek gibi ihtiyalarmz karlayan kim?
    -Annem...
    O da hkmet.
    Peki, kk kardeinle kim ilgileniyor?
    Dadm...
    Dadn ii, kardein gelecek, sen de halksn o zaman.
    Ali her eyi not alr ve uyur.
    Gece garip seslerle uyanr.
    Bir de bakar ki kardei alyor.
    Yanna gidince altna pislediini anlar.
    Hemen annesini kaldrmaya gider.
    Ama ne yaparsa yapsn anne kalkmaz.
    Bu arada salondan gelen sesleri merak eder ve salona gider.
    Babasyla dadsn uygunsuz yakalayan Ali'nin azndan aynen u kelimeler dklr: Kapitalist rejim iiyi smryor, hkmet uyuyor, gelecek bok iinde, halk ne yapsn...
    nsan sahili gzden kaybetmeye cesaret etmedike, yeni okyanuslar kefedemez...

Sayfa 1/34 12311 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •