Yemezler oblak bulut çok bariz belli ifadelerinden kime hizmet ettiðin bulursun satýlýk hisse her fiyattan alýcýyýz 😎bu kadar belli etme kendini
Yemezler oblak bulut çok bariz belli ifadelerinden kime hizmet ettiðin bulursun satýlýk hisse her fiyattan alýcýyýz 😎bu kadar belli etme kendini
Ben Çanakkaleliyim Dardanel'i çok severim ürünlerini her markete gittiðimde alýrým, nickim bile Dardanel'den geliyor1998'den beri de borsadan Dardanel'i takip ederim. Aylarca sýrasýnýn kapalý kaldýðýný da bir daha açýlmayacak dediklerini de çok okudum, çok gördüm. Ama Niyazi Önen bunlarýn hepsini atlattý. Sýrasý ara ara kapansa bile bir þekilde borsaya geri dönmeyi baþardý Dardanel. Gün geldi Japonlarla ortak oluyor dendi, gün geldi Ülker alacak dendi, gün geldi tüm alacaklý bankalarla anlaþmaya varýldý dendi ama hiçbiri gerçekleþmedi. Son durumda bile gelinen noktada insanýn bu yüzden içinde soru iþaretleri kalmýyor deðil... Niyazi Önen neden 25.000.000 sermayeli Dardanel Enez ile Dardanel Önentaþ'ý birleþtirmiyor aklým almýyor. Neden Niyazi Önen gýda sanayi aþ diye bir þirket var aklým almýyor. Neden Dardanel Önentaþ Dardanelspor' a ortak anlamýyorum.. ton tvde bile hissesi var...
Ama son birkaç yýla bakacak olursak Dardanel'de önemli geliþmeler oldu, ortaklýk arayýþlarýna son verdi,þirkete iyi idareciler aldý, ürünlerini eskiden Migros'ta bulamazken artýk rahatlýkla alabilir oldum. Dahasý fabrikasý çalýþýyor, ham madde alýmýnda rekorlar kýrýyor, patronu tahsisli sermaye arttýrýmýyla þirketine sahip çýkýyor. Fabrikanýn arazisini deðerlendirip borçlarýný ödemeye çalýþýyor.. Dahasý bu þirket Çanakkale merkezdeki fabrikasýnda çoðunluðu kadýn bine yakýn insaný çalýþtýrýyor, dörtle çarpsak 4000 kiþinin karnýný doyuruyor, Çanakkale merkez o kadar büyük bir yer deðil ve iþ imkanlarý da o kadar çok yok o yüzden Dardanel Çanakkale için önemli ve hükümette bunun farkýnda...
Kýsacasý Niyazi Önen 1995-2000 yýllarýndaki hatalarýndan ders çýkarmýþ durumda (bu tarihler arasýnda grubun hýzlý büyümesinden dolayý , makarnadan salçaya, kadar her ürünü çýkarýyordu Dardanel, dahasý Ton tv Dardanel air gibi yatýrýmlar için bankalardan þu an ödemek için uðraþtýðý kredileri çekmiþti)
Benim elimden Dardanel yok ama dediðim gibi hep takip ederim ve takip edeceðim... size de tavsiyem bundan önce ki yýllarda olsaydý araþtýrýn, inceleyin ama çok ama çok temkinli olun derdim... þimdiyse elinizde hisse varsa kaptýrmayýn ve sabýrla bekleyin... Rakibi olan Kerevitaþ her an batabilir ama Dardanel Niyazi Önen'deki bu inat olduðu sürece batmamak için elinden gelen her þeyi yapar...
Son karar sizin yazdýklarým beni baðlar sakýn Dardanel'e gönül baðý olan bu adamýn yazdýklarýný okuyup gaza gelmeyin,yatýrým yapmayýn... Sorumluluk kabul etmem![]()
INVESTOPEDIA 02 08 2017, 10:25 Güncelleme: 10:36
Deðer yatýrým, þirketlerin hisse senetlerinin iç deðerlerinden daha düþük bir oranda iken alýnarak yapýlan yatýrým stratejisidir. Bu durum bazý þirketlerin sadece hisselerini normal deðerinin altýnda satmasýnda kaynaklanmaktadýr.
Deðer yatýrýmcýlarý aktif olarak piyasada deðerlendireceðine inandýklarý hisse senetleri aramaktadýrlar. Bu stratejiyi kullanan yatýrýmcýlar, piyasanýn iyi ve kötü haberlere tepki gösterdiðini ve bunun da þirketin uzun vadeli temelleri ile uyuþmayan hisse senedi fiyat hareketleriyle sonuçlandýðýndan dolayý fiyat düþtükçe kâr etme fýrsatý verdiðine inanmaktadýrlar.
Deðer düþüklüðüne uðrayan hisse senetleri, yatýrýmcýnýn hata yapmasýndan dolayý ortaya çýkar. Deðer yatýrýmcýlarý ise düþük piyasa defter deðeri oraný, ortalamanýn altýnda fiyat-kazanç oranlarýna ve / veya daha yüksek temettü getirilerine sahip hisse senetleri seçerek bu mantýksýzlýktan kâr saðlamaya çalýþýrlar. Bu rakamlar bir þirketin içsel deðeriyle karþýlaþtýrýlýr ve daha sonra karþýlaþtýrma deðeri yeterince yüksekse deðer yatýrýmcýsý yatýrým yapar.
Deðer yatýrýmýnýn dünyadaki en büyük savunucusu Berkshire Hathaway yatýrým þirketinin CEO'su Warren Buffett’tir. Kendisi “Ýyi bir þirketi ucuz fiyata almak ucuz bir þirketi iyi fiyata almaktan daha karlýdýr” demektedir.
Deðer yatýrýmcýsý piyasa çabucak kar etmeyi düþünmez, bunun tam tersi temelinde güçlü iþ modelleri yatan þirketlere yatýrým yapmayý tercih eder.
Siz herkes den bilgilisiniz masaallah biraz da siz tecrübelerinizi aktatarsanýz bizler aydýnlansak..
O %20 'lik kýsým 20.000 metrakare deðil mi ? Sizin hesabýnýz ile 80.000 metrekare daha mý var 😊.. ?
Gözaltýndan nasýl çýkar ??? Yazdým ya.
Kaynak M.Þimsek.
Faaliyet karý yazýp finansal zarar yazan þirketlere kolaylýk saðlanacak.
Anladýðým siz karamsarsýnýz peki bu forumda iþiniz ne 😊
Dardanel iki aydýr taþýyorum doðru çünkü ben kafamda taþlar yerine oturunca pozisyon alýrým.
Elinde 23 mln K olan (........) ve bu pozisyonu deðiþtirmeyip üzerine ekleyen niye böyle birþey yapar.
Sunu da yapabilir di.. Bir iki haber patlar çek yukarý ver verebildiðin kadar eee öyle birþey de yok..
Oblak, hisse alýrken sadece temel teknik bakýlmaz, bunun yanýnda 3/4 tane daha indikatörüm var 😊 Yazardým ama senin iþine yaramýyor nasýlsa.. 😊
Saçma sapan polemik yapýlmadýðý sürece herkes'in yorumuna saygým var..
Unutmayýn yem olmamak için biz küçüklerin gerçek somut verilerle bilgi paylaþýmý yapmamýz lazým..
Sonuç olarak 2011 Kasým zirvesini takip edicem ve hacimi hele bir orayý kýrsýn ve teyit versin sonraki hedeflere bakarýz.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir yazdýklarým.
Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr..
Saðlýcakla..
Genel bir soru sormak isterim..
110 mln hasýlat verisi var iken, hammaddesi neredeyse sadece balýk olan bir iþletme neden "34 mln 'luk h.madde giriþi yapar..!
DARDANEL, TARÝHÝNÝN EN BÜYÜK HAM MADDE ALIMINI YAPTI
Çanakkale'de faaliyet gösteren Dardanel fabrikalarý, bir ilke daha imza attý.
Dardanel, Tarihinin En Büyük Ham Madde Alýmýný Yaptý
09 Aðustos 2017 Çarþamba 17:38
Çanakkale'de faaliyet gösteren Dardanel fabrikalarý, bir ilke daha imza attý. Dardanel, Hint okyanusunda doðal yöntemler ile avlanan 6 milyon Euro deðerindeki hammaddeyi satýn alarak Çanakkale" de bulunan Dardanel fabrikalarýnda iþlemek üzere gemi ile Çanakkale kepez limanýna getirdi.
6 milyon Euro deðerindeki ton balýðý Dardanel fabrikalarýndaki soðuk hava depolarýna taþýnýrken, bu denli yüksek bir hammadde alýmý Dardanel" in yýlýn ikinci yarýsýnda günlük iþleme(üretim) kapasitesini arttýracaðý anlamýna geldiði kaydedildi. Çanakkale merkezde bulunan fabrikalarýnda kuruluþundan buyan en büyük hammadde alýmýný yaparak hammaddesini soðuk hava depolarýný muhafaza eden Dardanel, kýsa bir süre sonra günlük üretim kapasitesini de arttýracak. Çanakkale ekonomisine, istihdama ve özellikle de kadýn istihdamýna katkýda bulunan, Çanakkale merkezde bulunan tek fabrikasý olan Dardanel'de çalýþanlarýn yüzde 80" i bayan. Kapasite artýrýmýndan dolayý, fabrika, yeni bayan istihdamý için arayýþa girecek. Dünya genelinde 35" ten fazla ülkeye Dardanel güvencesi ve markasý ile doðal ürünler ihraç eden Dardanel, Avrupa'da ve orta doðuda aranan, bilinen ve güvenilen bir marka haline geldi.
En son haberimiz buydu 9 aðýstos tarihli. Mehmet önen þöyle diyordu bir röportajýnda bakabilirsiniz ton tv de var biz 6 milyonluk bir hammadde alýmýndan 30 milyon tl lik üretim yapýyoruz diyordu. Oranlayýn son alýþýný! Demekki yüksek bir sipariþ almýþ olmalarý gerekiyorki bu alýmlarý yaptýlar. Yada bu yýl ton balýðý maliyeti düþük olduðundan stok yapýyorlar. Her bakýmdan olumlu. Gelecek yýl fiyat artarsa yüksek kar yazar. Zaten kar marjý yülsek olan bir ürün. Bildiðim iþçilik ücretleri fazla bu sektörde.
Yer Ýmleri